Ako partnerovi oznámiť, že potrebujete viac priestoru
22 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Aj v najdokonalejšom vzťahu môžu nastať chvíle, keď človek zistí, že potrebuje viac priestoru. Niekedy ho partner láskou "dusí", inokedy jednoducho príde potreba mať viac času sám pre seba, píše portál Novinky.cz. Ako to druhému vysvetliť bez toho, by to poškodilo vzťah? 


Vo vzťahu platí pravidlo - ak sa vám niečo nezdá alebo nepáči, riešte to. Aj z banality sa totiž môže stať problém, ktorý vzťah nakoniec zničí. Mať viac priestoru vo vzťahu neznamená, že partnera či partnerku nemilujete, len jednoducho chcete niečo zmeniť. Lenže ako to podať tak, aby ste nezranili city druhého, ​​prípadne to nepochopil úplne inak?

Buďte úprimný

Vo vzťahoch môže veľmi rýchlo nastať situácia, keď jeden z partnerov začne toho druhého podozrievať. A to aj v situáciách, keď na to nie je žiadny dôvod. Chcieť vo vzťahu priestor sám pre seba je jednou z takýchto situácií. Ak nechcete, aby si váš partner začal okamžite domýšľať, prečo sa zrazu nevídate tak často, povedzte presne, čo chcete a prečo to robíte. Prípadne sa dohodnite, koľko voľného času si predstavujete pre seba a svoje potreby, záľuby.

Nočné mory randenia - nájdete tie svoje na zozname?
Pätina dospelých opustila rande skôr, pretože bola znechutená priebehom a trinásť percent kvôli tomu zrušilo ďalšie stretnutie. Predstavíme vám najhoršie nočné mory, ktoré sa na rande môžu udiať. Čítať ďalej
22 | 01 | 2021 | Diana Zaťková


Voľte starostlivo slová

Aj láska môže niekedy dusiť. To však neznamená, že to nemožno zmeniť. Je len treba voliť správne slová, ktorými partnerovi oznámite, že máte o vzťahu trochu iné predstavy. Rozhodne nie je potrebné druhého z niečoho obviňovať. Nikto nie je školený na ťažkosti, ktoré môžu vo vzťahu nastať, preto je potrebné naučiť sa vo vzťahu komunikovať a voliť správne slová, ktoré problém vysvetlia, ale druhému neublížia.

Zvážte a riešte obavy partnera




Vo vzťahu by nič nemalo byť jednosmerné. Ak od partnera vyžadujete viac priestoru alebo čokoľvek iné, pripravte sa aj na jeho argumenty, potreby či obavy. Môže byť trochu zaskočený, prekvapený či frustrovaný a možno bude tiež potrebovať priestor, aby sa s tým zmieril.





Rovnako nehádžte za hlavu strach, ktorý možno dotyčný bude mať z toho, že chcete vzťah ukončiť. Ak to tak nemyslíte, uistite ho o tom. Ak áno, buďte tiež úprimní a povedzte to na rovinu.


Robte kompromisy




Žiadať priestor pre seba vo vzťahu je v poriadku - ak tak robíte s empatiou. Ak o niečo partnera žiadate a on to rešpektuje, urobte aj vy nejaký ústupok a dajte mu najavo, že oceňujete, ako situáciu berie. Ak chcete tráviť nejaký čas osamote, neznamená to, že aj tak nemôžete partnerovi napísať správu, že vám chýba.


Často nevypovedané vlastnosti, ktoré muži u žien veľmi ocenia
Snáď každý človek má potrebu s niekým zdieľať svoj život, deliť sa o svoje úspechy, riešiť vlastné prehry. A každý má svoje priority, aké by mal náprotivok spĺňať. Niektoré sa omieľajú stále dokola, iné sú počuť málokedy. Čo by podľa mužov mala... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Timotej Dudka