AKO SI TOTO MOHLA DOVOLIŤ? Greta to tentoraz prepískla
21 | 10 | 2023 I Diana Zaťková

Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergovápresunula svoju pozornosť od svetového počasia a zamerala sa na osud Izraela, ktorý bojuje s Hamasom. Na sociálnych sieťach podporila Palestínu a volá po „oslobodení Pásma Gazy“. Prestíž tejto mladej aktivistky, ktorá v roku 2019 vo svojich 16 rokoch hovorila k svetu na summite OSN, tak naďalej klesá potom, čo bola dvakrát zadržaná políciou a vyfasovala súdne pokuty alebo keď ukazovala vztýčené prostredníčky europoslancom na rokovaní v Európskom parlamente. Tentoraz chce okamžité prímerie medzi Izraelom a Hamasom, píše Breitbart.

Už ju nikto neberie vážne

Stačili štyri roky a Gretu Thunbergovú, hviezdnu aktivistku zo Švédska, ktorá burcovala mladých ľudí po celom svete na akcie Fridays for Future, už takmer nikto neberie vážne. Stačí pripomenúť jej správanie z poslednej doby, keď napríklad na rokovaní Európskeho parlamentu o novej environmentálnej politike EÚ ukázala prítomným europoslancom zdvihnuté prostredníčky, píšu české Parlamentní Listy.

Thunbergová tiež nedávno dostala svoju druhú súdnu pokutu za neuposlúchnutie policajných pokynov pri jednom z mnohých protestov proti klimatickým zmenám. Na okresnom súde vo švédskom Malmö dostala pokutu 4500 švédskych korún. Je to už druhá pokuta pre Thunbergovú, ktorá bola v júli za podobný priestupok pokutovaná čiastkou 2500 švédskych korún.

Súčasná pokuta prišla za účasť na júlovom proteste pri ropnom termináli v Malmö. Aktivisti z hnutia Reclaim the Future dočasne zablokovali prístup do zariadenia tým, že si sadli. Neskôr boli odvedení políciou. Thunbergová bola obvinená z neposlušnosti voči orgánom činným v trestnom konaní za to, že odmietla poslúchnuť políciu, ktorá ju vyzvala, aby miesto opustila. Potom bola odvlečená dvoma uniformovanými policajtmi.

EURÓPU DESÍ HROZBA ISLAMSKÉHO TERORIZMU! Štáty hromadne zatvárajú hranice (FOTO)
Útok zápalnou bombou na berlínsku synagógu a vraždy v Belgicku a Francúzsku! Slovinsko vo štvrtok oznámilo, že zavedie hraničné kontroly so susedným Maďarskom a Chorvátskom. Urobilo tak po rozhodnutí Talianska urobiť to isté so Slovinskom z... Čítať ďalej
21 | 10 | 2023 | Diana Zaťková

Dovolila si porušiť európsky naratív o vojne na Blízkom východe

A teraz sa Greta postavila na stranu Palestíny v konflikte medzi teroristickým hnutím Hamas a Izraelom, ktorý v odvetnom opatrení po útoku na svoje územie likviduje teroristov sídliacich v Pásme Gazy. „Dnes štrajkujeme na znamení solidarity s Palestínou a Gazou. Svet sa musí ozvať a vyzvať na okamžité prímerie, spravodlivosť a slobodu pre Palestínčanov a všetkých postihnutých civilistov,“ uviedla Thunbergová na sieti X.

Greta Thunbergová vyjadruje podporu Palestíne, foto: FB/GT
 
Ľudia pod príspevkom Thunbergovej pripomínajú, že to boli Palestínčania z Hamasu, ktorí zaútočili na Izrael a pozabíjali tisíce židovských mužov, žien i detí. „Ahoj, všetci z celého sveta! Prečítajte si prosím nasledujúcu vetu: Greta Thunbergová zabudla spomenúť, že Hamas povraždil, znásilnil a sťal 1500 Izraelčanov. Je to teroristická organizácia podobná Islamskému štátu, ktorá vo svojej charte jasne spomína zabíjanie všetkých, ktorí nie sú moslimovia, a sú jedinou príčinou utrpenia v Gaze aj v Izraeli. Greta Thunberg podporuje ISIS,“ stojí v jednom z príspevkov.
 
FICO UKRAJINE VRACIA ÚDER!
Nový slovenský líder Robert Fico počas nedávnej predvolebnej kampane varoval, že Slovensko už nepošle "ani náboj" na pomoc Ukrajine. Podľa bruselského POLITICO si Fico stále v sebe nesie zášť za to, ako s ním v roku 2009 zaobchádzali v Kyjeve. A... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková
Izrael sa Grete vysmial: Hamas nepoužíva „udržateľné materiály“ na rakety

Oficiálny účet Izraela na sociálnej sieti Thunbergovú skritizoval. ".@GretaThunberg, Hamas nepoužíva trvalo udržateľné materiály pre svoje rakety, ktoré ZABILI nevinných Izraelčanov," napísal izraelský účet a zdieľal tri fotografie obetí zabitých pri útoku Hamasu. "Obeťami masakru Hamasu mohli byť vaši priatelia."

Greta príspevok vymazala

Greta Thunberg zmazala svoj príspevok vyzývajúci na prímerie medzi Izraelom a Hamasom „v solidarite s Palestínou a Gazou“ po tom, čo si verejnosť všimla, že má na fotke chobotnicu, v odkaze na nacistickú propagandu, ktorá zobrazovala Židov ako chobotnicu s chápadlami po celom svete.

„Greta Thunbergová, aktivistka za boj proti zmene klímy, vymazala fotografiu podporujúcu Gazu po tom, čo ľudia poukázali na použitie rekvizity modrej chobotnice v pozadí. Historická nacistická propaganda zobrazovala židovskú chobotnicu s chápadlami po celom svete,“ poznamenal autor Andy Ngo v príspevku na X/Twitter.

Vo svojom už vymazanom príspevku Thunberg napísala : „Týždeň 270. Dnes solidárne štrajkujeme s Palestínou a Gazou. Svet sa musí ozvať a žiadať okamžité prímerie, spravodlivosť a slobodu pre Palestínčanov a všetkých dotknutých civilistov.
 
Exšéf CIA: Pozemná vojna v Gaze by mohla byť MOGADIŠO NA STEROIDOCH!
Vojenská pozemná ofenzíva izraelských obranných síl v pásme Gazy by trvala roky a zahŕňala by strašné boje, povedal pre podcast Power Play spoločnosti POLITICO bývalý šéf CIA David Petraeus, ktorý slúžil ako najvyšší americký generál v Iraku aj... Čítať ďalej
20 | 10 | 2023 | Diana Zaťková
 

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik