VAROVANIE! Sexuálna výchova v školách? Na čo sa pýtajú detí? Rodičia by mali zasiahnuť (VIDEO)
02 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Rodičia by sa podľa českej špeciálnej pedagogičky a školskej metodičky sociálne patologických javov Michaely Kubátovej Špryňarovej mali dostatočne zaujímať o to, čo je dnes v školách ich detí vyučované v rámci sexuálnej výchovy. „Stále tomu môžeme povedať nie. Nemáme to zákonom dané a je na riaditeľovi školy koho a čo si do svojej školy pustí. Rodičia by mali zasiahnuť a pýtať sa,“ uviedla v rozhovore pre program O čom sa mlčí s tým, že pokiaľ rodičia nie sú spokojní s tým, čo sa ich potomkovia učia, majú sa ozvať. O téme informujú ParlamentníListy.cz.

Podiel neziskoviek

 

Podľa špeciálnej pedagogičky a školskej metodičky sociálne patologických javov Michaely Kubátovej Špryňarovej sa na českých školách odohráva pri sexuálnej výchove to, čo by sa dalo označiť za „otvorenú propagáciu LGBT“. „Bohužiaľ do týchto záležitostí vstupujú niektoré neziskové organizácie a idú tomu veľmi v ústrety aj niektorí progresívni učitelia,“ povedala. 
 
Učitelia sa podľa nej detí vypytujú aj na „úplne intímne záležitosti“, do ktorých im podľa nej „vôbec nič nie je“. „Malo by to byť v rukách rodičov a v rukách rodiny. Mali by sme brať ohľad na to, že každá rodina je iná aj každé dieťa je iné. Mali by sme brať ohľad na intimitu dieťaťa,“ zdôraznila špeciálna pedagogička. 
Najmä v nizkom veku
Niektoré nevhodné témy môžu podľa nej deti ovplyvniť, najmä vo veľmi nízkom veku, a rodičia by podľa nej mali vždy zasiahnuť, ak zistia, že sa niečo také deje a mali by si vždy zistiť, aké vzdelanie má osoba, ktorá s ich deťmi hovorí o sexualite. „Je to hlavne v rukách rodičov,“ povedala.
 
Niektoré veci implementované do školského systému podľa jej názoru môžu dokonca nahrávať aj obchodu s deťmi a pedofilom. „Dávala by som si veľký pozor byť rodičmi a v školách by som sa pýtala, čo sa tam vyučuje a akým spôsobom,“ znova avizovala. 
 
Na detské knižky na Prague Pride by ste len čumeli! (FOTO)
Jedno morča a dve mamy, Môj brat sa volá Jessica, alebo rozprávková zbierka o gayoch a lesbičkách nazvaná Rovnakí. Také knižky mohli návštevníci zakúpiť deťom v Pride Parku na pražskej Letnej, kam došiel sprievod, ktorým vyvrcholil tohtoročný... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková
Vždy môžeme povedať nie
„Vždy môžeme povedať nie. Nemáme to zákonom dané a je na riaditeľovi školy koho a čo si do svojej školy pustí. Rodičia by mali zasiahnuť a pýtať sa,“ radí Michaela Kubátová Špryňarová a nabáda, aby rodičia nepodcenili situáciu a so svojimi potomkami hovorili. 
 
Vychovávať deti potom vraj majú často snahu najmä tí, ktorí žiadne nemajú. „Jedná sa hlavne aj o našich vrcholných predstaviteľov,“ poukázala Kubátová Špryňarová. Ľudia by sa podľa nej mali obrátiť aj na senátorov a pýtať sa na ratifikáciu tzv. Istanbulského dohovoru, ktorý podľa nej „smeruje k záležitostiam ako sú nové rody“.
 
Celý rozhovor môžete vidieť tu:
 
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Vznikne nový štát? Ukropolia?
Na mieste Poľska predpovedajú vznik nového štátu. Myśl Polska: namiesto Poľska vznikne nový štát Ukropolia. Čo tvrdí autor Redaktor novín Myśl Polska Konrad Renkas napísal: Ukazuje sa, že bude potrebné zvládnuť „metódy úspešne otestované... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik