„Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už žiaľ jedno,“ píše Šeliga o vyhadzove Remišovej
26 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Ministerka a podpredsedníčka vlády Veronika Remišová dostala vyhadzov z priestorov úradu vlády. Čo všetko za tým stojí? Zdá sa, že jej stranícky kolega v tom má jasno.


Kritika sa neodpúšťa? Veronika Remišová, podpredsedníčka vlády, dostala vyhadzov z priestorov Úradu vlády. Stať sa tak malo po tom, ako sa strana Za ľudí kriticky vyjadrila proti plošnému testovaniu naplánovanému premiérom Matovičom. Uvedený krok predsedu vlády sa nepáči jej straníckemu kolegovi Jurajovi Šeligovi, ktorý to vo svojom statuse na sociálnej sieti aj patrične okomentoval.
Smejú sa nám, že sme amatéri, nahrávame opozícii a dávame si vlastné góly



Je verejne známe, že Veronika Remišová, ako jediná, nehlasovala za nápad Igora Matoviča na celoplošný skríning. Za svoju nelojalitu dostala z Úradu vlády aj so svojím ministerstvom vyhadzov. „Úrad vlády výpoveď potvrdil, ale súvislosť odmietol a nehlasovaním odmietol,“ začína svoj status Šeliga. „Poviem to priamo - teória, že list poslaný vedúcim Úradu vlády ide z jedného krídla vládneho paláca na druhý dlhšie ako pár minút (tvrdia, že výpoveď z priestorov poslali Remišovej ešte pred konfliktom, čo by znamenalo, že k nej oznam išiel cca 3 či 4 dni), je mi ťažko uveriteľná. Rovnako ako téza, že premiér o ničom nevie,“ píše ďalej Remišovej stranícky kolega a podpredseda parlamentu Národnej rady.

„Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už žiaľ jedno. Na verejnosti to vyzerá strašne! Smejú sa nám, že sme amatéri, že nahrávame opozícii a dávame si vlastné góly. Po takýchto kvázi kauzách, ktoré úplne zbytočne riešime v médiách, sa tomu ani nedivím,“ smutne hodnotí celú situáciu Šeliga a dodáva: „Prosím, takto nie! Slovensko má vážnejšie problémy ako urazená ješitnosť. Ani by som to tu nepísal verejne, ak by to neriešili všetky média na Slovensku.“

Šeliga: "Zaznievajú rôzne hlasy, že koalícia by sa mala rozpadnúť"
Podľa podpredsedu strany Za ľudí a Národnej rady Slovenskej republiky v koalícii je vnútorné pnutie, Sulík s Matovičom už asi kamaráti nebudú a to ešte nie je všetko. Čítať ďalej
01 | 01 | 2021 | Ivan Brožík