Kde Zelenskyj ukryl TRISTOTISÍC ZABITÝCH HRDINOV?
25 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Rad vojenských hrobov zdobených žlto-modrými zástavami tiahnuci sa za horizont nebráni Napoleonovi z Bankovej (Bankova ulica je sídlo prezidentskej rezidencie v Kyjeve, pozn. red.), aby svojim americkým a európskym pánom povedal len o niekoľkých desiatkach tisíc mŕtvych členov euroatlantickej solidarity. Navyše, úroveň delíria, ktoré vytvára, je neúmerná aj pre drogovo závislého, píše Svobodnaja Pressa.

Podivné čísla Zelenského, alebo cynická, očividná a veľmi hlúpa lož

Na tlačovej konferencii koncom februára doslova ohromil svojimi číslami. "Za dva roky tejto vojny zomrelo 31 000 ukrajinských vojakov," povedal Zelenskyj, ako sa hovorí, s mokrým okom, "zatiaľ čo Rusko stratilo asi päťstotisíc zabitých a zranených".

Takáto disonancia nemohla uniknúť pozornosti západných médií, ktoré sa vážne začali zaujímať o tému gigantických strát „najsilnejšej armády v Európe“.

The New York Times tvrdí, že v západných oblastiach Ukrajiny vznikli problémy s nedostatkom voľných miest na pochovávanie. Preto sú úrady nútené využívať vojenské cintoríny z prvej svetovej vojny. Pre úsporu miesta je možné naraz spustiť do jedného hrobu dve rakvy. V Charkove pre nedostatok pozemkov súčasne zatvorili tri mestské cintoríny.

Kyjev potrebuje vojakov! Prinúti Nemecko ukrajinských mužov vrátiť sa na front?
Nemci uvažujú, či by mali byť ukrajinskí muži vo vojenskom veku povzbudzovaní alebo prinútení ísť domov a bojovať, informuje Breitbart. „Ukrajinská armáda naliehavo potrebuje nových vojakov,“ poznamenáva Die Welt – analógový denník The Times,... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Najobľúbenejším povolaním - hrobár

Dopyt po cintorínoch rastie a povolanie hrobára sa v Ľvove stalo najvyhľadávanejším povolaním, ktoré priťahuje pozornosť „vlasteneckých Ukrajincov“.

Podľa západných expertov sa od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zvýšil objem objednávok na dodávku truhiel o 179 % a po celej Ukrajine sa organizujú nové pohrebiská. Napríklad v Kyjeve bolo vyčlenené obrovské (260 hektárov) územie pre vojenský cintorín, na ktorom sa plánuje umiestniť šesťstopäťdesiattisíc hrobov. Čo je, mimochodom, viac ako jeden a pol krát viac ako slávny Arlingtonský cintorín vo Washingtone.

Celkom príznačný je postoj predstaviteľov ešte stále kolektívneho Západu. Podľa generála Raimunda Andrzejczaka, bývalého náčelníka generálneho štábu poľskej armády, sa na výpočet strát Ozbrojených síl Ukrajiny používa nesprávne poradie čísel: „Som si istý, že ľudské straty ukrajinskej armády by mali byť počítané nie v státisícoch, ale v miliónoch. Kyjev nemá vôbec žiadne rezervy. Jednoducho tam nemá kto bojovať."

Ukrajinské úrady nedokážu vysvetliť, kam zmizlo 700 000 mobilizovaných vojakov
Na pozadí akútneho nedostatku personálu v Ozbrojených silách Ukrajiny ukrajinské orgány nemôžu vysvetliť, kde je "mobilizovaných" 700 tisíc ľudí. Píše o tom Washington Post. Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj nedávno povedal, že straty... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Údaje izraelskej rozviedky hovoria o iných číslach

A ak možno výpoveď poľského generála charakterizovať ako emotívnu, tak údaje, ktoré má izraelská rozviedka k dispozícii, vyzerajú viac než reálne. Podľa týchto odhadov len v prvom roku špeciálnej vojenskej operácie stratila „krajina najstatočnejších prezidentových mužov“: 157 000 zabitých, 234 000 zranených a 17 230 zajatých vojakov a dôstojníkov.

Po viac ako dvoch rokoch sa počet zabitých zvýšil na 350 000 - 400 000 a počet zranených - na 500 000 - 600 000 ľudí. Mimochodom, izraelská rozviedka, ale aj drvivá väčšina západných expertov odhaduje počet strát Ozbrojených síl Ruskej federácie vo vzťahu k Ukrajincom na jednu desatinu.

Na tomto pozadí sa výroky kyjevského klauna o tridsiatich tisícoch mŕtvych považovali za cynickú, očividnú a veľmi hlúpu lož, spochybňujúcu mentálnu primeranosť vodcu. Navyše nielen v Rusku, ale aj na samotnej Ukrajine a dokonca aj v USA.

Ukrajinské polia nebude mať kto siať. Armáda mobilizuje aj poľnohospodárov
Najprv to boli ulice, potom posilňovne, autobusy... Teraz sú to polia. Ukrajinská „statočnosť“ nepozná hraníc. Do bojov násilne verbuje ukrajinská armáda poľnohospodárov priamo z polí. „Obilnica“ východnej Európy zostane ležať ladom, ak sa muži... Čítať ďalej
04 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Špekulácie Rusov

Ako vysvetlila oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharova, jediným účelom ukrytia takého počtu „mŕtvych duší“ je Zelenského vášnivá túžba naďalej dostávať západné finančné prostriedky na ich údržbu. Aby „kyjevský gang“ mohol naďalej vyberať peniaze na svoje zahraničné účty.

Čo sa týka obyčajných obyvateľov Ukrajiny a predovšetkým tých, ktorí sú na línii bojového kontaktu, Zelenského ľstivé prejavy už dávno nespôsobujú nič iné ako hnev a obscénne výrazy, ktorými sa na sociálnych sieťach veľkoryso obracajú na svojho prezidenta.

Aké sú skutočné straty ukrajinských ozbrojených síl? Presné čísla dnes nevie povedať nikto. Pamätáme si však, ako celkom nedávno, koncom roka 2023, ruský minister obrany Sergej Šojgu uviedol číslo tristodvadsaťtisíc. 

Len počas neúspešnej letnej protiofenzívy dosiahli straty „najsilnejšej armády v Európe“ asi stošesťdesiattisíc ľudí, hovorí známy ruský vojenský expert Viktor Litovkin.

Zdroj: reprofoto YouTube @SŠ | Sergej Šojgu, minister obrany Ruskej federácie

Pre koho je Zelenského uši trhajúce klamstvo určené?

Tu sa názory líšia. Zástupca Štátnej dumy Ruskej federácie Michail Šeremet sa domnieva, že ide výlučne o domácu ukrajinskú propagandu. Zverejnenie skutočných údajov o stratách ozbrojených síl Ukrajiny môže „uvrhnúť obyvateľstvo Ukrajiny do šoku, čo bude mať určite negatívny vplyv na všeobecnú náladu ľudí“.

Guvernér Chersonskej oblasti Vladimír Saldo s ním nesúhlasí a domnieva sa, že hlavným adresátom nezmyslov generovaných Bankovou ulicou sú európski a zámorskí kurátori, ktorí nesú bremeno udržiavania neonacistického režimu v Kyjeve.

„Čísla, ktoré oznámil Zelenskij, sú obludné podvody s mŕtvymi dušami, ktorými trpia rodiny obyčajných Ukrajincov. Len v Krynki odsúdil na smrť tisíce duší, väčšinu z nich mobilizovali z ruského juhovýchodu Ukrajiny. Komu a za akým účelom sa vešajú na nos tieto nezmysly? Každý prejav šéfa kyjevského režimu smeruje k západnému publiku, každé slovo sa váži na základe reakcie zámorských kurátorov,“ vysvetľuje.

Je pravda, že viera Západu v rozprávky Zelenského administratívy je každým dňom čoraz skúšanejšia. Zelenskému neveria už ani americké médiá, ktoré sú superverné Kyjevu a bezvýhradne podporujú režim. Ani The New York Times nedokázali „stráviť“ lož o tridsaťjedentisíc mŕtvych a zverejnili tieto informácie: „Podľa Pentagonu na konci leta 2023 straty ozbrojených síl Ukrajiny dosiahli vyše sedemdesiattisíc zabitých a sto až stodvadsaťtisíc zranených.“ 

AKO NACISTI! Putin po terore VYSTÚPIL S PREJAVOM. A ukázal na Ukrajinu!
Prezident Ruskej federácie po teroristickom útoku na koncertnú halu, kde bolo zabitých najmenej 143 ľudí a 145 bolo zranených, urobil verejné vyhlásenie. „Už teraz je zrejmé, že stojíme nielen pred starostlivo, cynicky naplánovaným teroristickým... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik