Keď sa konšpiračné teórie stanú skutočnosťou: britské noviny označili očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“
18 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Sunday Times je pod paľbou kritiky sociálnych médií, pretože označil očkovacie pasy za „osvedčenie o slobode“ s mnohými poznámkami, že táto myšlienka bola len pred niekoľkými mesiacmi považovaná za šialenú konšpiračnú teóriu, informuje portál RT.


V článku, ktorý bol zverejnený v nedeľu v britských novinách, sa hovorí o „imunitných pasoch“, ktoré by umožnili zaočkovaným oslobodenie od obmedzení.

V dokumente nazvanom „Koronavírusové pasy: osvedčenie o slobode, ktoré môže znova oživiť cestovanie“, sa tvrdí, že niekoľko krajín začne zavádzať očkovacie dokumenty v určitej podobe a budú vyvíjať tlak na ostatné krajiny, aby ich nasledovali.

Tento článok vyvolal hnev mnohých užívateľov, ktorí si nedokázali pomôcť a na Twitteri uviedli, že konšpiračná teória sa premietla do skutočného života.



„Osvedčenie o slobode je oxymoron. Pred niekoľkými mesiacmi išlo o konšpiračnú teóriu,“ napísala spisovateľka a fotografka Laura Dodsworthová, pričom novinár Neil Clark označil článok „za Orwellovský“.



Britský minister pre vakcíny v uplynulých dňoch uviedol, že vláda nemá v pláne zaviesť očkovacie pasy, ašak mnoho ľudí vyjadrilo pochybnosti o tom, že si tento postoj zachová.

Zákazy a obmedzenia spojené s Matovičovým testovaním si všimli už aj v Rusku
Slovákom nebude umožnené ísť do práce alebo na výlet mimo okresu, ak sa nepreukážu negatívnym testom na Covid-19, informuje ruský portál RT. Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Marek Molnár