SLOVENSKÝ AUTORSKÝ PORTÁL - SLAVONICA
07/12/2021 I Ľubomír LOŠÁK

Prirodzené autorky a autori.

       Práve prepisujem do konečnej digitálnej podoby VIANOČNÚ ROZPRÁVKU O PRINCEZNEJ SLAVONICE.

Jej rukopis, do ktorého hľadím, je pekne úhľadný, bol napísaný 31. augusta 2021 a opisuje revolúciu v kultúre krásnej krajiny Domovina.

      Ako v každej rozprávke, aj v tejto je len čistá pravda, na počudovanie rukopis nejako unikol k špiónom a naša ministerka kultúry, pani Natália Milanová, ju začala realizovať, ešte pred jej oficiálnym zverejnením.

      Tvorca rozprávky v svojom diele opisuje, ako budú portálu Slovanica – Princeznica, pridelené do vena tisíce strieborných a zlatých Euro, aby sa mohla dobre vydať za svojho princa – autora, alebo autorku.

Ja osobne som bol dlhé roky pri tom, ako sa rozdeľovali štátne peniaze, či dotácie a poznám to fakt detailne.

      Môžete mi na tuty veriť, že väčšina prostriedkov bola rozdelená úplne debilne, ale všetky peniaze mali vždy jeden cieľ. Prijímateľ musel byť stopercentý, fanatický podporovateľ a obdivovateľ Vládcu a tiež nekompromisný ničiteľ opozície.

      Ako napríklad nejaký pán Janko G..... ič. Jeho jediný umelecký výkon v histórii bolo to, že na televíznej obrazovke roznášal poštu.

Sám je úplne podpriemerný autor, bez invencie, akého 99 % autorov na Slavonice spoľahlivo preskočí, aj bez rozbehu.

       No a tento tvorca oslavného umenia pre Vládcu a jeho stranu, nedávno dostal od ministerky najprv 120.000.- Euro a potom doplatok 41.128.-.

A samozrejme, to už minulý rok dostal celých 75.000.-Euro na vlastnú autorskú tvorbu a podnikanie s kultúrnym odpadom.

       To, čo dostal pán Janko G....ič, dostalo aj niekoľko desiatok Ferkov P....ičov na vytváranie umenia likvidovať v Domovine zdravý rozum.

A čo je to nejakých dvadsať – tridsať tisíc euríkov pre princeznu, aby sa jej ctitelia mohli stretávať, alebo zmysluplne tvoriť umenie pre úplne obyčajných ľudí, ktorých sami predstavujú?