Obdobie gestapáckeho temna sa opakovať nebude, ubezpečil minister vnútra poslancov (VIDEO)
24 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Matúš Šutaj Eštok dal sľub všetkým poslancom parlamentu, že nebude pokračovať v dobe temna, ktorú nastolila diktatúra Matoviča. Nebude žiadne vykopávanie dverí, žiadne politické procesy, žiaden Lipšicovsko-Čurillovský „právny štát“, keď sa báli politici o svoju budúcnosť i o budúcnosť svojich najbližších.

„Je mi jedno, či ide o koaličných alebo opozičných poslancov. Ja vám to sľúbim, že pre mňa je písmo sväté programové vyhlásenie ministra i vyhlásenie vlády a urobíme všetko preto na Ministerstve vnútra, aby sa občania na Slovensku bez ohľadu na politické tričko, aj novinári, aj opoziční poslanci, aj ľudia z mimovládok aj bežní ľudia cítili na Slovensku bezpečne,“ povedal Matúš Šutaj Eštok.

Je absolútnou prioritou Ministerstva vnútra, aby nedošlo k opakovaniu gestapáckych metód minulej vlády a práve Ministerstvo vnútra podnikne všetky potrebné kroky, rovnako ako prácu na reorganizácii špeciálnych útvarov. Bude nasledovať aj posilnenie policajného zboru, aby bolo v akcii čo najviac policajtov, čo zabezpečí ochranu obyvateľstva republiky.

Práve preto podniklo Ministerstvo vnútra všetky potrebné kroky aj v rámci rekodifikácie v oblasti trestných kódexov, pretože vláda chce zabrániť tomu, aby sa Slovensko v budúcnosti do priepastnej diery ako to bolo za vlády Igora Matoviča, Richarda Sulíka, Veroniky Remišovej a Borisa Kollára.

Obdobie temna sa nesmie opakovať. Minister vnútra ubezpečil poslancov, že sa gestapáckych metód Matoviča nemusia báť. 

„Bolo to obdobie temna, politickej pomsty. My v nej nechceme pokračovať. Práve preto sa dané kódexy zmenili, aby sa v budúcnosti nestalo, že sa tu nájde rovnaký chorobomyseľný človek ako je Igor Matovič alebo Daniel Lipšic“ vyjadril sa veľmi adresne minister vnútra.

Práve tieto osoby by v konaní politických procesov chceli veľmi radi pokračovať a kooperovať na znovuobnovení doba temna.

„My takúto ambíciu nemáme. Nemáme ambíciu vykopávať dvere. Ani opozičným poslancom. Ani vašim známym. Nikomu z vás. Ak ale niekto porušil zákon, spravodlivosť mu na dvere zaklope. Je to prirodzené. Nie však tak, aby sme vo väzbe mučili ľudí a nahovárali ich na to, aby vypovedali na niekoho vymyslené veci,“ spomenul kauzu Kajúcnici Matúš Šutaj Eštok.

O ZLATÝCH MATOVIČOVÝCH CHLAPCOCH s krvavými rukami, KOLÍKOVEJ, LIPŠICOVI a ďalších
Skromnosť a nevzťahovačnosť, ak to tak možno nazvať, našich prokurátorských gigantov na čele s pani Kolíkovou a Danielom Lipšicom je všeobecne známa. Každý si ju však interpretuje inak, niektorí o detailoch nechcú ani počuť a priraďujú sa k tým,... Čítať ďalej
17 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Zo strany tak ministra vnútra, ale i celej koalície naznačil, že ich konanie je úprimné. Zdôraznil, že ak by sa znova vo vedení krajiny objavil človek formátu Igor Matovič a rozkrikoval sa do pléna parlamentu v zmysle „...mali by ste všetci držať hubu a krok...“, ak by sa opäť vyhrážal, že budú poslancom vyrazené dvere, ak by povedal na adresu opozičných politikov, že si môžu byť istí, že ich už čoskoro zavrie do basy, vláda zakročí a vyjadrí sa proti takýmto anomáliám.

„I keď sa v mnohých veciach obsahovo a vecne nezhodneme, myslím si že principiálne by sme pri spravodlivosti a bezpečnosti mali skrz celú spoločnosť, ak ju chceme spojiť a upokojiť, mali mať rovnaký názor,“ ubezpečil Matúš Šutaj Eštok i svojich politických oponentnov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik