Hellebrandt tajil závažné ochorenie, vykrúcač Šimečka a reakcia polície
08 | 02 | 2024 I Eka Balaskova

Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka na štvrtkovej (8. 2.) tlačovej besede k zastaveniu financií z Plánu obnovy odpovedal aj na otázku, týkajúcu sa informácií o ochorení ich bývalého poslanca, Tomáša Hellebrandta. On sám sa podľa Šimečkových slov vyjadrí neskôr, keďže o niektorých skutočnostiach nemá právo za neho hovoriť politický subjekt. Zarážajúce však je, že Šimečka sa k celej veci postavil spôsobom „Zodpovedný Hellebrandt, zlý Fico.“

Šimečka na tlačovej besede Hellebrandta bránil, ako toho zodpovedného - veď sa vzdal mandátu ešte pred tým, ako prišlo trestné oznámenie zo Žiliny. K ochoreniu, a k tomu, prečo neinformoval verejnosť skôr, sa v najbližšom čase vyjadrí Hellebrandt osobne. Šimečku však zarazilo, že na Facebooku sa vyjadril Robert Fico. Ten mal zneužiť právomoci verejného činiteľa - zrejme tým, že si informáciu prečítal v tlači, na základe čoho napísal status. Status napísal aj Tomáš Hellebrandt, ktorý sa snaží uhrať to na politický boj zo strany oponenta.

V najbližších hodinách

Podľa Michala Šimečku „sú veci, ktoré ani zo zákona mi neprislúcha komentovať, ani to nemôžem urobiť, bude najlepšie, keď to urobí on,“skonštatoval s tým, že si stojí za tým, že pri vzdaní sa Hellebrandta poslaneckého mandátu ide o „osobné dôvody“, čo predseda PS považuje za férové a zodpovedné. Šimečka nevidí problém v tom, že Hellebrandtovo správanie mohlo ohroziť mnohých ďalších poslancov.

Hellebrandt z PS: Koľko ľudí ohrozil svojim nezodpovedným správaním sa na verejnosti?!? (VIDEO)
"Ekonomický expert" z pravdovravného Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt počas predvolebnej kampane zaujal nie len názorom, že dôchodky slovenských seniorov sú privysoké. Hŕstka jeho verných tiež s obavami sledovala aj jeho zdravotný stav –... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Problémom je Fico

Šimečka hovorí, že ani on, ani Hellebrandt nemali žiadnu vedomosť o podaní trestného oznámenia nemocnice v Žiline.

„Dozvedeli sme sa to z verejného statusu Roberta Fica. A toto je niečo, čo mňa veľmi znepokojuje. Odkiaľ má pán predseda vlády takúto informáciu, ako ňou disponuje. Tu sa obávam, že to vzbudzuje podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa,“ vyjadril sa Šimečka.

Nemá čítať dennú tlač?

„Progresívne Slovensko by malo vysvetliť, či vzdanie sa mandátu poslanca NR SR Hellebrandta súvisí s incidentom v nemocnici, pre ktorý na neho nemocnica podala trestné oznámenie,“ uviedol Robert Fico na sociálnej sieti v stručnom, zato jednoznačnom statuse po tom, ako si informáciu prečítali tisícky užívateľov internetu na portáli Plusky.

Kto platí predvolebné mítingy Korčoka?
Malá časť Slovenska bola v stredu opäť na nohách. Problémom však je, že tieto protivládne prostesty prerastajú do predvolebnej kampane Ivana Korčoka, a preto sa v strane Smer- SSD legitímne pýtajú, kto platí tieto predvolebné mítingy Korčoka?... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Mihale

Hellebrandt to vidí takto

K aktuálnemu dianiu okolo svojej osoby sa vyjadril aj Tomáš Hellebrandt. Ten sa podľa svojich slov na Slovensko vrátil s úmyslom prispieť tu k lepšiemu životu.

„O to viac ma mrzí, že som spravil chybu, za ktorú sa ospravedlňujem. Kvôli tejto chybe som sa rozhodol vyvodiť politickú zodpovednosť a vzdal som sa mandátu poslanca NR SR,“uviedol Hellebrandt na Facebooku. Jedným dychom však dodáva, že žilinskú nemocnicu o svojej diagnóze, o ktorej vie už 15 rokov, neupovedomil zo strachu. Bál sa, že informácia sa stane predmetom politického boja. Vo svojom „obhajobnom“ statuse vysvetľuje tiež, že nevedel o fakte, že o skutočnosti, že trpí takýmto závažným ochorením, je potrebné informovať. Má však k dispozícii právnu analýzu, podľa ktorej nikoho neohrozil a teda trestný čin nespáchal.

Aj on vyčíta Ficovi

„O trestnom oznámení na moju osobu som do dnešného dňa nebol informovaný. Je zarážajúce, že takouto informáciou, ak je pravdivá, disponuje premiér Robert Fico a rád by som sa ho spýtal, z akého zdroja a z akého titulu ju má k dispozícii. Je zrejmé, že moje pochybenie bude Robert Fico zneužívať na boj proti demokratickej opozícii a na odpútanie pozornosti od svojich vlastných prešľapov a veľkej skupiny trestne stíhaných politikov z radov koalície, ktorí sa naďalej držia svojich stoličiek. Tým viac mi je ľúto, že som mu to uľahčil,“ obáva sa Hellebrandt, ktorému vôbec nedochádza, že u seba ospravedlňuje niečo, na čo by u politického protivníka on a jeho spolustraníci bez problémov poukázali.

Nedošlo mu...

„Na Slovensku žijú státisíce ľudí s náročnými fyzickými či psychickými diagnózami, čo by nemalo byť dôvodom na ich škandalizovanie alebo vylučovanie zo spoločnosti. Mandátu poslanca som sa nevzdal kvôli mojej diagnóze. Človek s ňou môže normálne pracovať aj fungovať v spoločnosti. Dôvodom na moje odstúpenie je fakt, že som porušil predpisy a za to musím niesť zodpovednosť,“ uzavrel Hellebrand, ktorému zrejme nedochádza pravá príčina rozhorčenia spoločnosti.

Reaguje aj polícia 

 Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková tvrdí, že k štvrtku neevidujú oznámenie pre podozrenie z takéhoto skutku. “Polícia ku konkrétnym osobám informácie neposkytuje. Informácie poskytujeme k prípadom, a to len v takom rozsahu, ako to umožňuje stav konkrétnej vyšetrovanej, objasňovanej, respektíve preverovanej veci,” podotkla Šefčíková pre TASR.

Stane sa korytár Korčok po Čaputovej novým americkým guvernérom štátu Slovensko?
Ivan Korčok (K) si hovorí, že je občiansky kandidát. Občiansky kandidát nemôže byť závislý od politickej moci. Tento stranícky skokan popreskakoval viacero strán, kým v honbe za svojim cieľom zakotvil v priazni progresívnej lúzy. Musí byť pre neho... Čítať ďalej
08 | 02 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok