S podvodníkmi sa trápi aj spevák detských piesní
20 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Kým tí najmenší a predškoláci sa tešia z chytľavých tónov Mira Jaroša, ktoré ich navyše aj vychovávajú, niektorí dospelí neváhajú zneužiť ich rodičov a v Jarošovom mene okrádajú ľudí. Spevák o tom informoval na Facebooku, kde ľudí varoval pred ľuďmi, ktorí mu „ukradli virtuálnu identitu“.

Aj jeden z najpopulárnejších interpretov pre deti sa stal obeťou podvodu na sociálnych sieťach. Svojich fanúšikov preto varuje pred tým, aby naleteli falošnému profilu Mira Jaroša. Mnohí si sťažujú, že nepomáha ani nahlasovanie, Facebook s tým nič nerobí. Podobný problém nedávno riešil aj Ibrahim Maiga. Viete, čo robiť v situácii, že ste sa stali obeťou takéhoto podvodu?

Populárny

Miro Jaroš je jedným z najpopulárnejších spevákov detských piesní. Aktuálne na sociálnych sieťach rieši podvodníka, ktorý si stiahol jeho fotku a na vytvorenie falošného profilu využil jeho meno, aby dobre zarobil.

„Ľudia, pozor si dávajte. Takto vyzerá ďalší podvod na vás fanúšikoch! Nemám žiaden Telegram, ani Manažérsky tím, ktorý vám posiela takéto správy. Sú to podvodníci, využívajúci moje meno a fotky. Nedajte sa nachytať. Ak vám píše niekto v spojení so mnou, je to klamstvo,”uviedol spevák na facebookovom profile.

Splnia sa Nostradamove proroctvá aj v blízkej budúcnosti?
Nostradamus, slávny francúzsky astrológ a jasnovidec zo 16. storočia, neprestáva fascinovať svet ani po svojej smrti. Jeho záhadné spisy, publikované v roku 1555 pod názvom Les Propheties, sa interpretujú rôznymi spôsobmi a diskutuje sa o nich už... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Naleteli...

„Mnohí už na to doplatili a prišli o peniaze, ktoré neskôr od vás budú pýtať za členskú kartu a podobne. Mám len jeden účet na Facebooku a na Instagrame, obidva sú overené a fanúšikov nekontaktujem. Ani nikto z môjho tímu. Nenechajte sa oklamať!,“ upozorňuje ďalej spevák s tým, že zverejnil screen správy, ktorú ľudia od podvodníkov dostávajú.

Facebook / Miro Jaroš

Nahlasovanie nepomáha

„Mirovia Jarošovia” ma kontaktujú takmer každý druhý deň, samozrejme všetko blokujem. Len ma veľmi mrzí, že keď nahlásim falošný profil na Facebooku (pretože je tam uvedená aj Mirova fotka), Facebook to žiaľ zamietne ako neopodstatnené. Už mi prišla žiadosť aj od “Miro Pavol Jaroš” a pod. Žiaľ, fanúšikovia musia byť obozretní a uvedomiť si, že pravý Miro Jaroš ich skutočne nekontaktuje,” napísala v diskusii Zuzana. Andrea sa tiež pridala s vlastnou skúsenosťou – pravidelne takéto profily nahlasuje, no zbytočne.

Nie je prvý

„Priatelia prosím toto je ten falošný profil, ktorý sa dosť podobá na môj, má tam nejakých 143 priateľov, mohli by ste ho nahlásiť ako fake? Budem vám vďačný,“ požiadal svojich fanúšikov len nedávno zabávač z Mali Ibrahim Maiga, ktorý dokonca svoj problém riešil cez políciu.

Na podvod zneužili meno známeho zabávača. Naletieť môže každý
Hoci bol hviezdou hlavne 90-tych rokov minulého storočia, Ibrahim Maiga je na Slovensku ešte stále pojem. Svedčí o tom nie len počet sledujúcich, ktorých má zo Slovenska na svojej fanstránke na Facebooku, ale aj jedna veľká nepríjemnosť, s ktorou... Čítať ďalej
06 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Naletieť môže každý

Ak už ste podobnému podvodníkovi naleteli, nie je to hanba a nebudete prvý, ani posledný. Problém rozhodne treba riešiť cez políciu.

„Polícii je potrebné čo najpresnejšie a najrozsiahlejšie popísať celý skutkový stav veci a predložiť im všetky doklady, ktoré máte. Odporúčam Vám vytlačiť si i e-mailové správy, v ktorých ste komunikovali. V obdobných prípadoch však trestné konanie býva vo väčšine prípadov zastavené, z dôvodu, že sa čin nepodarí polícii preukázať (je otázne, či Vám osoby poskytli pravdivé údaje). V prípade, že trestné konanie nebude úspešné je možné ešte uvažovať nad vymáhaním Vašej pohľadávky,“ radí online právna poradňa.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik