Harabin: So Žilinkom vo vyšetrovacom tíme nebude Lučanského smrť vyšetrená nikdy.
11 | 01 | 2021 I Petra Demková

Štefan Harabin napísal, že pokiaľ bude či už na čele alebo celkovo vo vyšetrovacom tíme prítomný aj generálny prokurátor Žilinka, smrť Lučanského sa sa nevyšetrí nikdy. Vytkol čosi aj prezidentke, myslí si, že všetko, čo sa udialo, sa udialo s jej tichým súhlasom.


Za smrť generála Lučanského bez najmenších pochybnosti zodpovedajú tí, čo ho uväznili,“ začína svoj blog bývalý minister spravodlivosti. Napísal aj, prečo: „Ako bývalý minister spravodlivosti mám iný prehľad o fungovaní väzníc ako bežný občan. Podľa mne dostupných údajov, bolo už pri prvom incidente u Lučanského podozrenie na pokus o samovraždu, čo vysvetľuje pridelenie psychológa. ...Kompetentní úmyselne vytvorili podmienky na to, aby mohol generál Lučanský samovraždu úspešne zrealizovať, samozrejme za situácie, že sa nesporným spôsobom vylúči, že išlo o vraždu ...po každej kontrole mal Lučanský pol hodinu na to, aby svoj čin zrealizoval,“ napísal bývalý sudca. Harabin je presvedčený, že stačilo nariadiť 24 hodinový. monitoring cely a dať mu spoluväzňa a nedať Lučanského na celu s poschodovou posteľou.

Harabin sa na pohreb dostal bez rúška, testu aj očkovania, napriek nariadeniam
Štefan Harabin sa v piatok zúčastnil pohrebu generála Lučanského v Štrbe. Spôsobom sebe vlastným sa dnes chváli, že sa na pohreb dostal cez tri policajné hliadky, napriek tomu, že mali jasné inštrukcie a to „bez testu, bez očkovania a bez rúška“. ... Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Petra Demková


Bývalému ministrovi sa nepáči ani, že Lučanského dali do väzby na opačný koniec republiky.
Chceli mu sťažiť prístup k advokátovi a rodine? –pýta sa. „Prečo asi? Ide zjavne o účelové prvky psychického mučenia vykonávané vyšetrovateľmi a špeciálnym prokurátorom,“ je presvedčený Harabin. „Na Slovensku je deväť väzníc a vo všetkých bolo miesto, okrem Prešova a Ilavy. Prešov má kapacitu 140 väzňov a bolo ich tam 160. Napriek tomu Lučanského pošlú na druhý koniec republiky do najplnšej väznice a zdôvodňujú to, že inde nebolo miesto,“ upozorňuje bývalý sudca.

„Lučanský bol na základe výpovede kajúcnika, ktorý si provokačne chodí po slobode, vzatý do väzby. Za celý mesiac však nebol vykonaný ani jeden procesný úkon a nebol vypočutý ani jeden svedok,“ upozorňuje Harabin. „Prečo? Aby mohol byť mučený ďalej a dlhšie. Je evidentné, že špecializovaný súd a špeciálna prokurátora na želanie Matoviča mu robí politický marketing, keď zatvára ľudí bezdôvodne do väzby, aby Matovič mohol vykázať výsledky svojho boja so Smerom a vírusom zvaným Covid-19, ktorý neprekročil medicínske parametre nebezpečnosti z predchádzajúcich rokov,“ upozorňuje ďalej.

Bývalý minister spravodlivosti si myslí, že „tento Matovičov marketing však môže občanov vyjsť nakoniec pekne draho, keď sa obvinení obrátia na medzinárodne súdy a ukáže sa, že šlo o nezákonné väzby. To už ale Matovič nebude v politike, jeho to netrápi,“ upozorňuje a prikladá aj vlastnú skúsenosť so súdmi: „Ja čakám na vyplatenie nezákonne zadržanej mzdy už 9 rokov. A kde sú dnes tí, čo to spôsobili? Mikloš, Žitňanská, Borec, Gál. Kto ich bude ako politické mŕtvoly s nezákonnosťami konfrontovať, keď niet zákona o osobnej hmotnej zodpovednosti štatutára za spôsobenú škodu?“

Opoziční členovia Kolíkovej komisie sú buď skorumpovaní, alebo nepríčetní, tvrdí Štefan Harabin
05 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


Bývalý predseda Najvyššieho súdu pokračuje vo výpočte, čo treba žiadať od ministerstva spravodlivosti a vnútra: „Zverejniť kamerové záznamy z chodby väznice pred a po incidente, prvom aj druhom. Zistiť prečo boli kamerové záznamy z chodby tri krát prerušené. Prečo bol generál prekladaný z cely do cely tri krát. Zistiť, či došlo k fyzickému kontaktu s inými väzňami a aké boli u nich zranenia. Prešetriť dôvody na väzbu a prečo za celý mesiac nedošlo k žiadnym procesným úkonom. Kto rozhodol, že bude umiestnený do preplnenej väznice Prešove. Kto rozhodol, že sa nemohol stretnúť s rodinou, ani s ňou telefonovať.
Prečo Kolíková, hoci mala všetky informácie (viď jej tlačovky) nedala príkaz na 24 hodín monitoring generálovej cely. Musí sa zistiť, či išlo o vraždu (paralela s EPSTEINOM v USA), resp., akú mal štát účasť na smrti Lučanského cez všetky konkrétne osoby v štátnych funkciách bez výnimky.“ Ďalej navrhuje: „Ak s tým rodina bude súhlasiť, zverejniť lekársku správu, aby bol jasný rozsah zranení a mechanizmus ich vzniku. Ak nie, sprístupniť ju pozostalým. Vysvetliť prečo lekársky zákrok sa realizoval v Ružomberku a nie v Prešove, resp. v Košiciach (20 km a nie 200 km) sú tak isto špičkovo vybavené nemocnice. Prečo Lipšicov lekár Sičák operoval generála.“

Harabinovi sa nepáči ani, že nevisela čierna zástava na budove policajného prezídia, považuje to za hrubú aroganciu a neúctu voči Lučanskému aj jeho rodine. Viní aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, všetko, čo sa stalo, sa totiž udialo s jej tichým súhlasom. „Čaputová nevie aký je rozdiel medzi Kuciakom a Lučanským, lebo ho neráčila ani spomenúť v novoročnom prejave. Lučanský na rozdiel od Kuciaka, ktorého ona velebila nespočetne krát, chránil Slovensko aj ju, ale Kuciek nie. Ale karma je vždy zdarma pani Čaputová,“ pripomenul. No a v tom, čo sa dialo, vidí aj ruku Daniela Lipšica: „Nie je možné ani vylúčiť, že práve Lipšic so svojimi kajúcnikmi kupčil pri dohodách, aby svedčili proti Lučanskému, na čom mohlo byť založené i obvinenie a väzba generála,“ napísal. „Na čele, alebo s účasťou Žilinku vo vyšetrovacom tíme, tragická smrť Lučanského nebude nikdy objektívne vyšetrená,“ napísal Štefan Harabin.

Harabin: Kompetentní úmyselne vytvorili podmienky na Lučasnkého samovraždu
05 | 01 | 2021 | editor01hd