Môžeme nájsť absolútnu pravdu?
17/12/2021 I Joel Joelsky

Na otázku rímskeho Piláta, či je Ježiš Kristus židovský kráľ, syn Boží odpovedal:

„Preto som sa narodil a preto som prišiel do sveta, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý, kto je na strane pravdy, počúva môj hlas.“ - Ján 18:37.

Na jeho odpoveď Pilát nereagoval spôsobom, akým dnes vidíme vo väčšine prípadov, ale filozoficky odpovedal: čo je pravda? Jednoducho mysliac tým, že každý môže mať svoju osobnú pravdu.

Ježiš mu odpovedal: “Ja som cesta, pravda a život. Nikto neprichádza k Otcovi, iba prostredníctvom mňa. Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Odteraz ho už poznáte a videli ste ho.“ - Ján 14:6, 7.

Tesne pred svojou smrťou, Ježiš Kristus v modlitbe k svojmu nebeskému Otcovi s úpenlivou prosbou povedal: “Do tvojich rúk zverujem svojho ducha. Vykúpil si ma, Jehova, Bože pravdy.” - Žalm 31:5.

Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom je, podľa slov jeho jediného prvorodeného syna Bohom Absolútnej Pravdy! Jeho inteligentné stvorenie, anjeli a ľudia spoznávajú pravdu postupne!

“Kto sa usiluje o požehnanie na zemi, bude požehnaný Bohom pravdy, a kto prisahá na zemi, bude prisahať na Boha pravdy. Na dávne trápenie sa zabudne, moje oči ho viac neuvidia.” - Izaiáš 65:16.