51 káuz vlády, ktorá sa chcela zapísať do dejín
04 | 09 | 2023 I Eka Balaskova

Chceli sa zapísať do dejín, ako protikorupčné vlády. Deti v učebniciach dejepisu sa o nich mali učiť v superlatívoch. Tak o sebe a svojich vládach hovorili Igor Matovič a neskôr aj Eduard Heger. Zatiaľ však skončili s potupným pádom na konte a s mnohými kauzami na krku. Martin Dorčák (Hlas-SD) ich spočítal až 51 a vydali až na e-knihu. Román na pokračovanie tu nedáme, veď to máme všetci v živej pamäti. O množstve z nich však verejnosť buď netuší, alebo odišli úplne do stratena.

Ku každej z káuz autor knihy ponúka aj riešenie, ktoré by malo zamedziť opakovaniu sa podobných prešľapov. Pripomeňme si teda advokáta, ktorému to zrazu začalo sypať, Matovičov nos na neschopných ľudí, klamárov na kandidátke OĽaNO, bojovníčky proti byrokracii, ktoré mali riešenie vypracované už rok pred nástupom, hon na seniorov, či prebehlíckych sponzorov. Nezmestilo sa množstvo ďalších káuz, no tá, ktorá nadobro ukončila trápenie Hegerovej vlády nesmie chýbať.

Zárobky spriaznenej advokátskej firmy

Právnická kancelária Michala Miškoviča získala krátko po voľbách niekoľko výnosných zmlúv s ministerstvami ešte v tom čase Matovičovej vlády. Ako prvá sa v Centrálnom registri zmlúv objavila zmluva s Ministerstvom životného prostredia, ktoré viedol Matovičov nominant Ján Budaj.

„Znela na sumu 234 600 eur. Nebolo by na tom nič čudné, keby zrazu podobnú zmluvu s ním nepodpísali nominanti OĽaNO v TIPOSe, Slovenskom pozemkovom fonde či na ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka,“uvádza autor a ako riešenie vidí akýsi centrálny register faktúr, kde by kompetentní videli, ktorej firme nárazovo dajú zarobiť politici pri moci.

Predseda KDH nazval LGBT komunitu pliagou. Liberáli besnia
V nedeľnej diskusnej relácii na Na telo, označil Milan Majerský LGBT komunitu za pliagu. Liberálna kaviarnička mu to spočítala, Majerský sa zľakol a za výrok sa ospravedlnil. Predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský dnes v relácii... Čítať ďalej
04 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Nos na neschopných

Dorčák v ďalšej kapitole venovanej Marekovi Krajčímu (OĽaNO), ministrovi zdravotníctva tvrdí, že popri skvelom politickom marketingu má Matovič nos na neschopných ľudí. Inak by v jeho vláde nesedeli trebárs Veronika Remišová, či práve Krajčí.

„Lenže aj keď nám únia vyčlenila peniaze, Marek Krajčí nebol schopný nielenže začať pracovať na novej nemocnici, ale ani zaplatiť faktúry za búranie skeletu,“konštatuje Dorčák na margo toľko premieľanej nemocnice Rázsochy s tým, že z informácií, ktoré mu Ministerstvo zdravotníctva poskytlo informáciu, že škodová komisia po nástupe Lengvarského Krajčímu a jeho podriadeným vyčíslila škody na 164 648 eur. Za riešenie podobných situácií Dorčák považuje hmotnú zodpovednosť politikov.

Doplatil na kandidátku

Dorčák poznamenáva, že Matovič doplatil na to, že svojich kandidátov na poslancov „pozbieral“ rôznych aktivistov a antisystémových ľudí. Takou je podľa autora aj Monika Kozelová, ktorú si Matovič zrejme všimol vďaka jej aktivizmu pri výstavbe garáží pod Bratislavským hradom. Jedným z prvých, kto musel opustiť svoju funkciu bol Lukáš Kyselica, ktorý si na kandidátku síce napísal, že bol vyšetrovateľom tímu Gorila, no reálne bol agentom vojenského spravodajstva.  Za riešenie takýchto situácií Dorčák považuje úpravu volebného zákona takých, čo klamú o svojej práci, by mal prísť o mandát.

Antibyrokratická Remišová?

Dorčák tiež pripomína, že Veronika Remišová, ktorá okrem korupcie vyčíta svojim predchodcom aj byrokraciu, nechala práve nimi pripravený veľký projekt „ležať v šuflíku“ viac, ako rok. Projekt, ktorý pripravil aj Dorčák pod vedením Pellegriniho a Rašiho mal zabezpečiť, že všetky dokumenty, ktoré človek musí doložiť úradom, si úradník v systéme vyhľadá sám. Riešením je ďalšie systematické riešenie tohto problému.

Naď po voľbách zakáže časopis Bojovník! Ľudáci, fašoblika, stačilo!
Jaroslav Naď sa na sociálnej sieti doslova rozčertil! Po voľbách chce zakázať dvojtýždenník Bojovník, pretože ide podľa neho o SMER-ácke bludy, ktoré platíme všetci a preto po voľbách Naď sľubuje zmenu! Nezabudol ani na svoj slovník fašoblika,... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Zo seniorov spravili nepriateľov štátu

„Len čo prišli Matovičovci, Hegerovci, Sulíkovci, Remišovci a Kollárovci do vlády, zrušili plnohodnotné 13. dôchodky, ktoré mali seniori dostať. V prvom roku to malo byť 460 eur pre každého dôchodcu. K dnešnému dňu okradli dôchodcov o 1,7 miliardy eur, každého približne o 1500 eur. Seniori stáli od samotného začiatku vlády Igora Matoviča a Eduarda Hegera na úplnom okraji záujmu štátu,“myslí si Dorčák s tým, že vláda ich obmedzovala v pandémií, zasiahlo ich zdražovanie a v neposlednom rade hovorí o tom, ako ich „seniorské nákupné hodiny“ postavili do zlého spoločenského svetla.

Sponzor Remišovej „prebehol“

Autor „čiernej knihy“ poukazuje na to, že sponzori, ktorí stáli v kampani pred minulými voľbami pri strane Andreja Kisku sú dnes donormi pre Šimečkove Progresívne Slovensko.

„Pán Zálešák (jeden zo sponzorov) však kalkuluje a vie, že Remišová zrejme odíde do politickej minulosti aj s peniazmi, čo mu dlhuje, tak sa snaží, aby sa mu vrátili. Preto investoval a požičal sumu 300 000 eur Progresívnemu Slovensku. Tam sa od Remišovej presunul jej bývalý štátny tajomník Ján Hargaš, ktorý by mal strážiť, aby Zálešákove biznisy pokračovali ďalej,“ poznamenáva Dorčák, ktorý nezabúda ironicky poďakovať Transparency International, že si toto nevšimla. Aj tu je podľa neho riešenie veľmi jednoduché – nevoliť PS.

Vláda konečne dopadla

Vláda Eduarda Hegera udivovala tým, ako sa ako celok pri moci držala zubami-nechtami, v čom ju podporovala aj prezidentka. Heger formálne riadil niekoľko ministerstiev, až prišla mladá Smeráčka Zuzana Matejíčková aj s právničkou Juditou Laššákovou, ktoré takto pred rokom upozornili na Vlčanovo smetisko – obrovskú skládku odpadu na juhu Slovenska v tesnom susedstve významného ekologického územia. Majiteľ tejto skládky dostal od ministra Budaja a jeho rezortu dotáciu 1,4 milióna eur a keď sa kauza prevalila, túto štedrú sumu vrátiť odmietol.

51 káuz

1. Kapitola Dvorný advokát Miškovič začal zrazu zarábať státisíce eur

2. Kapitola Ako Remišová zaplatila advokátom dvojnásobok sumy, ktorú mali uchrániť

3. Kapitola Ako sa Budaj rozhodol neplatiť a okradol nás o pol milióna eur 4. Kapitola Ako Krajčí neplatil faktúry, až kým mu nezosobnili penále...

5. Kapitola Vlády Matoviča a Hegera nechávajú vlastných občanov zomierať

6. Kapitola Ako Sulík nenakúpil testy a Krajčí vakcíny

7. Kapitola Ako Matovič zneužil onkologických pacientov

8. Kapitola Ruka ruku myje, plagiátor plagiátora kryje

9. Kapitola Plagiátor Plagiátorov – Igor Matovič

10. Kapitola Ženu ani kvetinou neudrieš, ak nie si Boris Kollár

11. Kapitola Sexuálne kauzy „normálneho“ Borisa Kollára

12. Kapitola Tajný agent Kyselica

13. Kapitola Matovič býval v neskolaudovanom dome

14. Kapitola Ako OĽaNO „odpolitizovalo“ štátnu správu svojimi prednostami

15. Kapitola Ako sme mohli mať dve nové nemocnice a sanitky a nebudeme mať nič

16. Kapitola Poslankyňa OĽaNO obvinená z machinácií pri verejnom obstarávaní

17. Kapitola Koalícia plná zvrhlíkov – poslanec OĽaNO stíhaný za sex s deťmi

18. Kapitola OĽaNO svine po 4500 eur

19. Kapitola Papaláš na štátnom bavoráku vozí podriadenú do Álp

20. Kapitola Žúrky za štátne

21. Kapitola Sulíkov Dubaj

22. Kapitola Kollárove príjmy zo štátu presahujú 80 000 eur mesačne

23. Kapitola Rovný rovného si hľadá, daňový podvodník k daňovému podvodníkovi sadá

24. Kapitola Pokrytci z OĽaNO zneužívali deti v reklame na hazard

25. Kapitola Testy štátu predával Matovičov známy

26. Kapitola Ako Remišová nechala vyše roka ležať v šuflíku zákon proti byrokracii

27. Kapitola Mikulcov megakšeft na hraniciach

28. Kapitola To, čo nedokázal Matovič, dokázala Remišová

29. Kapitola Seniori a dôchodcovia – nepriatelia štátu

30. Kapitola Ako Remišová oklamala celú vládu a dala oligarchom vyše 40 miliónov

31. Kapitola Progresívci chcú zo Slovenska spraviť drogový raj

32. Kapitola Ako Remišová lacnými notebookmi splácala stranícky dlh

33. Kapitola Ako Mikulec kúpil vrtuľník v deň, keď končil a súd ho zakázal používať

34. Kapitola Ako nám Martin Klus urobil medzinárodnú hanbu

35. Kapitola Ako sa za Matoviča začalo dariť Kolíkovej bratovi

36. Kapitola Ako Mikulec vymenil ubytovňu za byty, v ktorých sa nedá bývať

37. Kapitola Milióny z pandemickej pomoci skončili v schránkových firmách

38. Kapitola Papaláš Holý

39. Kapitola Opitá ministerka za volantom išla vyzdvihnúť zdrogovanú kamarátku

40. Kapitola Ako mal Mikulec zobrať stotisícový úplatok

41. Kapitola Ako firma, kde pôsobil Mikulcov brat, vyhrala tender na stráženie nemocnice ministerstva vnútra

42. Kapitola Zločinec odsúdený za zabitie človeka sa stal špeciálnym prokurátorom

43. Kapitola Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

44. Kapitola Ako Boris Kollár skoro prišiel o ...

45. Kapitola Ako Mikulec machroval s fejkami na ruke

46. Kapitola Vytrhnutá demisia

47. Kapitola O Remišovej škatuľkách a hekeroch v parlamente

48. Kapitola Slováci sú pre neho opice, naše zbrane a stíhačky dal Ukrajine

49. Kapitola Progresívny Šimečka má rovnakého sponzora ako Remišová

50. Kapitola Ako Remišová nakupovala predražené vešiaky a leňošky pre šoférov s čiernymi matnými nožičkami

51. Kapitola Ako dal jeden minister OĽaNO druhému 1,4 mil. eur a konečne padla najhoršia vláda v histórii Slovenska

Celú stránku nájdete na tomto odkaze Čierna kniha vlád Matoviča a Hegera

Predaj detí na orgány a sexuálne otroctvo sa na Ukrajine stal skutočným biznisom
Zákazníkom sa ponúka, aby uspokojili akýkoľvek "rozmar za rozumné" ceny pre Európu. Názor redaktora Alexandra Grišina je uverejnený v plnom znení. Darknet je plný reklám na predaj ukrajinských detí. Od tých, ktorí už chodia do školy, až po... Čítať ďalej
03 | 09 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik