Splnia sa Nostradamove proroctvá aj v blízkej budúcnosti?
18 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Nostradamus, slávny francúzsky astrológ a jasnovidec zo 16. storočia, neprestáva fascinovať svet ani po svojej smrti. Jeho záhadné spisy, publikované v roku 1555 pod názvom Les Propheties, sa interpretujú rôznymi spôsobmi a diskutuje sa o nich už celé stáročia. Nostradamus zanechal nezmazateľnú stopu v našej kolektívnej predstavivosti - od predpovedania historických udalostí, ako bol Veľký požiar Londýna, cez bombardovanie Hirošimy a Nagasaki až po vzostup Adolfa Hitlera.

Nostradamus písal v kryptických básňach alebo štvorveršiach, jeho slová majú tú vlastnosť, že sa dajú neustále interpretovať a prispôsobovať historickým udalostiam. Hodnotenie jeho "presnosti" sa kvôli tejto vlastnosti stáva notoricky známou náročnou úlohou.

Splnili sa jeho predpovede na rok 2023?

Jednou z jeho predpovedí, ktorá zrejme rezonuje  našou súčasnosťou, je chmúrna predpoveď rastúcich životných nákladov, ako uvádza Sky History. Nostradamus napísal: "Tak vysoko stúpne cena pšenice, že človek bude jesť svojich blížnych." Hoci toto proroctvo zostáva metaforou, vrhá svetlo na finančné ťažkosti, ktorým dnes čelí mnoho ľudí, keďže titulky správ často informujú o závratnej inflácii v mnohých krajinách. Ďalšie Nostradamove predpovede na rok 2023 zahŕňali veľkú vojnu, zhoršujúcu sa klimatickú krízu a rastúce občianske nepokoje.

Klimatická katastrofa v roku 2024?

Ďalšia zaujímavá predpoveď sa týka klimatickej katastrofy. Zdá sa, že Nostradamus predvídal prudké výkyvy počasia, ktoré zažívame dnes, ako sú prudké búrky, lesné požiare a prudko stúpajúce teploty. Napísal štvorveršia, v ktorých sa spomína vyprahnutá zem a veľké záplavy. Varoval aj pred "veľmi veľkým hladomorom spôsobeným škodlivou vlnou", čo sa podľa Sky History mohlo týkať cunami, ktoré ničia poľnohospodárstvo a vedú k chorobám a hladu. Ak sú jeho vízie presné, v nasledujúcich rokoch môžeme očakávať ešte katastrofálnejšie klimatické udalosti.

Predpoveď jasnovidca o kráľovi SA BLÍŽI k naplneniu! S Alžbetou II. sa nemýlil
Britskému kráľovi Karolovi III. diagnostikovali rakovinu, oznámil v pondelok Buckinghamský palác. Nespresnil, o aký druh rakoviny ide, údajne to však nie je rakovina prostaty. Kráľ sa zároveň v pondelok začal podrobovať liečbe. Stane sa veštcova... Čítať ďalej
06 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Viac geopolitických konfliktov v roku 2024?

Nostradamove proroctvá sa týkajú aj potenciálnych geopolitických konfliktov. V súvislosti so vzostupom Číny ako globálnej mocnosti odborníci špekulujú o novej studenej vojne medzi Čínou a Spojenými štátmi. Nostradamove štvorveršia obsahujú verše, v ktorých sa spomína "boj a námorná bitka" a "červený protivník". Mohol by "červený protivník" predstavovať komunistickú Čínu a či štvorveršie naráža na konfrontáciu na mori. Vzhľadom na značné námorné kapacity Číny nemožno vylúčiť možnosť diplomatického incidentu alebo niečo horšie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik