Až do posledného Slováka
24/11/2021 I Anton Ančic

Adolf Hitler vydal svoj posledný rozkaz v živote, že Nemecko sa musí biť v prehranom boji do posledného Nemca. Našťastie to šialenstvo (aj keď neskoro) zastavili a neposlúchli ho.

Igor Matovič zrejme vydal rozkaz veľmi podobný. Za jeho nepochopené mesiášstvo budeme trpieť do posledného Slováka. Spravil to tým najpodlejším spôsobom – s presvedčivým úsmevom a ohromujúcim marketingom (propagandou).

Nevadí, že nastupoval do funkcie s vedomosťami na 30% (jeho vlastné slová), čo by mimochodom v škole nestačilo ani na známku 5, alebo v zamestnaní by ste takého človeka nebrali do kolektívu, ak sa jedná o kľúčovú pozíciu, on si však chce presadiť svoju „deformu“ za každú cenu.

Jednotlivé časti, ktoré tak pompézne prezentoval, že z toho musel vzniknúť až dokumentárny film, už rozoberali mnohí odborníci a inštitúcie. Ich námietky a argumenty žiaľ veľmi rýchlo zanikli. Ako každý rozumný argument v tejto dobe.

Nejde o to, že by bolo všetko zlé, alebo nebodaj populistické, veď platnosť iba náhodou chcel posunúť až na rok 2023 (volebný rok), ktorý by bol opäť značne deficitný, ale ide hlavne o to, kde na to chce vziať.

Jeho počíňanie mi pripomína jednu moju ex-kolegyňu, ktorá mala 17 rôznych exekúcií na horibilnú sumu, ale dcérke kúpila na Vianoce Iphone a synčekom Playstation. Na úver.

Novodobé otroctvo, ktoré nepotrebuje zbrane, stačí niekoho vystaviť pokušeniu siahnuť si a míňať veľké peniaze na nezmyselné veci. Obrovské peniaze na obrovské nezmysly. A presvedčiť jeho a jeho fanúšikov, že splácanie je hračka a dokonca splátky odložiť.

Ak si pozriete všetky vlády od novodobého vzniku SR, ani jednej sa nepodarilo hospodáriť tak, aby niečo ušetrila. Všetky predávali náš majetok pre naše najväčšie dobro za cenu, ktorá dnes predstavuje spravidla ročný výnos z daného aktíva.

Ja viem, teraz je modernejšia iná téma. No aj tej raz bude koniec. A potom to príde. Tak ako moja ex-kolegyňa nechá svojim deťom dlhy, tak aj odvážny Igor nechá po sebe spúšť. Čo sa stane ďalej, keď nebudeme vládať splácať? Nuž, to isté, čo majetku tej nešťastnej pani.