AKO NACISTI! Putin po terore VYSTÚPIL S PREJAVOM. A ukázal na Ukrajinu!
23 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Prezident Ruskej federácie po teroristickom útoku na koncertnú halu, kde bolo zabitých najmenej 143 ľudí a 145 bolo zranených, urobil verejné vyhlásenie. „Už teraz je zrejmé, že stojíme nielen pred starostlivo, cynicky naplánovaným teroristickým útokom, ale pred pripraveným a organizovaným masovým vraždením mierumilovných, bezbranných ľudí. Zločinci sa pokojne a cieľavedome vydali zabíjať, strieľať z bezprostrednej blízkosti našich občanov, naše deti. Rovnako ako kedysi nacisti vykonávali masakre na okupovaných územiach, rozhodli sa usporiadať predvádzaciu popravu, krvavý akt zastrašovania,“ povedal Vladimír Putin a ukázal priamo na Ukrajinu, informujú Parlamentní Listy.

Najmenej 143 obetí teroristického masakru v Moskve. Rusko ukázalo na Ukrajinu, do ktorej päť páchateľov podľa vyšetrovania ruskej Federálnej služby bezpečnosti (FSB) utekalo. Ozbrojenci v piatok večer vtrhli do koncertnej haly na západnom okraji Moskvy a pred začiatkom koncertu začali strieľať automatickými zbraňami do ľudí. Z miesta boli hlásené aj výbuchy a požiar objektu.

K veci verejne vystúpil prezident Putin dnes (sobota) o 13:30 stredoeurópskeho času

Hovorím k vám v súvislosti s krvavým, barbarským teroristickým činom, ktorého obeťami sa stali desiatky mierumilovných, nevinných ľudí – našich krajanov, vrátane detí, tínedžerov a žien. Lekári teraz bojujú o životy obetí, ktoré sú vo vážnom stave. Som si istý, že urobia všetko možné aj nemožné, aby zachránili životy a zdravie všetkých zranených. Zvláštne slová vďaky patria posádkam záchranárov a leteckých záchranárov, vojakom špeciálnych jednotiek, hasičom, záchranárom, ktorí urobili všetko pre to, aby zachránili ľudské životy, vyviedli ich spod ohňa, z epicentra ohňa a dymu a vyhli sa ešte väčším stratám,“ pochválil prezident Putin zásah ruských záchranných jednotiek.

A všimol si pomoc obyčajných ľudí. "Nemôžem pominúť pomoc radových občanov, ktorí v prvých minútach po tragédii nezostali ľahostajní a spolu s lekármi a s bezpečnostnými pracovníkmi poskytovali prvú pomoc a rozvážali postihnutých do nemocníc," povedal na ich adresu Putin.

„Všetkým rodinám, ktorých životy postihlo hrozné nešťastie, aj zraneným, poskytneme potrebnú pomoc. Vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť všetkým, ktorí prišli o svojich blízkych. Celá krajina, celý náš ľud smúti s vami. Vyhlasujem 24. marec dňom štátneho smútku,“ povedal Vladimír Putin a vyhlásil tým na nedeľu 24. marca deň smútku v Ruskej federácii.

Teroristov z útoku v Moskve zadržali neďaleko HRANÍC S UKRAJINOU!
Štyria podozriví z teroristického útoku na radnici Crocus boli zadržaní neďaleko hraníc s Ukrajinou, informoval vyšetrovací výbor na svojom telegramovom kanáli. Bezpečnostné sily ich zadržali v Brjanskej oblasti. „Špeciálne služby v... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Spomenul aj opatrenia, ktoré ruská moc zaviedla v reakcii na teroristický útok. „V Moskve a v Moskovskej oblasti, vo všetkých regiónoch krajiny, boli zavedené ďalšie protiteroristické a protisabotážne opatrenia. Teraz ide hlavne o to, zabrániť tým, ktorí stoja za týmto krviprelievaním, v spáchaní nového zločinu,“ povedal Putin.

A obrátil svoju pozornosť na samotných teroristov a na vyšetrovanie Federálnou službou bezpečnosti. „K vyšetrovaniu tohto trestného činu ak výsledkom operatívnych vyšetrovacích úkonov možno v súčasnej dobe povedať nasledujúce. Všetci štyria priami páchatelia teroristického útoku, všetci, ktorí strieľali a zabíjali ľudí, boli nájdení a zadržaní,“ povedal Putin a poukázal na Ukrajinu. „Pokúsili sa schovať a presunuli sa smerom na Ukrajinu, kde pre nich bolo podľa predbežných údajov na ukrajinskej strane pripravené okno na prekročenie štátnej hranice. Celkovo bolo zadržaných 11 osôb. Federálna bezpečnostná služba Ruska a ďalšie orgány činné v trestnom konaní pracujú na identifikácii a odhalení celej základne teroristov: tých, ktorí im poskytli dopravu, načrtli únikové cesty z miesta činu, pripravené skrýše, skrýše zbraní a munície,“ povedal rázne prezident Ruskej federácie.

Bezpečnostné zložky nič nezanedbajú

Aby potvrdil pádnosť svojich slov, zopakoval, že bezpečnostné zložky nič nezanedbajú. A prirovnal teroristický útok k nacistickej mašinérii druhej svetovej vojny. „Opakujem – orgány činné v trestnom konaní urobia všetko pre zistenie všetkých podrobností trestného činu. Ale už teraz je zrejmé, že stojíme nielen pred starostlivo, cynicky naplánovaným teroristickým útokom, ale pred pripraveným a organizovaným masovým vraždením mierumilovných, bezbranných ľudí. Zločinci sa pokojne a cieľavedome vydali zabíjať, strieľať z bezprostrednej blízkosti našich občanov, naše deti. Rovnako ako kedysi nacisti vykonávali masakre na okupovaných územiach, rozhodli sa usporiadať predvádzaciu popravu, krvavý akt zastrašovania,“ povedal bez obalu Putin.

KRVAVÝ ÚTOK V MOSKVE: Počet mŕtvych stúpol na 143 osôb, zadržaných bolo 11 ľudí (VIDEO)
Počet mŕtvych v Crocuse stúpol na 143 osôb, uviedol ruský Vyšetrovací výbor. K zodpovednosti sa prihlásil Islamský štát. Moskva tvrdí, že pri útoku bolo zadržaných 11 ľudí, informuje POLITICO. Ozbrojenci zaútočili na rockový koncert neďaleko... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Podľa Putina dopadne spravodlivosť na všetkých aktérov

„Všetci páchatelia, organizátori a objednávatelia tohto zločinu budú spravodlivo a nevyhnutne potrestaní. Nech sú ktokoľvek, kto ich vedie. Opakujem: identifikujeme a potrestáme každého, kto stojí za teroristami, ktorí pripravili toto zverstvo, tento útok na Rusko, na našich ľudí,“ vyhlásil Putin, pričom podľa FSB sú útoky spojené s Ukrajinou.

Následne Putin poukázal na medzinárodný terorizmus, proti ktorému nebude váhať, spolu so spriatelenými štátmi, začať boj. „Vieme, aká je hrozba terorizmu. Tu počítame s interakciou so všetkými štátmi, ktoré úprimne zdieľajú našu bolesť a sú pripravené skutočne spojiť sily v boji proti spoločnému nepriateľovi – medzinárodnému terorizmu, proti všetkým jeho prejavom,“ povedal rázne Vladimír Putin.
A prišli veľmi tvrdé slová na adresu teroristov

„Teroristov, vrahov, neľudí, ktorí nemajú a nemôžu mať národnosť, čaká jeden nezávideniahodný osud – odplata a zabudnutie. Nemajú budúcnosť. Našou spoločnou povinnosťou, našich vojakov na fronte, všetkých občanov krajiny, teraz je, byť spolu v jednej formácii. Verím, že to tak bude, pretože nikto a nič nemôže otriasť našou jednotou a vôľou, naším odhodlaním a odvahou, silou zjednoteného ľudu Ruska,“ snažil sa v prejave upevniť jednotu ruského národa prezident Putin.

A vyzdvihol multietnicitu Ruska. „Nikto nebude môcť zasiať jedovaté semená sváru, paniky a nezvarov v našej multietnickej spoločnosti.“

Na záver Putin vyzdvihol to, že Rusko prechádza skúškami, ktorými v minulosti prešlo, vždy silnejšie. A teraz tomu nemá byť inak. „Rusko opakovane prešlo ťažkými, niekedy až neznesiteľnými skúškami, ale stalo sa ešte silnejším. Bude to tak aj teraz,“ uzavrel svoj prejav Vladimír Putin. 

ŠPEKULÁCIE okolo teroru v Moskve: Rusko uviedlo, že útočníci majú NAPOJENIE na Kyjev
Najmenej 143 obetí teroristického masakru v Moskve. Rusko ukázalo na Ukrajinu, do ktorej páchatelia podľa vyšetrovania ruskej Federálnej bezpečnostnej služby utekali. „Teraz vieme, v akej krajine sa tí zatratení parchanti pokúšali ukryť – na... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik