Covid preukaz - vstupenka na digitálne otroctvo (Neil Clark)
17 | 11 | 2020 I Diana Zaťková


Komentár Neila Clarka ( RT)



Po protestoch verejnosti Ticketmaster odmietol, že plánuje, aby sa ľudia pred koncertom alebo športovým podujatím preukázali ako Covid-negatívni. Ale digitalizované pasy v oblasti zdravia sa propagujú inde, napríklad v leteckej doprave, a to nás posúva na veľmi klzký svah.




Predstavte si, že by ste mohli ísť na popový koncert, iba ak by ste mali vo svojom smartfóne aplikáciu dokazujúcu, že ste dostali vakcínu na Covid, alebo že ste mali negatívny test v priebehu 24-72 hodín.

Podľa časopisu Billboard to bolo to, čo plánovala najväčšia britská agentúra pre lístky Ticketmaster v roku 2021. Je celkom pochopiteľné, že správa vyvolala tvrdý odpor na sociálnych sieťach, pričom mnohí vyzývali na bojkot Ticketmaster. Spoločnosť vydala vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že absolútne nechce "požadovať povinnú vakcináciu". Pripustila však, že skúma možné využitie technológie. A to - a ďalší vývoj - by nás všetkých malo znepokojovať.

To, že sa ľuďom na rôznych úrovniach bráni v prístupe k udalostiam, pretože nemajú „Covid preukaz“, je nesprávne. Predtým sme mali zlé prípady chrípky - naposledy v rokoch 2017-18 - ale nikdy sa netvrdilo, že ľudia musia pred vstupom do arény dokázať, že prekonali chrípku, alebo že nie sú prechladnutí.

Lockdown zabíja. Hrôzostrašné zvýšenie úmrtí na domáce násilie
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Čo dáva Covidu-19 zvláštne postavenie? Prečo tento jeden vírus musí radikálne zmeniť spôsob života? Odpoveďou je samozrejme Veľký reset. Digitálne „prístupové“ preukazy sú kľúčovou súčasťou programu Svetového ekonomického fóra na radikálnu transformáciu všetkých aspektov nášho života, ale určite nie pozitívnym spôsobom.

V lete som napísal, že „ nový zdravotný preukaz Clear a ďalšie „hi-tech inovácie“ sú jasným varovaním pred tým, ako bude fungovať zmapovaný globalistický „nový normál“. Prístup k cestovaniu, športu a reštauráciám môže byť blokovaný pre všetkých, ktorí odmietnu konať."

V júli WEF nadšene propagovala na sociálnych sieťach „aplikáciu Covid-Pass“, ktorá mohla „oživiť globálne cestovanie a veľké udalosti počas pandémie“. Nový digitálny systém zdravotných pasov „Common Pass“ podporovaný WEF, ktorý bol na začiatku financovaný Rockefellerovou nadáciou, bol skutočne  prvýkrát nasadený v októbri pre cestujúcich letiacich z Veľkej Británie do USA.

Vedci: Covid-19 bol v Európe dávno pred oficiálnym začiatkom pandémie
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Len o mesiac neskôr sme sa dozvedeli, že anglická Premier League je blízko dohodnutiu „ plánu“ s britskou vládou „pridania záznamov o vakcíne Covid-19 do digitálneho zdravotného pasu“, ktorý umožní budúci rok návrat davov na futbalové štadióny.

Vidíte, kam smerujeme? Zdá sa, že „konšpiračné teórie“ z apríla 2020 sa plnia. V septembri predseda vlády Boris Johnson uviedol, že dúfa, že „pas slobody“ založený na hromadných testoch „umožní ľuďom vrátiť sa a udržať si normálny život“. Ale to je jednoducho Orwellovské; pravdou je, že takéto „preukazy slobody“ nás iba  dovedú ďalej od normálnosti a životov, ktoré sme mali pred marcom 2020.

Ľudia na Slovensku už protestujú proti tejto vláde
V nedeľu 15. novembra sa uskutočnil sviečkový pochod proti vláde Igora Matoviča. Asi 2000 tisíc ľudí prišlo pokojným spôsobom vyjadriť svoju nespokojnosť a frustráciu zo situácie, ktorá na Slovensku nastala. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Len čo sa prijme myšlienka digitalizovaného prístupu, sme na veľmi klzkom svahu smerom k úplne kontrolovanej spoločnosti. Spočiatku to budú „dáta“ spojené s Covidom, ktoré sú vo vašej aplikácii, ale pomocou novej technológie by sa dali ľahko rozšíriť. Mali by sme základ systému „sociálneho kreditu“, ktorého priekopníkom bola Čína.

Predstavte si to: občanovi sa v digitálnom „pase“ pridelia body za správanie, ktoré štát považuje za „dobré“, ale stratí body - a prístup - za správanie, ktoré sa považuje za „zlé“. Body by ste mohli získať napríklad za užitie vakcíny proti koronavírusom, pravidelné posilňovače aktualizácií, účasť na kurze zvyšovania povedomia o rozmanitosti, používanie elektrického automobilu a znižovanie „uhlíkovej stopy“.

Straty bodov by mohli byť za odmietnutie prijať očkovaciu látku proti koronavírusu, šírenie „dezinformácií“ o zdravotnej politike vlády online, vyjadrovanie „nesprávnych“ názorov na sociálnych sieťach a riadenie automobilu na benzín.

Veľký prehľad opatrení, na čo sa musíte pripraviť a čo by ste mali vedieť
Obmedzenia odborníkov na spomalenie šírenia koronavírusu zrejme zabrali, a tak vláda rozhodla, že svojím občanom predsa len čo-to povolí. Viete čo to bude a čo vás tam čaká? Nie? Potom si pozrite tento veľký prehľad. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


„Dobí“ by mali prístup k cestovaniu, popovým koncertom, športovým udalostiam a všetkému ďalšiemu. „Zlí“ by boli vo virtuálnom domácom väzení. Keď vezmeme do úvahy zavedenie univerzálneho základného príjmu - ktorý je závislý od štátu - vyhliadky na slobodu sú ešte hrozivejšie.

Je ironické, že posledný koncert, ktorý som absolvoval za starých dobrých čias pred začiatkom Veľkého resetu, bola brilantná kapela Madness (Šialenstvo) v Roundhouse v severnom Londýne v Camdene, tesne pred Vianocami 2019.

„Šialenstvo“ je najlepší spôsob, ako opísať, čo sa deje v roku 2020.

Neil Clark je novinár, spisovateľ, vysielateľ a blogger

Matovič trvá na komunitnom testovaní, alebo lockdowne
Celoplošné testovanie na COVID-19 vyvolalo medzi Slovákmi veľa emócii. Nech si však hovorí kto chce čo chce, počet pozitívnych po opatreniach po nich klesol, tvrdí Matovič. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.