Zbláznila sa? Polícia začala trestné stíhanie Kováčikovej pre možné porušenie karantény
06 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Prečo išla prvá námestníčka generálneho prokurátora do práce v čase, keď vedela, že musí ísť do karantény, vie len ona sama, no isté je, že teraz ju za to stíha polícia. Zisťovali topky.sk.


Za prípadné možné porušenie karantény prvou námestníčkou generálneho prokurátora Vierou Kováčikovou už začala polícia trestné stíhanie. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Veronika Martiniaková, informuje portál topky.sk.
Išla len odovzdať agendu?

Verejnosti je síce jasné, že Kováčiková v čase, keď mala smerovať domov do karantény porušila nariadenia, polícia to zatiaľ vidí ináč. „Bližšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa Martiniaková. Pre zločin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby spáchaný za krízovej situácie však Kováčikovej hrozí v prípade preukázania viny odňatie slobody na štyri až desať rokov.

Tento týždeň v utorok informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová, že prvá námestníčka Viera Kováčiková bola pozitívne testovaná na ochorenie COVID-19. Podľa nej sa v kancelárii následne zastavila iba odovzdať agendu. Prečo ale musela ísť Kováčiková tak súrne na Generálnu prokuratúru a nemohla to vybaviť cez telefón ako obyčajný smrteľník, to bude musieť teraz vysvetľovať polícii. Na to, že prvá námestníčka napriek pozitívnemu antigénovému testu išla do práce namiesto do karantény, upozornil ako prvý Denník N.

Škandál: Šéfka generálnej prokuratúry má strážiť zákon, sama ho však porušila!
Nariadenie, že pozitívni ľudia na COVID-19 majú byť v karanténe, zrejme akosi uniklo šéfke generálnej prokuratúry, ktorá aj napriek pozitívnemu nálezu išla do práce! Všimli si to aktuality.sk. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.