KOHO CHCÚ SLOVÁCI ZA PREZIDENTA?
19 | 01 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

V prvom kole prezidentských volieb by v prvej polovici januára získal najviac hlasov Peter Pellegrini s podporou 40,6 percenta. S druhým najväčším počtom hlasov by s ním do druhého kola volieb postúpil Ivan Korčok s 37,7 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Ďalej nasleduje Štefan Harabin s osempercentnou podporou. Ján Kubiš by získal 3,1 percenta hlasov. Krisztián Forró oslovil 2,4 percenta a Andrej Danko 1,5 percenta respondentov. Menej ako jedno percento ľudí by hlasovalo za Beátu Janočkovú (0,8 percenta), Miroslava Radačovského (0,7 percenta) a Martu Čurajovú (0,4 percenta). Ani jedného z menovaných by si nevybralo 4,8 percenta opýtaných.

Výsledky sú zoradené na základe výberu 77,9 percenta respondentov, ktorí by išli voliť. Sedem percent opýtaných uviedlo, že by nešlo voliť. Trinásť percent respondentov nebolo rozhodnutých a 2,1 percenta nechcelo odpovedať.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v období od 11. do 16. januára.