OSN varuje: VŠETCI SME ODSÚDENÍ NA ZÁNIK!
25 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Urýchlenie vymierania, vyčerpanie podzemných vôd, rast populácie, topiace sa ľadovce, neznesiteľné teplo, vesmírny odpad, spoločenský úpadok... Organizácia Spojených národov v stredajšej správe varovala, že toto sú len niektoré z potenciálne nezvratných vplyvov ohrozujúcich planétu, ktoré nemožno riešiť bez drastických zmien „ľudských činov“, informuje americký portál Breitbart.

Správa a jej dych vyrážajúce varovania sú len poslednou z dlhého zoznamu katastrofických predpovedí vydaných globalistickou organizáciou.

Správa o prepojených rizikách katastrof identifikuje prahové hodnoty, ktoré nazýva „body zlomu rizika“, definované ako „moment, v ktorom daný socioekologický systém už nie je schopný tlmiť riziká a zabezpečovať svoju očakávanú funkciu“ – po ktorom sa riziko katastrofy výrazne zvyšuje.

AFP uvádza, že sa zameriava na šesť oblastí, ktoré spájajú fyzický a prírodný svet s ľudskou spoločnosťou:

  • Urýchlenie vymierania
  • Vyčerpanie podzemných vôd
  • Topenie horských ľadovcov
  • Vesmírny odpad
  • Neznesiteľné teplo
  • Nepoistiteľná budúcnosť

„Keďže bez rozdielu ťažíme naše vodné zdroje, poškodzujeme prírodu a biodiverzitu a znečisťujeme Zem aj vesmír, pohybujeme sa nebezpečne blízko na pokraji viacerých rizikových bodov, ktoré by mohli zničiť práve tie systémy, od ktorých závisí náš život,“ povedala Zita Sebesvari, hlavná autorka správy.

Zásoby vody v bode zlomu

V správe sa uvádza, že zásoby vody sa zmenšujú, pričom samotné vodonosné vrstvy sa teraz vyčerpávajú rýchlejšie, než sa dajú prirodzene doplniť: Saudská Arábia už prekročila bod zlomu rizika podzemnej vody, zatiaľ čo India nezaostáva.

Rážove najhoršie obavy: Ideme do PEKLA! (VIDEO)
Čaká nás apokalypsa? Jožo Ráž varuje pred katastrofou. Je rockerom na plný úväzok. Nebojí sa vyjadriť svoj názor, aj keď ho médiá často kritizujú. Taký je líder Elánu. Odsudzuje kapitalizmus, ktorý považuje za cestu do pekla. O ničom... Čítať ďalej
23 | 09 | 2023 | Diana Zaťková

Zrýchľuje sa vymieranie

V prípade zrýchľujúceho sa vymierania správa zdôrazňuje kaskádové účinky vymierania v rámci potravinových reťazcov.„Korytnačka gopher, ktorej hrozí vyhynutie, si vyhrabáva nory, ktoré používa viac ako 350 ďalších druhov na rozmnožovanie, kŕmenie, ochranu pred predátormi a vyhýbanie sa extrémnym teplotám,“ uvádza sa v správe.

Ak korytnačka gopher vyhynie, pravdepodobne bude nasledovať žaba gopher, ktorá pomáha kontrolovať populácie hmyzu, čo vyvolá účinky v celom lesnom ekosystéme juhovýchodných Spojených štátov.

Ľadovce v ohrození

Horské ľadovce, ktoré uchovávajú obrovské množstvo sladkej vody, sa medzitým topia dvakrát rýchlejšie ako v posledných dvoch desaťročiach. „Vrchol vody“ – bod, kedy ľadovec produkuje svoje maximálne množstvo vody v dôsledku topenia – bol dosiahnutý alebo sa očakáva, že sa dosiahne v priebehu nasledujúcich desiatich rokov na malých ľadovcoch v strednej Európe, západnej Kanade a Južnej Amerike.

„Ohrozených je viac ako 90 000 ľadovcov v Himalájach, Karakoram a Hindúkuš, rovnako ako takmer 870 miliónov ľudí, ktorí sa na ne spoliehajú,“ uvádza sa v správe.

thedefensepost | Antonio Guterres

Vesmír plný odpadu

V prípade vesmírneho odpadu správa varuje, že obežná dráha Zeme je v nebezpečenstve, že bude taká plná trosiek, že kolízia spustí reťazovú reakciu, ktorá ohrozí schopnosť ľudstva prevádzkovať satelity – vrátane tých, ktoré poskytujú dôležité včasné varovanie pred katastrofami.

Predvečer skazy

Nakoniec OSN varuje, že ľudia musia zmeniť svoje spôsoby a varuje pred odďaľovaním problémov, namiesto toho, aby skutočne riešili základné príčiny.

„Musíme pochopiť rozdiel medzi prispôsobovaním sa bodom zvratu rizika a vyhýbaním sa im a medzi krokmi, ktoré odďaľujú hroziace riziká, a tými, ktoré nás posúvajú smerom k transformácii,“ uvádza sa v správe.

Prielom vo svetovej tlači: PRIZNAJTE UŽ PRAVDU O COVIDE!
Známy britský onkológ Karol Sikora tvrdí, že postcovidové roky stále zreteľnejšie ukazujú, že lockdowny v čase covidovej pandémie boli zlým riešením. Podľa neho bol narušený vývoj malých detí, obrovsky vzrástol počet úmrtí mimo covidu, najmä... Čítať ďalej
24 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik