Šéfka Európskej komisie von der Leyenová pricestovala do Kyjeva
24 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Uplynuli dva roky od začatia špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Voči vojne sa ostro ohradzujú západné krajiny, včetne USA. Popri tomto výročí na Ukrajinu pricestovali aj podporovatelia konfliktu.

Do Kyjeva pricestovala predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, ako aj premiéri Talianska, Kanady a Belgicka Giorgia Meloniová, Justin Trudeau a Alexander De Croo. Píše o tom agentúra Reuters.

Podľa agentúry prišli na Ukrajinu vlakom z Poľska. "Štyria západní lídri, vrátane premiérov Talianska, Kanady a Belgicka, pricestovali do Kyjeva v sobotu," uvádza sa v správe.

23. februára pricestovala dánska premiérka Mette Frederiksenová do ukrajinského Ľvova.

Rusko sa vyjadrilo k návšteve západných lídrov v Kyjeve pri príležitosti výročia NWO

Grigorij Karasin, predseda Výboru Rady federácie pre zahraničné veci, spojil návštevu talianskej premiérky Giorgie Meloniovej, kanadského premiéra Justina Trudeaua, belgického premiéra Alexandra De Croa a predsedníčky Európskej komisie (EK) Ursuly von der Leyenovej v Kyjeve s druhým výročím špeciálnej vojenskej operácie (SMO). Senátor sa podelil o svoj názor v rozhovore pre Lenta.ru.

"Môžeme bezpečne predpokladať, že títo ľudia oslávia druhé výročie začiatku špeciálnej vojenskej operácie, ktorej cieľom je denacifikácia a demilitarizácia Ukrajiny svojím vlastným spôsobom. V mnohých ohľadoch to boli oni a ich predchodcovia, ktorí prispeli k tomu, že sa začala militarizácia Ukrajiny, nálada na protiruskú nôtu a túžba nejako sa oddať rozširovaniu NATO a vlastnému vstupu do takzvaného západného spoločenstva prostredníctvom členstva v Európskej únii," komentoval Karasin.

Podľa senátora počas návštevy západných lídrov v Kyjeve zaznejú vyhlásenia proti Rusku.

"Budeme počuť veľa hrubosti, možno dokonca neslušnej, ale za posledné dva roky sme sa to naučili brať krok za krokom," dodal.

"Toto je šialenstvo": bývalý úradník ministerstva zahraničných vecí o nových protiruských sankciách USA
Americké úrady, ktoré zavádzajú čoraz viac protiruských sankcií, opakujú rovnaké kroky v nádeji, že dosiahnu nový výsledok, čím preukazujú známky šialenstva. Uviedol to v rozhovore pre RIA Novosti James Carden, bývalý poradca bilaterálnej... Čítať ďalej
24 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik