Tí, ktorí neuspeli predstavili svoje plány
24 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Kubiš sa chce stretnúť s Korčokom i Pellegrinim, verí v slušnú kampaň. Dubovský nevylúčil podporu Korčoka, hnutie OĽaNO bude o nej rokovať.

Ján Kubiš zatiaľ neplánuje vyjadrenie k prezidentským kandidátom v súvislosti s podporou v druhom kole volieb. Stretnúť sa chce s Ivanom Korčokom aj Petrom Pellegrinim čo najskôr. Ďalšie kroky zváži aj na základe ich výstupov v kampani. Uviedol to pre TASR. Verí v dôraznú, ale slušnú volebnú kampaň.

"Stretnutia s oboma kandidátmi mám v pláne čo najskôr, dnes ma pozval na stretnutie Korčok. Ďalšie kroky zvážim aj na základe výstupov od oboch kandidátov z kampane v druhom kole, ktorá, dúfam, bude dôrazná, ale slušná, k čomu by som chcel vyzvať aj prívržencov oboch. Nekultúrnosti a osobných útokov sme už videli dosť, až ďaleko cez mieru," povedal Kubiš pre TASR.

Prezidentský kandidát Kubiš sa do druhého kola nedostal. V prvom kole volieb získal 2,03 percenta hlasov.

Dubovský nevylúčil podporu Korčoka, hnutie OĽaNO bude o nej rokovať

Patrik Dubovský, ktorý nepostúpil do druhého kola prezidentských volieb, nevylúčil podporu Ivana Korčoka. Jeho možnej podpore sa bude venovať aj hnutie Slovensko, ktoré malo v prvom kole volieb ako kandidáta svojho lídra Igora Matoviča.

"Po rokovaniach s partnermi v Národnej rade SR, ktorí mi dali hlasy, verím, že dospejeme k názoru, ktorý mám ja, že nepodporíme Petra Pellegriniho (Hlas-SD)," povedal pre TASR. Po úspešnom rozhovore s Korčokom predpokladá, že by mohli dospieť k jeho podpore a výzve na ňu. "Netreba veci uponáhľať, treba definovať spoločné ciele, a potom vyslovenie dôvery pred druhým kolom vyznie prirodzene," skonštatoval.

Dubovskému poskytol rovnako ako Matovičovi podporu na kandidatúru poslanecký klub hnutia Slovensko, Za ľudí a Kresťanskej únie (KÚ). Dubovského si za svojho kandidáta zvolili Za ľudí a KÚ.

Hnutie OĽaNO má o možnej podpore Korčoka pred druhým kolom hovoriť na pondelkovom (25. 3.) predsedníctve. "Neviem, či sa už zajtra rozhodne. Predpokladám, že sa s ním najskôr stretneme, ak bude mať záujem," povedal pre TASR predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michal Šipoš.

Matovič na margo výsledkov prvého kola volieb na sociálnej sieti poznamenal, že je dobré po čase vidieť, že demokratické Slovensko môže opäť vyhrať. "Ak si to nepokazí a pomôžu mu aj rozmýšľajúci voliči vládnych strán, ktorí odmietajú byť opäť len použití, zneužití a odhodení bokom," doplnil.

Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Bude sa konať v sobotu 6. apríla.

Brutálny pokus o vraždu v Bojniciach, záchranári v šoku!
Záchranári ostali v šoku. Muž zavolal na tiesňovú linku a žiadal o pomoc. Nebol ale sám, kto ju v skutočnosti potreboval. Keď k nemu domov prišla posádka RZP, našli na zemi ležať ženu. Bola evidentne obeťou pokusu o vraždu. Okolo krku mala omotaný... Čítať ďalej
24 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Rudolf Huliak o podpore Petra Pellegriniho v druhom kole prezidentských volieb

Slovenská národná strana (SNS) sa k podpore prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho (Hlas-SD) vyjadrí po koaličných rokovaniach. Povedal to poslanec Rudolf Huliak (SNS). Poslanec Samuel Migaľ (Hlas-SD) si myslí, že Pellegrini presvedčí neúspešného kandidáta Jána Kubiša o podpore. Poslankyňa Martina Holečková (KDH) si nevie predstaviť, ako bude Pellegrini oslovovať voličov Štefana Harabina. Víťaz prvého kola volieb Ivan Korčok má podľa poslankyne Jany Bittó Cigánikovej (SaS) pred sebou kus práce, pretože voliči iných kandidátov sa nemusia prikloniť na jeho stranu. Všetci to uviedli v diskusnej relácii Na telo na televízii Markíza.

"Buď to bude tak, že tí, ktoré podporujú Harabina, dostanú odporúčanie, aby nešli k voľbám, a v takom prípade bude v prezidentskom paláci Ivan Korčok. V prípade, že povedia, aby jeho voliči išli voliť Pellegriniho, tak si do paláca sadne Pellegrini," skonštatoval Migaľ. Treťou možnosťou je podľa neho aj to, že SNS odporučí Harabinovým voličom voliť Korčoka. To si však predstaviť nevie.

Bittó Cigániková rozumie SNS, prečo má výhrady voči Pellegrinimu, pretože taktiež pociťuje sklamanie z jeho vyjadrení a tém. "Rozdiel medzi Korčokom a Pellegrinim je ten, že u Pellegriniho je úplne jedno, čo hovorí, lebo on zmení názor podľa toho, ako sa to hodí," poznamenala.

Holečková si na Korčokovi cení to, že sa nemení a má jasné postoje. Na rozdiel od Pellegriniho, ktorý svoje názory obracia v čase, poznamenala. Zároveň poukázala na to, že téma vyslania slovenských vojakov na Ukrajinu nie je prezidentskou témou, pretože to musí odsúhlasiť vláda a parlament.

Huliaka mrzí, že Harabin nepostúpil do druhého kola. Nebude mu odporúčať, koho má v druhom kole podporiť. "Sme v pozícii, keď ideme voliť menšie zlo v rámci nášho spektra," povedal. Huliak tvrdí, že Harabin sľúbil SNS podporu v eurovoľbách aj najbližších parlamentných voľbách.

Migaľ v relácii kritizoval Korčoka, že do kampane nepriniesol žiadnu tému, iba kritizoval svojho protikandidáta. Huliak chce, aby bol v prezidentskom paláci kandidát, ktorý bude chrániť záujmy Slovenska a Slovákov. Bittó Cigániková a Holečková obraňovali v diskusii Korčoka. Tvrdili, že Korčok bol diplomat, ktorý vždy slúžil Slovensku a zastával jeho záujmy.

Štefan Harabin vyslal jasný odkaz po 1. kole prezidentských volieb

Objednávka na národného prezidenta je veľmi silná. Médiám to uviedol prezidentský kandidát Štefan Harabin, ktorý podľa predbežných neoficiálnych výsledkov obsadil tretiu pozíciu so ziskom takmer 12 percent hlasov.

Harabin očakáva, že na úrovni hlavy štátu sa bude dodržiavať ústava, zákony, medzinárodné zmluvy a že SR nebude vtiahnutá do vojny. Jeho ideou je neutralita SR.

"Moji voliči vedia, čo majú robiť. Sú to národne orientovaní voliči, u ktorých je hlavnou prioritou zachovanie štátu, národnej suverenity a mieru," reagoval na otázku o prípadnej podpore kandidáta v druhom kole prezidentských volieb.

Štefan Harabin vyslal jasný odkaz po 1. kole prezidentských volieb
Objednávka na národného prezidenta je veľmi silná. Médiám to uviedol prezidentský kandidát Štefan Harabin, ktorý podľa predbežných neoficiálnych výsledkov obsadil tretiu pozíciu so ziskom takmer 12 percent hlasov. Harabin očakáva, že na úrovni... Čítať ďalej
24 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik