Láskavé slovo vlieva človeku radosť!
09/12/2021 I Joel Joelsky

Choroba v nás môže vyvolať stres. Môžeme sa cítiť trápne, keď si druhí všimnú, ako nás choroba obmedzuje, alebo keď sme závislí od pomoci druhých. A aj keď ľudia možno nevedia, že sme chorí, môže nás skľučovať to, že už nedokážeme robiť veci, ktoré sme robili predtým.

V takých chvíľach nám Boh veľmi pomáha. Ako? Dal do Biblie zapísať láskavé slová, ktoré nám pripomínajú, že mu na nás veľmi záleží, i keď sme chorí. Keď si tieto myšlienky z Božieho Slova budeme čítať, dá nám to silu bojovať proti negatívnym pocitom, ktoré súvisia s našou chorobou!

Preto si v Biblii vyhľadaj povzbudzujúce slová, ktoré tam Boh dal zapísať aj pre teba. Zameriavaj sa na tie pasáže, z ktorých vidno, ako veľmi si svojich služobníkov cení. Tak sa uistíš, že je láskavý ku všetkým jeho uctievateľom, ktorí mu z lásky verne a oddane slúžia, lebo nám dal život, z ktorého sa môžeme tešiť!

Aby nás všetkých povzbudil dodatočne, poslal svojho syna, ktorý nás víta takto: “Poďte ku mne všetci, ktorí ťažko pracujete a ste preťažení, a ja vás občerstvím. Vezmite na seba moje jarmo a učte sa odo mňa, pretože som mierny a pokorný, a opäť nadobudnete silu.” - Matúš 11:28.