Vesmírny korešpondent so správou pre ľudstvo
15/11/2021 I Joel Joelsky

Jeden z takých vesmírnych korešpondentov pre ľudstvo bol apoštol Ján. Vo svojej knihe menom Zjavenia informuje ľudstvo o mnohých veciach, ktoré sa už uskutošnili aj o veciach, ktoré sa ešte len uskutošnia v blízkej budúcnosti. Na samom začiatku informuje ľudstvo týmito slovami:

“Toto je zjavenie, ktoré dal Boh Ježišovi Kristovi, aby ukázal svojim otrokom, čo sa má zakrátko stať. A Ježiš poslal svojho anjela, prostredníctvom ktorého predložil zjavenie v symbolických obrazoch svojmu otrokovi Jánovi.” - Zjavenie 1:1.

Aj napriek tomu, že korešpondenti alebo ich môžeme tiež nazvať aj investigatívni žurnalisti, používajú slová a výrazy vlastné situácii alebo téme danej veci, o ktorej informujú, väčšina ľudí bez hlbšieho vzdelania môže porozumieť a pochopiť povrchovo, o čo sa vlastne jedná.

Ale na to, aby sme získali presný význam správ a informácií vesmírnych korešpondentov, musíme pochopiť inšpirovaný jazyk, ktorí Biblia používa. Sväté Písmo o ňom hovorí v inšpirovanej (bezchybnej) knihe proroka Sofoniáša, proroctvo, ktoré sa zakrátko splní, takto:

“Vtedy zmením národom jazyk na čistý, aby mohli všetci vzývať Jehovovo meno a slúžiť mu plece pri pleci.” - Sofoniáš 3:9. Čistý jazyk je vesmírna pravda, ktorej Boží vesmírni korešpondenti dnes rozumejú, pretože sa dá pochopiť len s pomocou tej istej svätej sily použitej na jej napísanie!