Je „Veľký Reset“ pre nás skutočne taký dobrý? (Neil Clark)
21 | 11 | 2020 I Diana Zaťková
Komentár Neila Clarka (RT)



„Veľký Reset“ Svetového ekonomického fóra a súvisiaca štvrtá priemyselná revolúcia by, ak by sa uskutočnili, znamenali oveľa hlbšie zmeny v našich každodenných životoch ako brexit, napriek tomu sa presadzujú bez akejkoľvek náležitej debaty, konštatuje novinár, spisovateľ a blogger Neil Clark. 




Veď len porovnajte sami. Pokiaľ ide o otázku, či by Británia mala opustiť EÚ, mali sme národné referendum a štyri roky debát v parlamente o tom ako / kedy / za akých podmienok by sme mali odísť. V skutočnosti sa v období od mája 2016 do marca 2020 zdalo, že poslanci nehovoria o ničom inom.

Nikto nemôže povedať, že brexit, ak k nemu skutočne dôjde na konci tohto roka, nebol riadne diskutovaný alebo že nemal demokratické schválenie. Strana „Odísť“ zvíťazila v referende a potom v roku 2019 bola konzervatívna vláda znovu zvolená na základe sľubu „Dokončíme brexit“.

Porovnajte to s Veľkým Resetom / Štvrtou priemyselnou revolúciou (4IR). Vláda Spojeného kráľovstva, rovnako ako mnoho ďalších na Západe, sa zjavne pokúša realizovať program Klausa Schwaba / WEF (Svetové ekonomické fórum) pod zámienkou boja proti vírusu. Ale na rozdiel od brexitu nielenže neexistuje verejné hlasovanie, ale dokonca ani diskusia.

Sťažnosti na Apple - sledovanie sa nesmie stať pravidlom!
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Ako to môže byť správne? Veľký Reset / 4IR (a úzko prepojený program OSN 2030) predstavuje nielen najradikálnejšie zmeny, aké sa kedy v našich životoch navrhli, ale aj najradikálnejšie zmeny každodenného života V HISTÓRII, upozorňuje Clark.

Veľký Reset / 4IR je vlastne o predefinovaní toho, čo znamená byť človekom. Po celé storočia sa akceptovalo, že človek je spoločenský živočích. Stretávanie s inými ľuďmi je pre nás dobré. Že máme určité slobody, ktoré sú neodcudziteľné. Ale Great Reset / 4IR to všetko ohrozuje.

Klaus Schwab hovorí: „Štvrtá priemyselná revolúcia povedie k fúzii našej fyzickej, digitálnej a biologickej identity.“ Wow. Spojenie našej fyzickej, digitálnej a biologickej identity. To je transhumanizmus. Kyborgovia. Ja, Robot. To predstavuje pre naše životy o niečo väčšiu zmenu, než o čom sa dohadovalo na rokovaniach o brexite.

Rusko plánuje na chytanie zločincov používať "virtuálny mozog" za 720 miliónov dolárov
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Rovnako to bude so zrušením súkromného vlastníctva, s výnimkou niekoľkých privilegovaných. WEF predpovedá, že do roku 2030 „nebudete nič vlastniť. A budete šťastní.“

Je to skutočne to, čo chce verejnosť? Azda „bezhotovostná spoločnosť“? Ľudia už tisícročia používajú hotovostné bankovky a mince, a teraz nám povedia, že musia ísť? Dôsledky občianskej slobody bezhotovostnej spoločnosti sú skutočne desivé. Znamenajú, že kohokoľvek je možné „odrezať“ od systému, keď nedodržiava predpisy. Eliminujte hotovosť a eliminujete slobodu.

Potom sú tu drakonické zmeny v našich životoch na základe „udržateľnosti“. Konzervatívci sa zaviazali zakázať predaj naftových a benzínových automobilov od roku 2040. Tento týždeň však premiér Johnson, opäť bez akejkoľvek verejnej diskusie, posunul dátum na rok 2030. Kde je tu opäť demokracia?

"Veľký reset" po Covide? Lídri chcú vybudovať lepšiu spoločnosť
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Veľký Reset / 4 priemyselná revolúcia znamená, že zlatý vek cestovania pre bežných ľudí je na konci. WEF propaguje digitálne zdravotné preukazy, ktoré zvyšujú nádej, že iba tí, ktorí dostali vakcínu na Covid-19 alebo budú mať negatívne výsledky testov, budú môcť opustiť svoju krajinu alebo sa skutočne zúčastniť športového či kultúrneho podujatia.

Spojte to s kolapsom leteckého priemyslu, hromadným zatváraním všetkých hotelov, koncom lacnejších automobilov na benzín a s príchodom „inteligentných“ diaľnic, na ktoré je možné ľahko obmedziť prístup, a väčšina ľudí uviazne vo svojich domovoch.

Ale, samozrejme, nie "Davos Man" (slovné spojenie „Davos Man“ sa pripisovalo politológovi Samuelovi P. Huntingtonovi. Ten v roku 2004 napísal príspevok o elitách a „rozvíjajúcej sa globálnej nadtriede“ „davoských mužov“ alebo „zlatých golierov“, pozn. red.). "Davos Man" nepoužíva chartrové lety. "Davos Man" používa súkromné lietadlá. Stále bude lietať do Švajčiarska na elitné konferencie, kde kolegovia miliardári ďalej diskutujú o tom, ako môžu pomocou hi-tech metód obmedziť cestovanie všetkých ostatných a „zachrániť planétu“.

Covid preukaz - vstupenka na digitálne otroctvo (Neil Clark)
17 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Aký by bol život v Británii počas Veľkého resetu, sme načrtli v „spoločensky vzdialenom“ prejave Borisa Johnsona na konferencii konzervatívnych strán v októbri.

Bola to reč, ktorú mohol ľahko napísať Klaus Schwab. „Od nakupovania cez internet, až po prácu z domu to vyzerá, že Covid spoločnosť masívne urýchlila zmeny vo svete práce ... pretože dochádza k strate starých pracovných miest a vytváraniu nových ... Kríza Covid je katalyzátorom zmien,“ nadchol sa Johnson.

Predchádzajúcim generáciám sa hovorilo, že im patrí celý svet, ale po Veľkom resete sú horizonty oveľa užšie. „Namiesto toho, aby boli ľudia ťahaní za prácou do mesta, môžu začať podnikať vo svojom domovskom meste ... a vychovávať svoje deti v susedstve, kde sami vyrastali, “ pokračoval Johnson. Ale, samozrejme, elity sa budú aj naďalej pohybovať, cestovať, uzemní sa iba plebs.

Predpokladom Veľkého Resetu je, že už niet návratu k životom, ktoré sme si užívali pred marcom 2020. „Ľudia predpokladajú, že sa vraciame späť do starého dobrého sveta, ktorý sme mali a všetko bude opäť normálne tak, ako sme zvyknutí. Toto je, povedzme, fikcia. To sa nestane. Strih, ktorý teraz máme, je príliš silný na to, aby nezanechal stopy,“ hovorí Schwab.

Zastavte už niekto toto šialenstvo
USA sa zmietajú v protestoch. Francúzsko sužujú demonštrácie žltých viest už celé mesiace. V Poľsku protestujú proti potratom. Nemecko sa búri proti covidovýmn opatreniam v masách a ešte aj v Bielorusku sú protesty, ktoré navyše podporujeme. Nikde... Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová


Teraz by sa, samozrejme, niektorým ľuďom mohla páčiť myšlienka pracovať natrvalo z domu (ak majú to šťastie, že majú prácu), objednať si všetko, čo potrebujú online, mať neustále aktualizovaný digitalizovaný zdravotný preukaz, nič nevlastniť a mať svoje biologické, fyzické a digitálne identity „zrastené“. Ale nemalo by sa to najskôr konzultovať?

A čo tí z nás, ktorým chýba „staromódny“ normál, ktorý spočíva v slobodnom stretávaní s ľuďmi, platení v hotovosti, v riadení automobilov na benzín všade, kam chceme ísť, a v preplnených krčmách? Väčšina z nás sa stará o životné prostredie, ale je nám podozrivé, že tak ako Covid-19, aj „udržateľný rozvoj“ sa stal trójskym koňom. Ten zavádza do našich životov regresívne zmeny, ktoré však určite nie sú v náš prospech.

Referendum o Veľkom Resete / štvrtej priemyselnej revolúcii je nevyhnutne potrebné, aby brigáda „Build Back Better“ (Znovuvybudovať veci lepšie) mohla predložiť svoj prípad priamo voličom. Ak je to, čo navrhujú, skutočne také veľké, potom čoho sa, preboha, boja?
Neil Clark je novinár, spisovateľ, vysielateľ a blogger


Imunitný systém si s Covid-19 poradí. Naši politici však nie (Angela Rasmussen)
Komentár Angely Rasmussenovej (The Guardian) Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková