Emocionálna trauma z detstva má katastrofálne následky pre náš sexuálny život
22 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Rodičia výrazne ovplyvňujú sexuálny život svojich detí. Podľa odborníkov sa emocionálne zanedbávanie dieťaťa v dospelosti prejavuje radom negatívnych javov, medzi ktorými môže byť malé sebavedomie, ale aj rôzne sexuálne dysfunkcie, informuje portál Blesk.


Jedným z najzásadnejších vzťahov v živote každého človeka je vzťah k rodičom. Ten následne ovplyvňuje celý rad ďalších vzťahov, ktoré si v priebehu života budujeme.

Práve na toto spojenie sa zamerala aj nedávna štúdia uverejnená v odbornom žurnálu International Journal of Sexual Health, ktorá zistila, že problémy spojené s milostným životom môžu byť zapríčinené emocionálnym zanedbávaním zo strany jedného či oboch rodičov, s ktorým sa v prieskume stretlo až 65 percent opýtaných.

Celebrity a švédska trojka! Kto priznal, že mu to zničilo vzťah, a kto pozval do postele českú modelku?
Švédska trojka je na zozname sexuálnych prianí mnohých mužov a žien na celom svete, otázkou je, či si za svojím snom idete - a to aj v prípade, že by vám to mohlo zničiť vzťah, informuje portál Blesk. Čítať ďalej
09 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Od ignorovania až k sexuálnym dysfunkciám

Medzi emocionálne zanedbávanie odborníci zaraďujú napríklad správanie, keď si rodič dieťa pravidelne nevšíma, nestará sa o jeho citové potreby alebo mu nie je oporou, takmer sa ním nerozpráva či vyvoláva dojem, že dieťa nemá rád.

"Ľudia, ktorí toto správanie zo strany rodiča alebo rodičov zažili, v štúdii častejšie vykazovali sexuálne ťažkosti ako napríklad rôzne dysfunkcie, nespokojnosť so sexom, negatívny postoj k vlastnej sexualite, prípadne sa púšťali do rizikových či priamo škodlivých sexuálnych praktík," vyhlásil Adam Durčák zo sex shopu Ruzovyslon.cz, ktorý testuje a predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

NAJ polohy, ktoré sa dajú robiť aj pod perinou -to sa vám môže v zime hodiť
Nie že by tá tohtoročná zima bola zatiaľ extrémne studená, ale práve teploty okolo nuly sú tie, ktoré vás donútia zaliezť pod paplón. My sme si pre vás pripravili pár polôh, ktoré sú na takéto situácie ako stvorené, informuje portál... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Kde robia rodičia chybu?

Ako vlastne môžu rodičia privodiť svojim deťom problematický milostný život? Podľa vedcov ide predovšetkým o narušenie či nedostatočne rozvinuté vnímanie seba samého, ale aj vnútorných pocitov. Všetko je to pritom mimoriadne dôležité pre pozitívnu a zdravú sexualitu.

"Ak sa ľuďom nedostávalo potrebnej starostlivosti a pozornosti od tak blízkych osôb, ako sú rodičia, môžu sa stretávať s pocitmi osobnej menejcennosti. Často si tiež myslia, že nie sú pre ostatných dôležití, nevedia ako sa o seba starať a nemajú jasno vo svojich potrebách," vysvetľuje Durčák. Pripomína, že pre ľudí je veľmi dôležité, aby si problémy pripustili a pokúsili sa ich riešiť, ideálne s pomocou psychológa.

Sexuálne úrazy, ktoré sa museli riešiť na pohotovosti. To by ste nevymysleli!
Ľudia si často rozprávajú sexuálne historky, ktoré za život zažili, avšak existujú aj bolestivé a trápne zážitky, o ktorých nikto hovoriť nechce. Teraz nepríjemné historky opustili steny ordinácií a doktori ich dostali na verejnosť, informuje... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár


Pomoc existuje

Kvalitná terapia pomôže naučiť sa lepšie identifikovať a vyjadrovať emócie, ako aj vytvárať si bezpečné citové väzby. Ľudia môžu vďaka porozumeniu vlastným pocitom žiť zdravý a uspokojivý milostný život.

Podporenie sebavedomia tiež pomáha ľuďom priznať si svoje sexuálne preferencie, uznať vlastné právo na sexuálne potešenie a získať väčšiu istotu v komunikácii o svojich milostných potrebách, čo všetko potenciálne znižuje výskyt najrôznejších sexuálnych porúch.

Päť šokujúcich sexuálnych rekordov, ktoré vám vyrazia dych
Svetové rekordy sú výzvou na prekonanie našich obmedzení, pričom nás nútia dosiahnuť zdanlivo nemožných výkonov, avšak na druhej strane existujú aj rekordy, ktoré sú úplne hlúpe, ale taktiež fascinujúce a zábavné, ako napríklad najsilnejšia vagína... Čítať ďalej
10 | 01 | 2021 | Marek Molnár