Kotlebov odkaz Uhríkovi a Mazurekovi: Nezavádzam totalitné praktiky, vediete žabomyšie spory
22 | 01 | 2021 I Petra Demková
Predseda ĽSNS Marián Kotleba uverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom sa on aj ďalší členovia vedenia strany vyjadrujú k nedávnemu odchodu z funkcií M. Uhríka, M. Mazureka a O. Ďuricu. Líder ľudovcov odmietol, že by v strane zavádzal totalitné praktiky a naznačil, že vzbúrenci vedú žabomyšie spory.

"Namiesto žabomyších naťahovačiek ja svoj čas a energiu budem radšej venovať politickému boju proti Matovičovej vláde, ktorá totalitnými opatreniami doslova ničí Slovensko. Chcú zaviesť povinné testovanie aj povinné očkovanie. Boj za ústavné práva nebude ľahký,“ zdôraznil predseda ĽSNS.

Kolegom odkázal, že v strane nikoho nedrží nasilu a kto chce ísť svojou vlastnou cestou, môže sa po nej vybrať.



Kotleba pripomína, čím všetkým si strana od vzniku prešla a vyjadril rozhorčenie nad tým, že si dnes členovia strany s vedením posielajú odkazy cez médiá a sociálne siete. „Rozhodnutie našich straníckych kolegov nekandidovať do funkcií ja jednoducho beriem na vedomie,“ komentoval stroho.

Kotleba sa v strane stáva neodvolateľným vodcom (Jozef Uhlárik)
To, čo sa stalo v ĽSNS sa podobá tomu z tridsiatych rokov v Hitlerovej NSDAP. Aj v nej sa jej vodca doslova zabetónoval na predsedníckej stoličke. Rozdiel medzi Kotlebom a Hitlerom je však v tom, že proti šéfovi ĽSNS sa postavili jeho vlastní z... Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Rastislav Schlosár zase vysvetlil, že zmenu stanov v strane neschvaľuje jeden človek. „O zmene stanov nerozhoduje predseda strany Marián Kotleba alebo úzka skupina jeho najbližších spolupracovníkov. Zmenu stanov schvaľuje najvyšší kolektívny orgán strany. A tak to bolo aj teraz, keď zmenu stanov schválil snem reprezentujúci vôľu členov naprieč celým Slovenskom,“ vysvetlil.

Podľa neho na sneme sa zo 132 delegátov zúčastnilo 111 a všetci hlasovali za zmenu stanov, a preto bola výsledkom demokratického procesu. Zdôraznil, že celý proces prebehol v súlade so zákonom a neudialo sa nič nedemokratické alebo totalitné, čo podľa Schlosára dokazuje aj fakt, že ministerstvo vnútra zmenu oficiálne zaregistrovalo. Musela teda prebehnúť podľa zákona.

 

Uhrík a Mazurek končia vo vedení ĽSNS: Kritizujú nové stanovy a naznačujú rozkol v strane
19 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Vo videu sa k slovu dostal aj Martin Beluský, ktorý sa snemu zúčastnil ako predseda volebnej komisie. Tvrdí, že každý člen dostal nové znenie stanov a každý mal k dispozícii neobmedzený čas, aby sa so všetkými zmenami oboznámil. Dodal, že jednohlasné odsúhlasenie stanov a zmeny odzrkadľujú vôľu celej strany.

Chce Kotleba riadiť stranu aj spoza mreží?
Marian Kotleba zmenil stanovy strany až tak, že by ju mohol riadiť aj z prípadného výkonu trestu, čo už nevylučujú ani v samotnej ĽSNS. Čítať ďalej
21 | 01 | 2021 | Ivan Brožík