“Vieš, že spadol most? Už toho mám dosť!”
02/02/2022 I Anton Ančic

Dobre, budeme chodiť zasa na pltiach, alebo niekde aj 150km okolo, aby sme mohli ísť otročiť za pár eur oproti pracovníkom v západných krajinách. (https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/287229-polovica-mostov-nesie-paet-krizikov/)

Myslím, že toto si praje väčšina ľudí, pretože nebrblú. Dajú si vytierať nosy, dajú sa opichať experimentálnou látkou, a to všetko len preto, aby mohli drieť na dlh bankám, ktoré mali konečne adekvátny zisk, lebo sme im odpustili odvod 200 miliónov €. Alebo aby mohli zvyšok tých zarobených peňazí odovzdať za odpad, ktorý nazývajú jedlom.

Keď darujete auto bezdomovcovi, asi z neho veľkú radosť mať nebude. Kto bude platiť poistky, benzín, opravy? To isté platí o cestnej sieti. My nemáme na údržbu životne dôležitých tepien a ich príjazdov, za všetky spomeniem len most v Martine na hlavnej trase, ktorý sa už skoro 4 roky utešene usmieva na motoristov a pochybujem, že odkryté časti nezdegradovali natoľko, že teraz bude oprava dvakrát tak drahá, ak ho rovno statik neprikáže zbúrať. (https://www.tvnoviny.sk/domace/2036516_aj-martin-ma-svojho-cumila-na-most-ktory-roky-caka-na-opravu-ho-dali-symbolicky)

Nižšie nájdete grafiku zo správy NKÚ, ktorý dôrazne varuje pred budúcou finančnou záťažou. Lenže to by niekto musel brať tieto správy vážne a vidieť ďalej ako je jeho volebné obdobie. Alebo nenakupovať za miliardy vojenské hračky, ktoré nemajú opodstatnenie v obrannej stratégii. Nie, my budeme platiť za tie miliardy, ktoré sme pretestovali, ktoré sme vyhodili von oknom a nebudeme mať na cesty. Vlastne nebude ani treba, lebo autá budú tak drahé, že ich bude opäť málo.

Naozaj už prestaňme veriť marketingovým produktom a zamerajme sa na ľudí s čistým štítom, odborníkov, ktorý ponúkajú reálne riešenia.