Po Jankovskej výpovediach mediálne rušno aj v Hlase
26 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Pokiaľ sa bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Monika Jankovská priznala a je pravda to, čo sa medializovalo, musí niesť zodpovednosť a zrejme nebola dobrou politickou nomináciou.


Uviedol to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v strane Hlas-SD Richard Raši. na štvrtkovej tlačovej konferencii. Erik Tomáš z toho istého zoskupenia doplnil, že expremiér Robert Fico (Smer-SD) zrejme, vzhľadom na svoju funkciu, s Monikou Jankovskou mal oficiálne rokovania, nebol však svedkom rozhovorov o Marianovi Kočnerovi. Dodal, že na Úrade vlády za čias Fica, či v centrále Smeru-SD, nikdy nestretol ani Norberta Bödöra. Informujú palamentne listy.sk


“Nevieme, čo vypovedala, ale pokiaľ sa ku svojim skutkom priznala, a to čo sa medializuje bude pravdou, musí niesť za to zodpovednosť,” zdôraznil Raši. Pripomenul, že akcia Búrka, počas ktorej ju zadržali, bola rozpracovaná ešte za vlády Petra Pellegriniho, pričom bola v tom období Monika Jankovská aj vzatá do väzby.

Jankovská opäť vypovedá na NAKA. Koho "práskne" tentoraz?
Bývalý štátna tajomníčka dlho držala bobríka mlčania, ba odhodlala sa aj k hladovke. Napokon sa ale predsa len rozhodla s políciou spolupracovať. Dnes je opäť na NAKA kde vypovedá, a tak je na mieste otázka, kto skončí v rukách zákona... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Pri bývalej štátnej tajomníčke podľa jeho slov zrejme išlo o zlyhanie vo vysokej funkcii. Na otázku, či by mohol mať Smer-SD záujem riešiť veci v prospech Mariana Kočnera, napríklad kauzu televíznych zmeniek na súde, odpovedal Raši tým, že pri žiadnom takomto rokovaní nikdy nebol. Nemyslí si ani, že by takéto rokovanie absolvoval niektorý poslanec pôsobiaci v Hlase-SD.

Tomáš dodal, že zatiaľ nie je potvrdené, čo všetko Monika Jankovská povedala pri výsluchu. Podotkol, že zatiaľ nebolo medializované, že by niekto vypovedal aj o ďalšom politikovi v trestnoprávnej rovine. Žiada preto verejnosť, aby nehádzali všetkých politikov do jedného vreca.

Monika Jankovská sa v stredu (25. 11.) pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) priznala k trestnej činnosti. Vypovedať mala rozsiahlo. Uviesť mala okolnosti, ktoré sú jej známe o skutkoch, ktoré sú jej kladené za vinu. Zároveň sa podrobne vyjadrovala aj k osobám, ktoré súvisia s jednotlivými obvineniami, medzi nimi aj k podnikateľovi Marianovi Kočnerovi. Stíhaná má byť pre korupčné trestné činy. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

Jankovská prelomila mlčanie! Spoza mreží natrela exministra Žigu
Bývalá štátna tajomníčka je zrejme najdlhšie zadržanou vysoko postavenou, ktorá skončila v rukách NAKA. Hoci vo väzbe už držala aj hladovku a naznačila, že by chcel s políciou spolupracovať, svoje mlčanie prelomila až teraz. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.