ZBOHOM SLOVENSKO! Sulík mieri do europarlamentu
21 | 10 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Zmena predsedu SaS nie je aktuálna, na jar ma zvolili na štyri roky! Richard Sulík má platný mandát predsedu SaS, zvolený bol na kongrese strany v apríli tohto roka na štyri roky. Zmeny na predsedníckej stoličke považuje šéf SaS za neaktuálnu tému. Zato aktuálna je jeho kandidatúra do europarlamentu!

Nie je to témou dňa

"Spýtajte sa ma krátko pred marcom 2027, čo budem robiť. Mám platný mandát, nikto z mojich kolegov ho nespochybnil, tým pádom to teraz nie je aktuálna téma," povedal v uplynulom týždni Sulík k otázke zmeny na poste šéfa strany.

Sulík zároveň potvrdil, že chce v budúcom roku kandidovať do europarlamentu z prvého miesta, ak ho republiková rada na toto miesto zvolí. Dodal, že v prípade zvolenia za europoslanca bude určite kandidovať aj v ďalších parlamentných voľbách.

Europarlament teda nepovažuje za odchod zo slovenskej politiky. Informoval tiež, že ako kandidátov do europarlamentu navrhne aj súčasného europoslanca Eugena Jurzycu a poslankyňu Vladimíru Marcinkovú.

Hrabko: Fico dostal vo voľbách zhruba toľko prednostných hlasov ako celé PS
Oficiálny návrh členov svojho kabinetu môže Robert Fico predložiť prezidentke Zuzane Čaputovej až potom, ako bude sám vymenovaný do funkcie predsedu vlády. Akýkoľvek zoznam, ktorý si od lídra Smeru-SD vyžiadala prezidentka skôr, je mimoústavný a... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Oni sa spolu nerozprávajú?

Marcinkovú jeho vyjadrenie prekvapilo. Na sociálnej sieti uviedla, že s ním naposledy o kandidátke do europarlamentu rokovala v roku 2021.

"Medzitým padla vláda, boli predčasné voľby a ešte len pred pár dňami sa ukázalo, kto nám bude vládnuť. Vážim si jeho ponuku, ale to neznamená, že som ju prijala a ani tak neviem v blízkej dobe urobiť," dodala. Za prioritu považuje svoj mandát v Národnej rade SR.

Harabin: TUPÁ Čaputová vs UMNÝ Huliak (VIDEO)
Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin sa vo videu vyjadril k "povyku" okolo nechceného možného kandidáta na ministra životného prostredia Rudolfa Huliaka. A Huliak jeho názor aj, ako sa patrí, ocenil slovami: "TAK TOTO DOKTOR HARABIN... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik