NA POPUKANIE! Biden dostal ASISTENTOV NA CHODENIE
27 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Biely dom sa po niekoľkých karamboloch amerického prezidenta Joea Bidena – a silnejúcich otázkach verejnosti o jeho schopnosti vykonávať prezidentskú funkciu aj v ďalšom období – rozhodol nasadiť „voditeľov“, ktorí prezidenta USA na verejnosti sprevádzajú, aby zakryli jeho neohrabanú chôdzu. Americké médiá si všímajú, že agenti tajnej služby USA zasahujú už aj pokiaľ ide Biden zo schodov.

Dajú mu aj vôdzku?

Osemdesiatjedenročný prezident USA sa v poslednej dobe dostáva do stále väčšieho tlaku od amerických médií aj verejnosti kvôli svojmu veku a najrôznejším eskapádam, ktoré ho často sprevádzajú. Zatiaľ čo novinári sa sťažujú, že sa im Biden údajne pre istotu vyhýba, americká verejnosť sa desí skôr jeho výpadkom pamäte a prezidentovho mentálneho zdravia, ktoré je podľa zvláštneho vyšetrovateľa Roberta Hura v takom stave, že Bidena nemožno trestať ani za vyšetrované vynesenie utajovaných dokumentov.

Americká televízia Fox News a server Axios si všímajú, že kvôli obavám, ako súčasný prezident zvládne ďalší mandát, o ktorý sa chce usilovať v tohtoročných voľbách, sa Bidenova administratíva rozhodla odviesť pozornosť od jeho strnulej a neohrabanej chôdze a zaobstarala mu „voditeľov“, ktorí amerického prezidenta sprevádzajú v situáciách, keď ho zaberajú šošovky kamier médií.

Asistenti, chodiaci po boku amerického prezidenta, sa často stavajú tak, aby odviedli pozornosť od Bidenovej chôdze. A zatiaľ čo podľa správy Axiosu bolo predtým možné Bidena vidieť, ako sa cez južný trávnik Bieleho domu vydáva k svojmu prezidentskému vrtuľníku Marine One sám, v poslednej dobe ho sprevádza „vodičov“ už niekoľko.

Zdroj reprofoto YouTube | Prezident Biden - pád na tribúne

Propaganda nadovšetko! Veď pred voľbami na fyzickom ani mentálnom zdraví prezidenta nezáleží

Zopár Bidenových poradcov Axiosu oznámilo, že videá, na ktorých 81-ročný prezident kráča sám po tráve, by mohli novinárov a voličov upozorniť na jeho vek. Uviedli, že nové snímky a videá prezidenta sú priaznivejšie a asistenti sa k Bidenovi budú aj naďalej pridávať. Poradcovia tiež podľa serveru prezradili, že s týmto nápadom prišiel sám Biden.

Asistenti, ako napríklad blízky poradca Mike Donilon a zástupcovia personálneho šéfa Bruce Reed a Annie Tomasini, sú teraz často umiestnení medzi Bidenom a kamerovými štábmi, aby sa neohrabané pohyby Bidena príliš nedávali médiám na obdiv.

Fox News poznamenáva, že Bidenov lekár už skôr prezradil, že prezidentova zvláštna chôdza je spôsobená „artritídou chrbtice“ a „miernou senzorickou periférnou neuropatiou nôh“ a že väčšinu dní prezident podstupuje fyzioterapiu, aby sa jeho pohyb zlepšil.
screenshot videa youtube | Biden
Chytajú ho aj pod schodami. Čo ak by si ešte pred voľbami prerazil chrbticu?
Problémy má americký prezident najmä pri nástupe na palubu Air Force One, pretože sa mu už niekoľkokrát stalo, že sa potkol a spadol. Biely dom kvôli prezidentovým problémom s nástupom do lietadla začal využívať kratšie schody a tajná služba teraz podľa The New York Times umiestňuje agenta na spodnú časť schodov zakaždým, keď Biden vystupuje z lietadla.
V Poľsku boli zdesení výbavou Ruska. Američania majú tiež rešpekt
Modernizované ruské vybavenie spôsobuje ozbrojeným silám Ukrajiny veľa problémov, čo je pre ukrajinskú armádu skutočná nočná mora. Uvádza sa to v článku poľského vydania WNP, ktorého výňatky cituje RIA Novosti. Autori publikácie najmä... Čítať ďalej
25 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik