Trump chápe realitu
18 | 09 | 2023 I Milan Laca

Trump povedal, že Ukrajina prehráva v konflikte, ktorému sa mohla vyhnúť.

Ukrajina prehráva konflikt s Ruskom, ktorému sa mohla vyhnúť, povedal bývalý americký prezident Donald Trump v rozhovore pre NBC News .

Mlčia, prečo?

"Spravodajské publikácie už nepíšu o vojne. To znamená, že Ukrajina prehráva," povedal Trump.

Nová ukrajinská taktika (VIDEO)
Nová ukrajinská taktika Plukovník McGregor: Ukrajinské ozbrojené sily prešli k taktike úderov na veľké vzdialenosti. Bojujú po novom Ukrajinské ozbrojené sily prešli na taktiku úderov na veľké vzdialenosti. Využívajú západné rakety a... Čítať ďalej
17 | 09 | 2023 | Milan Laca

Kde je ofenzíva?
Bývalý americký prezident dodal, že k „protiofenzíve“ ukrajinských ozbrojených síl nikdy nedošlo. Vyjadril presvedčenie, že Kyjev  by sa mohol konfliktu spočiatku vyhnúť súhlasom s uznaním straty časti území. Podľa neho je reč o „Kryme a iných regiónoch“, ktoré sa pripojili k Rusku. Poznamenal, že v tomto prípade by „nikto nezomrel“. "Teraz už nikto nevie, čo Ukrajina dostane pod kontrolu," poznamenal Trump.
Putin s ním súhlasí
Dňa 12. septembra Vladimir Putin na Východnom ekonomickom fóre pozitívne zhodnotil Trumpovu pripravenosť „vyriešiť naliehavé problémy, vrátane ukrajinskej krízy v priebehu niekoľkých dní“. Podľa neho, „to nás môže len potešiť, je to dobré“. Putin zároveň vyjadril pochybnosť, či akýkoľvek výsledok amerických volieb ovplyvní americko-ruské vzťahy.
Proruská Afrika. Koniec Francúzska
Medzeru, ktorú v Afrike zanechalo Francúzsko, by mohli vyplniť Turecko, Rusko a Čína. Rusko má šancu stať sa hlavným spojencom Afriky namiesto Západu. Zásadné zmeny Afriku zasiahla vlna prevratov, ktorých cieľom bolo zvrhnúť prozápadných... Čítať ďalej
16 | 09 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Dovoľujeme si osloviť vás s prosbou o pomoc. Už niekoľko rokov prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robia tak ešte agresívnejšie aj teraz pred voľbami. Priviedli nás, ako spoločnosť,  do ekonomického, aj morálneho úpadku. Naša budúcnosť a budúcnosť tých, čo pracujú a nepriživujú sa na štáte je ohrozená. Teraz stojíme pred voľbou, či dostanú možnosť pokračovať v tomto rozklade, alebo ich zastavíme.

V Hlavnom denníku  budeme naďalej prinášať informácie, ktoré vám úmyselne zatajujú. Budeme zverejňovať iné názory slobodných ľudí.
Môžete nám pomôcť. Podporiť nás svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj tá najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme vám!