TRAGICKÝ DEŇ PRE SLOVENSKÚ OPOZÍCIU! Šimečka i Čaputová musia byť v slzách
27 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Liberálne médiá a opozícia ticho zúria! Štvrtok bol pre nich tragický deň... Na Slovensko totiž prišla eurokomisárka Věra Jourová, a potvrdila, že momentálne sa Brusel nechystá k žiadnym krokom vedúcim k zastaveniu finančných tokov. Upozornil na to vo svojom statuse na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler s tým, že Komisia bude ďalej s vládou komunikovať ohľadom niektorých vecí, kde vyjadrila určité výhrady či znepokojenie.

Toto všetko po týždňoch úsilia, aby sa peniaze stopli!

Jednu z prvých prosieb vyslala v zime prezidentka Zuzana Čaputová. Tá sa priamo v interview pre jeden z najvplyvnejších denníkov sveta, Financial Times, vyslovila za stop peniazom.

"Po niekoľkých hodinách od uverejnenia rozhovoru si ona alebo ľudia okolo nej uvedomili, že toto je pre ňu značný osobný prúser, lebo toto proste pred domácou verejnou mienkou neobráni a ešte sa ju môžu pokúsiť poťahovať za vlastizradu (sotva úspešne, ale život by jej to znepríjemnilo). A tak palác vydal stanovisko, podľa ktorého vraj jej slová prekrútil daný novinár a ona vraj hovorila opak toho, čo vyšlo," pripomína Draxler.

Viac v článku:

ROZČÚLENÁ ČAPUTOVÁ: To som nepovedala! To ten zlý zahraničný novinár!
To, čo Zuzana Čaputová, slovenská prezidentka povedala pre magazín Financial Times (FT) prekročilo všetky doterajšie hranice. V interview pre britské periodikum sa vyjadrila kriticky na Ficovu adresu kvôli jeho snahe o „oslabenie právneho štátu a... Čítať ďalej
12 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Medzitým sa v Bruseli snažil Šimečka, aj ďalší. Dosiahli aspoň, že kolega z ich politickej frakcie, ktorý je eurokomisárom pre spravodlivosť, nechal slovenskej vláde napísať pomerne vyrývačný list.

"A, opakujem, čo som opísal už minule, list ktorý je absurdný vzhľadom na kontext fungovania únie, kde sa nájdu krajiny s oveľa, oveľa mizernejším vyšetrovacím a justičným systémom ako Slovensko (môj obľúbený príklad: Bulharsko). Ale politicky majú pokoj, keďže držia líniu v otázkach, ako je Ukrajina," upozorňuje exminister.

Liberálne médiá a opozícia ticho zúria

Pripomína však, že ani slovenská vláda nie je bez možností obrany (sme susedný štát spomínanej Ukrajiny, idú tadiaľto dôležité energetické trasy, atď.) a tiež sa činila a ukazovala, že si len tak nenecháme brnkať po nose.

Věra Jourová, Robert Fico, foto: TASR

A vyšlo to, z Bruselu vyslali komisárku Jourovú na akúsi zmierovaciu misiu.

"A médiá a opozícia tým pádom ticho zúria. Jeden nemenovaný denník (N) sa klasicky celú vec pokúsil úplne obrátiť, a vraj je to fiasko pre Fica, pretože on hovoril o snahách stopnúť nám peniaze a pritom Jourová potvrdila, že nám ich nestopnú. Ha, šach mať, Fico! Toto je už tak absurdno-zúfalá snaha aspoň nejako predsedu vlády okydať, že to rozum proste neberie," krúti hlavou politik.

"Každopádne, aspoň nateraz je relatívne kľud, žiaden boj s Bruselom sa nechystá a vláda má priestor na to aby riešila iné veci. Takmer až sklamanie, že?" - uzavrel Draxler svoj status ironickou poznámkou.

Europoslankyňa: NAMIESTO ZDRAVÉHO ROZUMU FANATIZMUS! (VIDEO)
V nezastaviteľnej podpore pre Ukrajinu za každú cenu odhadzuje EÚ všetky zábrany! Jedna z najaktívnejších slovenských europoslankýň Katarína Roth Neveďalová má obavy z toho, že po eurovoľbách úplne ovládnu Európsky parlament aktivisti. Už teraz... Čítať ďalej
27 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik