Ako spoznáte, že máte kvalitný sexuálny život
19 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Spokojný sexuálny život a intimita hrajú v dlhodobom vzťahu zásadnú úlohu. Odborníčka na vzťahy Lori Bizzocová ponúka šesť ukazovateľov, ktoré odhalia skutočnú pravdu o kvalitného vášho sexuálneho života, píše portál Novinky.cz.




Už ste sa niekedy sama seba spýtali, ako hodnotíte svoj sexuálny život na škále od 1 do 10? Ak áno, potom ste svoje sexuálne skúsenosti pravdepodobne porovnávali oa zážitkami svojich kamarátok.





Odborníčka na vzťahy Lori Bizzocová tvrdí, že v tomto ohľade by sme sa nemali porovnávať s ostatnými. Podľa jej názoru totiž neexistuje ideálny počet premilovaných nocí, ktorý by zaručoval, že žijete kvalitným sexuálnym životom. Naopak, hovorí, že by sme k tejto téme mali pristupovať so sedliackym rozumom.





"Ak ste so svojím partnerom spokojná a sex vás stále baví, potom je jasné, že máte kvalitný sexuálny život," tvrdí Bizzocová. V prípade, že si kvalitou svojho sexuálneho života stále nie ste istá, ponúka niekoľko náznakov.


Nová forma slasti, alebo Naučte sa odďaľovať orgazmus
Väčšina žien si myslí, že intenzívny a vzrušujúci sexuálny zážitok prichádza ruka v ruke s orgazmom. Sexuálni odborníci ale naznačujú, že kľúčom k skvelému sexu je naopak odďaľovanie orgazmu. Tento stav sa nazýva edging a so ženským telom dokáže... Čítať ďalej
18 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

1. Zaujímate sa o partnerove potreby




Pravdou zostáva, že v kvalitnom sexuálnom živote sa neustále niečo deje. To je dané tiež skutočnosťou, že sa zaujímate o potreby svojho partnera. "Ak máte skvelý sexuálny život, pravdepodobne venujete pozornosť potrebám svojho partnera a partner sa zaujíma o vaše potreby," hovorí Bizzocová.


Aj keby sa mohlo zdať, že ide o samozrejmosť, opak je pravdou. Obzvlášť v dlhodobých vzťahoch zabúdajú partneri o svojich potrebách komunikovať. Následne je sex stereotypný a nudný. "Snažte sa neustále komunikovať o sexuálnych fantáziách, túžbach alebo experimentoch," odporúča odborníčka.




2. Sršíte sebaláskou




Urobili ste si dnes sexi selfie? Povedali ste si, že vám nový rúž naozaj pristane? Alebo sa cítite dobre v obtiahnutých šatách? Ak sršíte sebaláskou, potom je pravdepodobné, že je váš sexuálny život na vzostupe.





"Ľudia so skvelým sexuálnym životom naozaj milujú samých seba aj svoje telo. Zároveň sa neboja skúšať nové veci, a to nielen v posteli," hovorí Bizzocová a dodáva, že sebadôvera je to najlepšie, čo si so sebou do postele môžete vziať. "Ak máte v posteli istotu, potom si sexuálny zážitok naozaj užijete," tvrdí.


Chýba vám večera v reštaurácii? Užite si rande inak
Reštaurácie zatvorené. Kiná zatvorená. Trpí váš partnerský život nedostatkom romantiky? Nebuďte pasívny a improvizujte. Randiť sa dá skvele doma aj v prírode. Tipy na najobľúbenejšie spoločné aktivity nájdete v článku, píše portál... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




3. Plánujete si sex




Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide skôr o negatívnu záležitosť. Bohužiaľ, v súčasnosti je pre mnoho vyťažených párov nemožné, aby sa milovali spontánne a neplánovane. "Nevnímajte plánovanie sexu negatívne. Väčšina ľudí si na sex nevie urobiť čas a zrazu zistia, že od posledného milovania ubehli týždne," vysvetľuje Bizzocová.





Ak je vám tento scenár povedomý, vezmite veci do svojich rúk a sex si naplánujte. "Urobte zo sexu niečo, čoho sa celý týždeň nemôžete dočkať," dodáva.




4. Cítite sa dobre




Občas sú veci jednoduchšie, než vyzerajú. "Ak sa cítite šťastne, máte ľahký krok a nestresujete sa maličkosťami, potom pravdepodobne máte kvalitný sexuálny život," hovorí Bizzocová. Zamerajte sa teda na svoju intuíciu, ktorá vám iste odhalí, či je váš sexuálny život kvalitný.


Ako sa vymaniť zo zármutku spôsobeného pandémiou
Uplynulý rok bol pre mnoho ľudí bez preháňania ten najhorší, ktorý vo svojom živote zažili. Menovateľ mnohých ťažkostí je pritom viac než jasný - koronavírus. Keď sa k tomu pridá ešte strata zamestnania, alebo dokonca blízkeho človeka, je všetko... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




5. Skúšate nové veci




Misionárska poloha síce môže byť spočiatku zábavná, avšak po nejakom čase sa premení na nepríjemnú rutinu. "Ak patríte k párom, ktoré sa rutine zubami nechtami vyhýbajú a neboja sa v spálni experimentovať, potom pred sebou máte jasný dôkaz, že je váš sexuálny život naplnený," hovorí odborníčka.





Na druhej strane je dobré vedieť, že proti nudnému sexuálnemu životu môžete vytasiť hneď niekoľko zbraní. "Hranie rolí či sexuálne hračky prinášajú do spálne úplne novú úroveň vzrušenia. Ak sa týmto veciam oddáte, potom sa nemusíte o svoj sexuálny život naďalej strachovať," dodáva.




6. Nikdy nemáte dosť




Dokážete si predstaviť, že by ste sa s partnerom milovali celú noc? Máte šťastie, pretože to vyzerá tak, že ste so svojim sexuálnym životom naozaj spokojná. "Ak zistíte, že v posteli nikdy nemáte dosť, potom ide o dôkaz, že váš vzťah je zdravý a šťastný," dodáva Bizzocová.


Odlišný postoj k financiám môže mať na vzťah rovnaké dôsledky ako nevera
Peniaze síce nie sú všetko, ale v dlhodobom vzťahu hrajú dôležitú úlohu. Bohužiaľ, niektorí partneri v tejto téme nedokážu nájsť spoločnú reč, čo následne vedie k sporom aj hádkam, píše portál Novinky.cz. Ako spoznať, že so svojím partnerom nie ste... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Timotej Dudka