Václav Klaus sa vydal na obed napriek zákazu a bez rúška
13 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Akoby "mocní" súťažili, kto poruší vládne nariadenia okatejšie! Teraz má maslo na hlave český exprezident a popierač vládnych opatrení Václav Klaus (79), informuje portál Blesk.


Keď Blesk vyfotil dnes už exministra zdravotníctva Romana Prymulu pri porušení vlastných nariadení, šéf poslancov Miroslav Kalousek (59) nešetril kritikou. Ubehlo pár týždňov a v zavretom podniku bol načapaný aj on sám. A teraz už majú do partie tretieho.

Bývalú hlavu štátu pristihol v pražskej reštaurácii včera na poludnie čitateľ Blesku."Išiel som okolo dvanástej hodiny pre jedlo so sebou. V tom ale do podniku vošiel pán Klaus. Bez toho, aby mal rúško, išiel ďalej, po schodoch dole, ako by sa nechumelilo," opísal správanie exprezidenta čitateľ s tým, že vchod strážili dvaja Klausovi osobní strážcovia.

"Vakcinácia je poslednou čerešničkou na torte globálneho šialenstva," ozvalo sa z Klausovho inštitútu
"Fantazmagorické predstavenie," glosuje ekonóm z Inštitútu Václava Klausa a bývalý hradný kancelár Jiří Weigl boj proti covidu-19, v ktorom vláda namiesto racionálneho správania dáva prednosť "mágii a chaosu". Čítať ďalej
19 | 12 | 2020 | Ivan Brožík


To, že reštaurácia má byť zatvorená a jedlo sa má vydávať len cez okienko, zjavne nikto neriešil. Niekdajšia hlava štátu odišla z podniku zhruba po hodine a štvrť v sprievode ochranky.

Blesk kontaktoval aj samotnú reštauráciu. "Pán Klaus je náš verný zákazník a mal tú objednané jedlo so sebou do krabičky. Stavil sa u nás len na toaletu," povedal do telefónu manažér, ktorý nechcel povedať svoje meno. Na otázku, prečo si žiadne jedlo teda neodnášal, odmietol vec ďalej komentovať. Výhovorka "na toaletu" pritom nie je veľmi originálna, použil ju pri svojom prehrešku aj Kalousek.

Klaus prispieva k šíreniu dezinformácií o covide. Dehonestujúce, reaguje exprezident
Bývalý český prezident Václav Klaus sa ohradil proti tomu, že ho ministerstvo zdravotníctva uvádza ako príklad verejne známej osobnosti, ktorej výroky a správanie v čase pandémie využívajú dezinformátori, informuje portál ČT24. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Timotej Dudka