Najskorumpovanejší je Soros, tvrdí Orbán
21 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Maďarský premiér Viktor Orbán označil miliardára a plutokrata Georga Sorosa za „jedného z najskorumpovanejších ľudí na svete“. Soros  totiž vyzval Európsku úniu, aby Maďarsko a Poľsko podriadili hodnotám „otvorenej spoločnosti“, informuje Breitbart News.


"George Soros ohrozuje Maďarsko a Poľsko," uviedol v piatok predseda vlády Orbán pre Kossuth Rádió. Narážal na to, že verejné lobovanie 90-ročného archaktivistu v EÚ pripravilo stredoeurópske krajiny vedené konzervatívcami o financovanie.

„George Soros je jedným z najskorumpovanejších ľudí na svete. Vo vrecku má množstvo politikov, ktorí teraz chcú vydierať Maďarsko a Poľsko za prístup k finančným prostriedkom EÚ,“ pokračoval maďarský vodca a obvinil miliardára zo šírenia „absurdných vyhlásení“ o jeho krajine.

Soros v nedávnom článku tvrdil, že „Orbán v Maďarsku vybudoval prepracovaný kleptokratický systém, ktorý má krajinu okradnúť. Je ťažké odhadnúť sumu, o ktorú obohatil svoju rodinu a priateľov, ale mnohí z nich sa stali nesmierne bohatými“. Vyhlásenie nie je bez určitej irónie, keď vezmeme do úvahy jeho obrovské bohatstvo a minulé presvedčenie o obchodovaní zasvätených osôb.

Vedci hovoria o veľkom prielome - bude možná liečba HIV?
21 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Maďarsko a Poľsko sú v strete s ustanovením EÚ a jej globalistickými spojencami po nedávnom rozhodnutí vetovať  navrhovaný sedemročný rozpočet. Ten obsahoval ustanovenia, ktoré by ich podľa názoru poľského ministra spravodlivosti Zbigniewa Ziobra zredukovali na „politické a inštitucionalizované porobenie“.

Na povrchovej úrovni sú predmetné ustanovenia nekontroverzné a zaväzujú členské štáty EÚ k ochrane európskych hodnôt a takzvaného „právneho štátu“.

Maďari a Poliaci v nich však videli mechanizmus, ako pripraviť konzervatívne krajiny o podiel z fondov EÚ, ak by sa nepodriadili politickým agendám dominantných štátov EÚ - hlavne Nemecka a Francúzska. Tí vyžadujú od Maďarska a Poľska, aby prijali zavedenie povinných kvót na prerozdelenie migrantov.

EÚ taktiež namieta proti snahám Poľska o reformu súdov. EÚ charakterizuje reformy ako útok na nezávislosť súdnictva, ale Poliaci trvajú na tom, že ide iba o pokus o zvrátenie protekčného odkazu bývalého komunistického režimu. A, v neposlednom rade, o domácu záležitosť, do ktorej by v žiadnom prípade nemali zasahovať zahraniční úradníci.

Kaliňák, Počiatek, Brhel a SMER-SD
Policajné akcie Búrka, Víchrica, Božie mlyny a Očistec narobili skutočný vietor a viedli k zadržaniu vplyvných ľudí „práva a poriadku“ z čias Ficovej i Pellegriniho vlády. Či budú všetci obvinení aj odsúdení, je zatiaľ otázne. Platí prezumpcia... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


„Na rokovaniach za okrúhlym stolom v roku 1989 medzi poľskými komunistami a demokratickou opozíciou mohol vtedajší prezident generál Wojciech Jaruzelski - muž, ktorý riadil poľskú vládu stanného práva pre Sovietov - nominovať úplne novú lavicu sudcov z komunistickej éry, ktorá by mala tento post obsadiť. Títo sudcovia dominovali v našom súdnictve nasledujúce štvrťstoročie. Niektoré doposiaľ zostávajú na svojom mieste,“ vysvetlil v roku 2017 poľský premiér Mateusz Morawiecki.

Poľsko a Maďarsko majú nejaký dôvod domnievať sa, že by sa na vynútenie dodržiavania právnych predpisov mohli použiť právne normy. Podpredsedníčka Európskeho parlamentu Katarina Barleyová z Nemecka navrhla, aby ich  pred hlasovaním „finančne vyhladovali“. uplatnili svoje veto.

Soros sa pokúsil označiť poľsko-maďarské veto za sebecké a nezodpovedné, „pričom prichádza v okamihu, keď Európa trpí nebezpečným nárastom prípadov COVID-19“. „EÚ si nemôže dovoliť robiť kompromisy v otázkach ustanovení právneho štátu. Ako reaguje na výzvu, ktorú predstavili Orbán a Kaczyński, určí, či prežije ako otvorená spoločnosť v súlade s hodnotami, na ktorých bola založená," trval na tom miliardár.

Telefonát s Tonym Blairom bol dobrý nápad... avšak nevyšiel.
Známe osobnosti komentujú telefonát Tonyho Blaira Igorovi Matovičovi. Bývalý minister školstva Juraj Draxler je presvedčený, že ide o platené PR a Eduard Chmelár upozorňuje, že Blair je vojnový zločinec a rovnako ako náš premiér klame ráno, na... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Petra Demková


„Ak ste niekedy chceli vedieť, ako Sorosov plán funguje, tu to je,“ uviedol v priamej reakcii maďarský minister pre medzinárodnú komunikáciu a vzťahy Zoltán Kovács. „George Soros navrhol daňové pokuty proti tým, ktorí neprijímajú migrantov už v roku 2015. Dnes vidíme, že inštitúcie EÚ uvádzajú do praxe finančné vydieranie a politickú odplatu,“ vysvetlil.

„Nenechajte sa mýliť, diskusia o právnom štáte EÚ nikdy nebola o skutočnom „právnom štáte“. Ak sa pozrieme späť na posledných päť rokov, jasne vidíme, ako téma právneho štátu nabrala na obrátkach zakaždým, keď liberálne a migračné sily EÚ nedokážu presadiť vôľu členským štátom, ako sú Maďarsko a Poľsko, ktoré sú proti migrácii,“ spresnil Kovács v oficiálnom blogovom príspevku, ktorý priniesol časovú os udalostí.

Podnikateľ „Veľký Fero“ a štyria obvinení pred súdom vinu priznali
Akcia NAKA pod názvom Plevel odhalila korupciu na našich súdoch, presnejšie na tých v Žiline. Spolu s advokátmi skončil za mrežami aj František Tóth, ktorý vraj na žilinskom súde vybaviť takmer všetko. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.