Dezinformátor z Denníka N dostal studenú sprchu (VIDEO)
30 | 11 | 2023 I Eka Balaskova

Hlavy štátov a ministri životného prostredia sa každoročne stretávajú na klimatickej konferencii OSN, ktorá sa bude konať od 30. novembra do 12. decembra v Dubaji. Tento rok sa naň už po niekoľký krát chystá prezidentka SR Zuzana Čaputová a po prvý krát Tomáš Taraba (SNS/Život-NS). Kvôli rozdielnemu programu na rokovanie nepoletia jedným lietadlom a práve s tým mal Denník E problém. Vysvetlil si to po svojom, na čo reagovala aj kancelária prezidentky a aj minister životného prostredia priamo redaktorovi.

Ekonomická sekcia Denníka N uverejnila článok, v ktorom je účasť ministra Tarabu na konferencii v Spojených arabských emirátoch viac-menej symbolická, navyše podsúva čitateľovi dôvod, prečo necestujú prezidentka a minister spoločne. Ten vysvetlila aj Prezidentská kancelária. Tomáš Taraba reagoval nie len statusom na sociálnej sieti, ale aj priamou odpoveďou redakcii pri otázke o klimatickej konferencii.

Spochybnená účasť

Podľa tvrdenia Denníka E z 24. novembra, Tomáš Taraba môže Slovensku vyrobiť hanbu možným stretnutím so zástupcami z nedemokratických krajín. Tiež sa môže postaviť za znečisťujúci priemysel.

„Myslia si to ľudia, ktorí budú členmi slovenskej delegácie na klimatickej konferencii v Dubaji. Na ministrov príkaz sa vraj ministerská delegácia scvrkla na minimum,“informuje ekonomická sekcia Denníka N. V článku s názvom Taraba aj prezidentka poletia na svetovú klimatickú konferenciu. Každý zvlášť autor naznačuje, že medzi nimi existuje spor, kvôli ktorému nepoletia spolu. Autor navyše článkom navodzuje dojem, že Tarabova účasť je v podstate len symbolická a v rovnakom duchu sa ponesie aj to, čo tam dohodne.

TO SME DOSPELI! Pellegrini MUSEL VYŠKOLIŤ novinárku (VIDEO)
Progresívne červené denníčky sa opäť predviedli! Liberálni novinári, ako sa zdá, po troch rokoch svojho politického aktivizmu akosi zabudli, čo je náplň ich práce... Majú prinášať aktuálne novinky, majú sa pýtať a majú INFORMOVAŤ! Na názory... Čítať ďalej
30 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Doplnené

„Samit sa začína programom lídrov, program ministrov je naplánovaný až na ďalší týždeň,“uviedla prezidentská kancelária veci v stručnosti na pravú mieru po tom, ako vyšiel pôvodný článok. Ten redakcia doplnila aj o reakciu Tomáša Tarabu, ktorý reagoval aj osobne.

Bez reakcie článok nezostal

„Ja si vyprosím, aby ste sa takýmto štýlom primitívne navážali či do pani prezidentky, či do mňa. Takže ak si vy myslíte, že si tu budete vymýšľať vlastné príbehy, len vám to nezapadlo, tak my dvaja sa nemáme o čom baviť,“reagoval Tomáš Taraba na otázku redaktora z Denníka N.

„Som veľmi rád, že aj prezidentská kancelária sa proti tomuto štýlu, čo ste vy predviedli, ohradila,“ poznamenáva Taraba, ktorý zo seba nenechá robiť terč a novinárovi odporúča dohľadávať si veci na webstránke. Nepáčilo sa mu tiež konštatovanie, že je riziko, že sa na samite stretne s predstaviteľmi nedemokratických režimov a práve preto s ním nechce prezidentka letieť.

„Budem tam mať 25 stretnutí a to s ministrami životného prostredia krajín s najvyspelejšími ekonomikami sveta,“ doplnil Taraba. 

No nie sú tie naše INFANTÍLNE médiá TRDLÁ?
Erik Kaliňák v ČT obhajoval stopku pre štyri slovenské médiá. A moderátor ČT24 sa tak veľmi snažil Kaliňáka strápniť, až napokon strápnil sám seba. A legitimizoval Ficov boj proti médiám. Slovenský progresívno-liberálny mainstream však asi sledoval... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik