Harabin dáva Lipšicovu previerku cez Krajniakovo ministerstvo do pozornosti generálneho prokurátora Žilinku
26 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Treba asi prijať zákon, že špeciálnym prokurátorom na doživotie môže byť iba Lipšic" - píše pre eurorespekt.sk JUDr. Štefan Harabin.


"Vlani Matovičova klika účelovo zmenila zákon, že funkciu špeciálneho a generálneho prokurátora môže zastávať aj neprokurátor. Špeciálne pre Lipšica podmienkou kandidatúry na špeciálneho prokurátora je aj previerka na stupeň prísne tajné. Zabudli však pritom na to, že o previerku na prísne tajné nemôže žiadať advokát. Lipšic si tak musel narýchlo vybaviť, aby nejaká štátna inštitúcia za neho o previerku požiadala Národný bezpečnostný úrad." Začína svoj komentár na portáli eurorespekt.sk Štefan Harabin.


Autor pripomína, že "so žiadosťou mu pomohol sused, minister práce Krajniak tak, že zneužil právomoc a s Lipšicom uzavrel fiktívnu zmluvu na spoluprácu v oblasti právnych služieb a práve na základe toho ministerstvo požiadalo o jeho previerku, hoci na túto pozíciu nie je potrebná. Previerku dostal v nezvyčajne krátkom čase za 2 dva mesiace. Štandardne to trvá pol roka, v dôsledku preverovania enormného množstva informácii. Viem to, lebo ako podpredseda vlády som to absolvoval. Dôvod, prečo ju doposiaľ Lipšic ako jediný získal tak rýchlo, je prostý. Ak by ho preverovali klasickým spôsobom, nestihli by to do uzavretia kandidátky na špeciálneho prokurátora. To svedčí o tom, že niekomu v NBÚ veľmi záleží na jeho kandidatúre." Obšírnejšie vysvetľuje Štefan Harabin.

„Lipšic nie je spasiteľ spravodlivosti, ide len a len o starého podvodníka!“ vraví Harabin
Nominácia Daniela Lipšica na šéfa špeciálnych prokurátorov je tŕňom v oku mnohým. Štefan Harabin vo svojom videu zhrnul veci, pre ktoré by túto funkciu obsadiť nemal. A veru dôvody sú to skutočne pikantné. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


"NBÚ úplne stratil dôveryhodnosť a diskvalifikoval sa tým na politickú marionetu." Konštatuje Štefan Harabin.

"Krajniakove ministerstvo v zozname utajovaných skutočností ani pri jednej z nich nepotrebuje od zamestnanca vyžadovať previerku na prísne tajné, čiže Lipšic môže prácu pre ministerstvo vykonávať aj bez previerky. Ministerstvo práce spoluprácu doteraz s Lipšicom neuzavrelo, no Lipšic už previerku na prísne tajné má a ministerstvo práce odvážne tvrdí, že išlo o preventívny krok a zmluvu uzavrú v závislosti od toho, či bude Lipšic v budúcnosti pôsobiť ako právnik." Objasňuje Štefan Harbion v komentári závažné fakty.

Harabin pokračuje naozaj "do čierneho": "Možný budúci špeciálny prokurátor Lipšic sa tvári, že mu nevadí ako ho Krajniak zachránil zneužitím právomoci verejného činiteľa a on mu v trestnej činnosti dokonca aj sám pomáhal, lebo mu dal súhlas na previerku. Pritom už toto ho diskvalifikuje na funkciu strážcu zákona a robí z neho nesporne priamo i páchateľa formou účastí na trestnej činnosti Krajniaka."

"Ako nestranne by Lipšic postupoval, ak by mal riešiť kauzy spojené s Krajniakom, Matovičom, či Pčolinským, vďaka ktorým mohol kandidovať na funkciu špeciálneho prokurátora?" Pýta sa bývalý sudca, ktorý so svojimi názormi nezvykne prehrávať.

Z pozície právnika Štefan Harabin dáva do pozornosti nasledujúce konštatovanie: "Podľa čl. 2 ods. od. 2 Ústavy štátne orgány (aj ministerstvo práce a NBÚ), môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Opačný princíp je u fyzických osôb, ktoré môžu robiť všetko, čo im zákon nezakazuje. Dávať na počkanie previerku na prísne tajné obyčajnej fyzickej osobe je trestná činnosť."

Harabin: So Žilinkom vo vyšetrovacom tíme nebude Lučanského smrť vyšetrená nikdy.
Štefan Harabin napísal, že pokiaľ bude či už na čele alebo celkovo vo vyšetrovacom tíme prítomný aj generálny prokurátor Žilinka, smrť Lučanského sa sa nevyšetrí nikdy. Vytkol čosi aj prezidentke, myslí si, že všetko, čo sa udialo, sa udialo s jej... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Petra Demková


"Treba sa opodstatnene preto pýtať Žilinku, či už začal v tomto smere vyšetrovanie trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, v rámci ktorého ľahko zistí, či poradcovia členov Matovičovej vlády už všetci majú previerky na prísne tajné." dáva zároveň Harabin celú kauzu do pozornosti generálneho prokurátora.

"Lipšic ako Sorošov chránený druh, sa odjakživa predbiehal v rade, či už to bolo s podvodnou justičnou skúškou, ktorú si iní museli roky odpraxovať, on ju má nezákonne bez vyžadovanej praxe. Dokonca ako jediný doteraz v histórii mohol počas skúšky opisovať z notebooku, hoci iným podmienky pritvrdzoval. Potom, čo zabil na prechode chodca sa vyvliekol z NEPO trestu, pričom iných predtým za to posielal do basy, názor zmenil hneď, keď usmrtil chodca." neúprosne pripomína realitu Štefan Harabin.

Na záver sa ešte bývalý sudca pýta: "Vzhľadom na to, čo predviedlo NBÚ a Krajniak, aby umožnili kamarátovi kandidovať, sa pýtam, či by nebolo jednoduchšie prijať zákon, že špeciálnym prokurátorom na doživotie sa môže stať iba Lipšic?"

„Lipšic nie je spasiteľ spravodlivosti, ide len a len o starého podvodníka!“ vraví Harabin
Nominácia Daniela Lipšica na šéfa špeciálnych prokurátorov je tŕňom v oku mnohým. Štefan Harabin vo svojom videu zhrnul veci, pre ktoré by túto funkciu obsadiť nemal. A veru dôvody sú to skutočne pikantné. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.