Stačila jedna Putinova veta a Biden pustil do gatí
10 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Prezident USA Joe Biden dal pred niekoľkými dňami arogantné a priam šialené povolenie Kyjevu, že je v rozhodovacej kompetencii vyšinutého Zelenského, na aké ciele v Rusku použije americké zbrane. Inými slovami, ukrajinská armáda môže ostreľovať Rusko. Lenže, to platilo iba kým...

Web cz24 pripomína, že "len o deň neskôr urobil to isté rozhodnutie pre nemecké zbrane aj pokorný vazal USA, nemecký kancelár Scholz." Mimochodom, voliči mu to "vysvetlili" v eurovoľbách, rovnako ako francúzskemu Macronovi.

Čakalo sa na reakciu Vladimíra Putina

Bola krátka, jasná a stručná. Ruský prezident odkázal americkému, že "vybaví ďalšie krajiny takými ruskými zbraňami, ktoré by potom nimi mohli zasiahnuť ktorýkoľvek západný cieľ."

S pripomienkou, že zoznam krajín, ktoré by na také darčeky z Moskvy "mali chuť", je dlhý.

To boli fofry!

Veta z Kremľa zaúčinkovala v Bielom Dome ako preháňadlo. A tak už o pár hodín prišlo nové vyhlásenie prezidenta USA – ktoré zas rozbesnilo Zelenského v Kyjeve.

"Ukrajina môže používať americké zbrane len v pohraničných oblastiach. Prezident Biden v opravenom vyhlásení zdôraznil, že v žiadnom prípade by sa nemali používať na útoky na Moskvu alebo iné ciele v Rusku."

A aj to bolo málo, ešte Bidenov iniciatívny "prídavok"

„Tieto zbrane by sa mali použiť na útoky v Rusku „hneď za hranicou“, ale len ak budú ukrajinské ciele napadnuté z týchto ruských pohraničných oblastí,“ povedal Joe Biden následne v rozhovore pre americkú televíznu stanicu ABC News.

Ak sa Zelenskyj vykašle na Bidenove inštrukcie a použije zbrane aj na vzdialené ciele v Rusku, potom nech sa nečuduje, ak v rámci energií zostanú Ukrajine iba tužkové baterky a pár skladov so západnými zbraňami zas vyletí do vzduchu.

Porazí NATO Rusko?
"Vojna sa začína". Britský expert poukazuje na omyl NATO v súvislosti s Ruskom. Samueli: NATO sa mýli, keď tvrdí, že môže ľahko poraziť Rusko. Sú na omyle! Politika NATO voči Rusku je krátkozraká. Lídri krajín aliancie sa nepoučili z chýb... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.