Prípad farára, ktorého našli s odrezaným penisom, má prekvapivé rozuzlenie
05 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Prípad juhočeského farára, ktorého záchranári našli s odrezaným penisom, má prekvapivé rozuzlenie. Lekári mu potvrdili kliešťovú encefalitídu, ktorá u neho vyvolala zápal mozgu a psychotický stav. Zranenie si tak kňaz zrejme spôsobil sám.

Udalosť sa stala v polovici novembra. Duchovný nedorazil na dohodnutú schôdzku, a tak starostka obce zavolala pomoc. Zdravotníci potom našli muža potriesneného krvou na fare. Niekoľko dôveryhodných zdrojov uviedlo, že mal pacient odrezaný penis.

Za konanie kňaza je zodpovedná kliešťová encefalitída.

Podľa generálneho vikára českobudejovickej diecézy, pod ktorú farár spadá, Davida Henzla stáli za zranením zdravotné problémy. „Je preukázaná kliešťová encefalitída, ktorá spôsobila veľké ložisko zápalu mozgu a následkom toho tiež psychotický stav,“ konštatoval generálny vikár.

Doplnil, že pacient zostáva v nemocnici. Už nie je v umelom spánku, ale pri vedomí. Zatiaľ komunikuje iba obmedzene. Pred časom Henzl potvrdil, že farár má poranenie v intímnych partiách. „Zdá sa, že ich rozsah nie je taký, ako bolo uvedené v médiách,“ zdôraznil.

Niekoľkí lekárí, ktorých oslovili médiá povedali, že encefalitída môže v niektorých prípadoch skutočne spustiť až psychotický stav. A človek napríklad ublíži i sám sebe. Polícia vylúčila, že zranenie spôsobila kňazovi iná osoba. „Nepreverujeme akékoľvek protiprávne jednanie,“ podotkol hovorca juhočeských policajtov Jiří Matzner.

Alarmujúce čísla! Pozor na kliešťovú encefalitidu
Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne hospitalizovali osem pacientov s kliešťovou encefalitídou. TASR o tom informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová. "Na našom infekčnom oddelení je od minulého týždňa hospitalizovaných osem pacientov s... Čítať ďalej
06 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Hlas ľudu: Trápny „VLASTENECKÝ“ pokus kandidáta KORČOKA oblbnúť voličov
Prečo trápny? No lebo. Lebo ak hovorí o vlastenectve globalista Korčok, vyznieva to rovnako falošne a trápne, akoby o Kristovom zjavení v kostole kázal Ľuboš Blaha. Aj pekný je, aj múdry je, ani uši mu neodstávajú Múdreho prezidenta je nám... Čítať ďalej
05 | 01 | 2024 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik