Konšpirácia skutočnosťou: Grécko zavádza digitálne Covid-19 certifikáty
20 | 01 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 20/01/2021

Grécko zavádza digitálne Covid-19 certifikáty. Podľa gréckeho premiéra zbaví certifikácia občanov obmedzení v rámci cestovania. Uviedol Tsargrad.tv.

V Grécku začnú očkovaným proti Covid-19 vydávať potvrdenia vo forme národných digitálnych certifikátov. Je teda zrejmé, že sa začína napĺňať predpoveď komentátora ruskej televízie Tsargrad Sergeja Michejeva. Ten správne predvídal, ži jednotlivé štáty postupne začnú zavádzať takzvané Covid pasy.

Podľa gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa sa už v Grécku začalo s vydávaním certifikátov o digitálnom očkovaní. Poznamenal, že ide o ďalší „grécky vynález“. „Očkovanie bude automaticky zaregistrované na digitálnom účte každého občana. Tak bude môcť certifikát používať podľa vlastného uváženia,“ uviedol grécky premiér.

Podľa Mitsotakisa ide aj o preventívne opatrenie. Pretože iba takto bude možné potvrdiť zákonné očkovanie. „Nehovoríme o obmedzení. Práve naopak. Certifikácia nám pomôže zbaviť sa obmedzení, ktoré priniesol Covid v rámci cestovaniaeurópskych občanov,“ zdôraznil.

Michejev už pred časom upozornil na situáciu, ktorá môže nastať zavedením Covid pasov. Zavedenie takýchto pasov nielen na Západe ale prípadne i v Rusku podľa neho povedie k množstvu rizík, ktoré nemožno ignorovať.

„Myslím si, že tu musíme byť veľmi opatrní. Pretože, ak príjmeme postup zavádzania týchto pasov, potom nám v ďalšom kroku môžu povedať, že je naša vakcína nevhodná. Že ju neuznávajú. Tu sa musíme správať veľmi zásadovo. A zabrániť, aby sa vo vnútri Ruska vytvorili skupiny, ktoré budú žiť podľa zákonov iného štátu,“ varoval Michejev.