Talianska karosáreň predstavuje kabriolet z Tesly Model S
22 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Spoločnosť Ares Design predstavil nový projekt kabrioletu z Tesly Model S. Existuje v jedinom kuse, a aj keď cenu Taliani oznámiť odmietajú, po individuálnej objednávke chcú postaviť aj ďalšie exempláre, píše portál Novinky.cz.




Tesla síce svoju históriu začala písať otvoreným modelom Roadster na základoch Lotusu Elise, avšak odvtedy sa ďalší kalifornský elektromobil bez strechy neukázal. Až teraz, aj keď ide o neoficiálne prestavbu. Jedinečný voz bol postavený na želanie nemenovaného klienta. Model S prišiel o strechu a bočné stĺpiky, priestor pre skladaciu látkovú strechu bol vytvorený malým hrbom na zadku.








Tesla Model S aj v tejto úprave zostáva štvormiestnym vozidlom, avšak novo len s dvoma dverami. Pod podlahou je vozidlo vystužené a k úpravám došlo aj po stránke dizajnu karosérie. Tesla od Ares má odlišné nárazníky, prahy i materiály v interiéri.





Pohon nebol dotknutý, preto základná verzia sľubuje zhodných 310 konských síl. Hodnotu dojazdu na elektrinu Ares nezmieňuje. "V Arese naša filozofia umožňuje klientom spolupracovať s našimi dizajnérmi a inžiniermi na vytvorenie vlastného vozidla na mieru. Tento projekt Tesla je toho vynikajúcim príkladom," komentuje šéf spoločnosti Dany Bahar.


Hyundai odhalil, ako bude vyzerať prvý model samostatnej značky Ioniq (FOTO)
Sériovú podobu nového Ioniqu 5, hranatého elektrického hatchbacku s retro štýlom, poodhalila stredajšími zábermi firma Hyundai. K úplnému predstaveniu dôjde vo februári tohto roku, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Timotej Dudka