Jazda v strednom pruhu
09/02/2022 I Anton Ančic

Zákon platí pre každého... Vraj.

Nebolo tomu tak dávno, keď polícia SR pomáhala a chránila diaľnicu pred opotrebením. Teda aspoň jej dva pruhy. (https://slovensko.hnonline.sk/12807170-jazda-v-strednom-pruhu-sa-nevyplaca-policajti-pokutovali-vodicov-na-dialnici-d1) Žiadne výhovorky vodičov o tom, že krajný pruh je absolútne nevhodný na dialničnú jazdu pre kopec výmoľov, deformácií a obmedzení, či ochrana zdravia a majetku pred náhodným zvieraťom vybehnutým na vozovku. Každému dezolátovi správne dali pokutu. Ja by som im zobral aj vodičský preukaz, pretože hrubo porušili pravidlá cestnej premávky. Čo majú vodiči čo rozmýšlať a nebodaj predvídať poškodenie svojho majetku a zdravia. Svojím nezodpovedným správaním poškodzujú celú cestu, ktorá by síce podľa nákladov na jej údržbu mala byť zlatá, preto by nebolo zlé pomýšľať nad zmenou zákona, aby ju aj na svoje tričko opravili. Nevadí, že platia dane a tú danú cestu niekoľkokrát zaplatili. Dokonca by som im zdražil benzín, keď sa nevedia správať.

Prečo potom tí istí policajti nechránia ústavu SR a zákony s rovnakou odhodlanosťou? Ústavný súd rozhodol, že násilné dávanie ľúdí s pozitívnym testom do štátnej karantény a ešte vymáhanie platby za tento nútený pobyt je neústavné. (https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/609751-ustavny-sud-casti-zakona-o-ochrane-verejneho-zdravia-su-protiustavne/)

Dokonca minister vnútra povedal, že sa nemá prečo ospravedlňovať, lebo chránil životy a zdravie občanov. Stalo sa niečo?

Tento príklad je len jedným z mnoho prípadov dvojakého videnia porušenia zákona. Preto je jednoduchšie riadiť Slovensko cez vyhlášky. Je to pružné, okamžite platné a predsa to vidia všetci v televízii. Toto sme chceli. Nie? Bude ako nebolo?