HUDOBNÝ MEGATALENT SPÁCHAL SAMOVRAŽDU! UMELECKÉ NEBO PLAČE
26 | 11 | 2023 I Dušan Janek

"Dnes ma veľmi zasiahla smutná správa, že Veronika Jugasová, ktorá mnohokrát úspešne súťažila na Kocianově houslové soutěži, zomrela. Mala iba 19 rokov," oznámil husľový virtuóz a pedagóg Pavel Šporcl pred troma dňami. Veroniku Jugasovú hudobný svet vnímal ako megatalent. Dnes umelecké nebo plače! Hudobníčka spáchala samovraždu.

O hudobníkoch a umelcoch všeobecne vieme, že sú to precitlivené duše, no toto je šok pre všetkých, čo ju mali radi.

"Poznal som ju ako nádherné a usmievavé slniečko, a tak aj zostane v mojom srdci. Vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť (aj za Kocianku) jej maminke, ale aj pedagógom Pražského konzervatória," dodal so smútkom. Kondoloval už aj jej najbližším.

Václav Hudeček, známy husľový virtuóz je rovnako otrasený.

Vo svojom statuse na verejných sieťach pridal fotku Jugasovej a napísal k nej: "Študentka Pražského konzervatória v triede prof. Jiřího Fišera †21.11.2023. Na fotografii z tohtoročných Luhačovic, kam prvýkrát prišla ako 12-ročná, vtedy ju učila prof. Dana Vlachová. Budeš nám všetkým chýbať, Verunka.

Nič nenaznačovalo tomu, že Veronika mieni skoncovať s životom.

Veronika Jugašová v posledné dni ešte starostlivo nacvičovala svoje hudobné party a deň pred jej rozhodnutím mala s Hudečkom hudobnú skúšku. Husľový virtuóz a pedagóg sa nevie spamätať zo šoku.

"Naša milá Verunka s nami dnes mala hrať na Sviatkoch hudby... Včera sme skúšali, tešila sa do Luhačovíc. Čo sa to, preboha, deje...“

Nezvládla Jugasová náročný hudobný tréning, alebo skryto trpela depresiami, či ťažkými melancholickými stavmi?

V hudobnej branži by to nebolo nič neobvyklé.

Nátlak tých, ktorí očakávajú od svojich zverencov len tie najlepšie výkony môže totiž spôsobiť rôzne psychické traumy. Tým sa práve mladí ľudia nedokážu brániť a môžu sa uchýliť k skutkom, šokujúcim nielen hudobníkov a ich blízkych, ale všetkých tých, čo prechovávajú v sebe úctu k životu.

Psychiater pripomína Medzinárodný deň duševného zdravia: Duša potrebuje pozornosť
Psychiater a novinár MUDr. Michal Patarák chce zvlášť dnes upriamiť našu pozornosť na starostlivosť o duševné zdravie. Medzinárodný deň duševného zdravia Svetová federácia za duševné zdravie (WFMH) vyhlásila v roku 1991 10. október za... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik