Ako vyzerá ideálna žena?
27/11/2021 I Mária Škultétyová

Aj muži zvyčajne  prejdú viacerými vzťahmi, kým nájdu tú pravú. Niektorí zakotvia v manželstve, iní si povedia, že k spolužitiu papiere nepotrebujú. Niekto kladie dôraz na fyzickú krásu, niekto zas hľadá krásu duševnú. A sú takí, ktorí vidia ideál vo vyváženosti jednej i druhej. Aké skúsenosti majú a čo si o ideálnej žene myslia tí, ktorých som oslovila? Slobodným i ženáčom, mužom so vzťahom i bez vzťahu som položila jedinú otázku:Ako vyzerá ideálna žena?

Michal, 31 rokov:

Kdesi na internete som raz čítal, že ideálna žena nerozpráva, nemyslí, nenapomína, nenakupuje, neporovnáva, nepodvádza... neexistuje J

Žarty bokom. Moja subjektívna predstava ideálnej ženy sa primárne neopiera o ženský zovňajšok, nakoľko vonkajšia krása je pominuteľný fenomén a v zlomku sekundy je možné o ňu taktiež  prísť . Ja svoju ideálnu ženu (zatiaľ partnerku) po svojom boku už mám. Nie som vôbec ideálny partner, mám svoje vrtochy, premenlivé nálady a niekedy sa dokonca správam ako malé dieťa, ktorému vzali na pieskovisku všetky formičky. Ale i navzdory (nielen) týmto negatívam kráča verne po mojom boku, podporuje ma vo všetkom, čomu sa rozhodnem obetovať svoj, resp. náš čas, životnú energiu a v neposlednom rade aj financie, snaží sa brať všetky prichádzajúce životné „peripetie“ so zdravým nadhľadom, poučiť sa zo všetkého nevydareného, k ostatným je veľmi milá a obetavá, niekedy mám pocit, že až na úkor využívania, výborne varí a, navyše,  je taktiež veľmi príťažlivá.

Som nesmierne šťastný, že sme stále spolu a pevne dúfam, že nejako obdobne to cíti taktiež aj ona.

Dávid, 21 rokov:

Ideálna žena? Nie som si istý, či mám pod tým chápať ženu, s ktorou si viem predstaviť budúcnosť, alebo ženu, za ktorou si v meste krk vykrútim. Asi si vyberiem ženu, s ktorou si viem predstaviť budúcnosť, tých vykrúcačiek krkov je predsa na Slovensku, chvalabohu, habadej. 
Pri žene do budúcnosti je asi najdôležitejšie, či si ju viem predstaviť ako matku, a čo viac, matku mojich detí. Niekedy sú ženy krásne, inteligentné, vtipné... jednoducho, majú milión pozitívnych vlastností, ale jedna vecička to celé zatieni. Vecička, ktorá by mne osobne možno neprekážala, ale keď sa mám presunúť o dvadsať rokov dopredu a predstaviť si seba, ju a moju rodinu, tak to do môjho rámčeka jednoducho nepasuje. Z druhej strany, žena, ktorá možno má krajšiu kamarátku, inteligentnejšiu sesternicu, vtipnejšiu spolužiačku môže byť práve tá pravá, hoci nie je "štatisticky" najideálnejšia.

 A teraz jednoducho. Chcem ženu, s ktorou keď niekam pôjdem, tak si ľudia povedia, že "taká pekná s hentakým?", ženu, pri ktorej sa budem cítiť slobodne, ktorá mi nebodne dýku do chrbta, ktorá pochopí a zvládne moju komplikovanú povahu a pre ktorú bude rodina na prvom mieste.
A nakoniec moja otázka. Nebol by s úplne ideálnou ženou život bez korenia a necítili by sme sa my neideálni muži po boku ideálnej ženy menejcenne?

Peter, 37 rokov:

Dokonalá žena by mala byť telesne i duševne krásna, atraktívna a príťažlivá, zároveň aj milujúca, citlivá, zhovievavá a chápavá. Mala by byť inteligentná, rozhľadená, energická a spoľahlivá. Mala by sa vedieť postarať o domácnosť a deti.  A napokon ešte jedna vec: ideálnu ženu by nemala bolievať hlava J.

Tomáš, 21 rokov:

A existuje ideálna žena?  Samozrejme, že existuje, dokonca celé stovky. Spýtajte sa čerstvo zamilovaných a každý bez váhania povie, že práve jeho partnerka je ideálnou ženou. Skúste im však položiť tú istú otázku po nejakom čase a je možné, že už nenájdete ani jednu.

Áno, môžeme si hľadať partnerky na základe výzoru alebo povahových vlastností, ale sotva nájdeme dokonalého človeka. A to je skvelé, pretože sa nepripravíme o všetky krásne okamihy spoznávania nedokonalostí. Ľudia sa menia a tá, s ktorou som teraz, už vôbec nemusí byť tou, ktorú som si bral. Byť ideálny nie je atribút s dvoma hodnotami, ale proces, ktorý stojí veľa úsilia a odhodlania. Takže ak sa nabudúce budem pýtať, kam zmizla moja ideálna žena, mal by som najskôr položiť otázku sebe: Som ja  ideálnym mužom?

Ľuboš, 33 rokov:

Ideálna žena neexistuje, lebo by to bol chlap J.

Ale teraz bez srandy. Najideálnejšia žena, akú som za svoj život spoznal, je moja mamina. A tá ideálna je moja, verím, že už doživotná priateľka.

Miroslav, 21 rokov:

V jednej mojej nikdy nepublikovanej básni som napísal takýto verš: „Ideály sa nedajú transplantovať.“ Pri tejto téme mi schádza na um len toľko, že som sa v čase kreovania tohto poľutovaniahodného dielka nemýlil. Považujem túto otázku za maximálne bezpredmetnú a irelevantnú, pretože koľko ľudí, toľko názorov (nutká sa mi dodať, že aj toľko žien). Nech ste, aké chcete, vždy sa nájde taký, ktorému sa zapáčite. Môžete byť mrchavé, asymetrické, dengľavé, my si vás preberieme, vytriedime, poberieme. A budeme za to radi (a hádam aj vy). Možno ešte dodám, že ideálna žena je možno preto taká neuchopiteľná naším rozumom, pretože sa napriek svojim nesporným prednostiam stále nevie naučiť držať ústa. To je ale širší problém celého pohlavia. A dúfam, že môj komentár beriete s úsmevom. Ideálnych žien sa dá totiž stretnúť na kvantá. Až vám to rozhodí ideály.

Marek, 32 rokov:

Prototyp ideálnej partnerky neexistuje. Už len preto, že každý muž a žena je indivíduum. Môžeme hľadať vonkajšie charakteristiky „ideálnej ženy“, avšak tie taktiež podliehajú spoločenským trendom.

Z môjho osobného pohľadu je ideálnou partnerkou žena, ktorá je kompatibilná. Vzájomné dopĺňanie sa vytvára novú kvalitu prežívania, prežívame lásku, radosť a šťastie. Dalo by sa povedať, že ideálnou partnerkou je pre mňa taká žena, pre ktorú som ja ideálnym partnerom