Kde sa nachádzame v toku času?
14/11/2021 I Joel Joelsky

Slová v úvode sú citované z inšpirovaného listu napísaného apoštolom Pavlom jeho mladšiemu spoločníkovi, tiež misionárovi, Timotejovi. V ňom, ako píše, ho upozorňoval na ťažké situácie, s ktorými sa aj on veľmi často stretával vo svojom každodennom živote. 

Keďže o knihe, v ktorej je daný list apoštola Pavla Timotejovi zaznamenaný, aj sám Napoleon Bonaparte raz poznamenal: ‘Biblia je ako živá bytosť a každého, kto sa proti nej postaví, zničí’! Tak, ako on, aj miliardy iných ľudí vo svete všeobecne majú veľký rešpekt!

Keďže je zároveň aj prorocká kniha, otázka, ktorú by sme si mohli položiť, je: ukazuje nám, kde sa dnes nachádzame v toku času? Keď porovnáme inšpirované slová mladému Timotejovi, zistíme podobnosť situácie v prvom storočí s dnešnou situáciou, ale teraz celosvetovo!

Preto by sme sa mali vážne zamyslieť nad slovami listu a porovnať ich s dnešmým stavom a zároveň sa zamyslieť nad nešim postojom nielen k životu samému, ale k inšpirovanej správe, ktorá v skutočnosti opisuje všetky detaily života ľudí dnes žijúcich skoro v každej krajine na svete!