Europoslankyňa: NAMIESTO ZDRAVÉHO ROZUMU FANATIZMUS! (VIDEO)
27 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

V nezastaviteľnej podpore pre Ukrajinu za každú cenu odhadzuje EÚ všetky zábrany! Jedna z najaktívnejších slovenských europoslankýň Katarína Roth Neveďalová má obavy z toho, že po eurovoľbách úplne ovládnu Európsky parlament aktivisti. Už teraz hovorí o tom, že v tejto inštitúcii namiesto zdravého rozumu zavládol fanatizmus. Ten sa týka dodávok zbraní na Ukrajinu a financovania tohto konfliktu.

Vo videu hovorí nie len o fanatizme EÚ čo sa týka Ukrajiny, kde aj vysokí európski predstavitelia hovoria o obchádzaní nastavených pravidiel, ale dotkla sa aj migrácie či poľnohospodárskej politiky. Tá tým, že je príliš „zelená“ škodí tým, ktorí prinášajú chlieb na náš stôl.

Za čiarou súdnosti

"Najnovší “inovatívny nápad” - ukradnúť ruské peniaze a nakúpiť za ne zbrane pre Ukrajincov je už naozaj za čiarou súdnosti. Slovensko má právo na vlastný suverénny názor, potrebuje ale v Bruseli ľudí, ktorí nepoklonkujú liberálnym výmyslom, ale podporujú mier. Nielen menšiny, nielen vyvolených, ale všetkých. A neboja sa nahlas pomenovať to, čo sa im nepáči," konštatuje politička na sociálnej sieti.

Suverenita a zdravý rozum sú podľa nej výhodou, nie hendikepom.

Neveďalová vo svojom videu na sociálnej sieti konštatuje, že aj Joseph Borell hovorí o vyčlenení obrovského balíka peňazí zo zmrazených ruských aktív, za ktoré by sa mali nakúpiť zbrane pre Ukrajincov.

„Medzinárodné právo to vylučuje, ale musíme byť kreatívni a vymyslieť, ako môžeme tieto aktíva použiť a speňažiť ich. Tieto peniaze pošleme Ukrajine a 90 percent pôjde na nákup zbraní. Neviem, kde ich chceme kúpiť, keďže my sami ich nemáme, asi ich nakúpime na čiernom trhu v Afrike,“hovorí Neveďalová s tým, že Borell prvýkrát povedal nahlas, že zbrane nakupovať nemôžeme, no vytvorili sme si „mierový nástroj“, cez ktorý tieto pravidlá obídeme.

Ani EK, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy
Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby Slovensko prišlo o európske financie. Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Ilegálna migrácia

Ako výhodu migračného paktu vidí akúsi snahu o kontrolu ľudí na hraniciach, kde sa budú zaznamenávať nejaké údaje a bude sa preverovať, kto naozaj prichádza na naše územie.

"Tak ako pred 10 rokmi, keď sme tvrdili, že nekontrolovaná migrácia je škodlivá a boli sme v tom názore ojedinelí. Dnes je to názor celej EÚ, ktorá sa snaží chytať zajaca za chvost a naprávať škody."

"Pretože to je to, čo my desať rokov hovoríme a EÚ to vníma, že to je naozaj akoby správne. V tomto celom je zaujímavý kontext V4-ky, ktorú sa niektorí snažia rozbíjať, ale vidíme, že aj  po prijatí tohto paktu Poľsko a Maďarsko pripravujú spoločne nejaké riešenie, ako zamedziť, aby EK mohla takým spôsobom určiť členským štátom, koľko ktorá krajina má prijať ľudí,“ hovorí Roth Neveďalová, ktorá takúto spoluprácu vníma, ako správnu.

Poľnohospodári

„Dotácie sú jedna vec, ale druhá vec je legislatíva, ktorú by sme nemuseli prijímať možno až tak nezmyselne, príliš zeleno, ale zamyslieť sa nad tým, že to musia v konečnom dôsledku nejakí ľudia plniť, tie naše ciele. A to sú práve poľnohospodári,“ uzatvára europoslankyňa.

Gyimesi: Sme odzbrojení, navyše Bruselom oklamaní
Bývalý poslanec NR SR a podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi pripomína časy, keď predstavitelia minulých vlád za prezidentkinho pritakávania posielali na Ukrajinu, čo sa len dalo. Za prísľub financií kompenzujúcich náš veľkorysý dar... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik