Brutálny pokus o vraždu v Bojniciach, záchranári v šoku!
24 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Záchranári ostali v šoku. Muž zavolal na tiesňovú linku a žiadal o pomoc. Nebol ale sám, kto ju v skutočnosti potreboval. Keď k nemu domov prišla posádka RZP, našli na zemi ležať ženu. Bola evidentne obeťou pokusu o vraždu. Okolo krku mala omotaný silonový povraz a chrčala, informujú noviny.sk.

„Jej stav bol život ohrozujúci a preto bola pacientka pripojená na umelú pľúcnu ventiláciu s podpornými činnosťami,“ vyjadril sa riaditeľ bojnickej nemocnice Peter Glatz. V krvi mala „obdivuhodných“ viac ako štyri promile alkoholu. V podnapitom stave bol aj útočník.

„Určite väčšina takýchto trestných činov je páchaných pod vplyvom alkoholu, ktorý agresiu umožní realizovať. Jedinec nevie dostatočne ovládať svoje správanie...“ povedala psychiatrička Darina Hrabovská.

Akt označila za naozaj brutálny, ale ako potvrdila, práve v takýchto prípadoch zohráva úlohu alkohol. Ako druhý rozhodujúci faktor v takýchto situáciách je i osobnosť násilníka.

"Polícia v Trenčíne daný skutok rieši ako trestný čin vraždy v štádiu pokusu," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne Ingrid Krajčíková. Muž nezavolal pomoc ihneď, no čakal viac ako hodinu.

„Pod vplyvom alkoholu si neuvedomoval dostatočne čo robí a aké to môže mať následky pre obeť,“ dodala Darina Hrabovská.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť viac informácií,“ uviedla Ingrid Krajčíková.

Lekárom v bojnickej nemocnici sa podarilo žene zachrániť život.

Postupne ju prebudili z umelého spánku. „Je pri vedomí a je preložená na traumatologickú jednotku intenzívnej starostlivosti,“ uviedol Peter Glatz.

Muža umiestnili do policajnej cely a v krátkej dobe bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie.

Bývalý poslanec strany OľaNO čelí dokopy šiestim prípadom sexuálneho zneužitia maloletých dievčat
Jána Heráka znova stíha vyšetrovateľka kvôli sexuálnemu násiliu na viacerých dievčatách. V minulosti mu už toto obvinenie bolo zrušené, lebo podľa nej bolo nezákonné. Bývalý politik obvinenie odmieta a tvrdí, že je prejavom šikanovania. Skutky,... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik