Na detské knižky na Prague Pride by ste len čumeli! (FOTO)
14 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Jedno morča a dve mamy, Môj brat sa volá Jessica, alebo rozprávková zbierka o gayoch a lesbičkách nazvaná Rovnakí. Také knižky mohli návštevníci zakúpiť deťom v Pride Parku na pražskej Letnej, kam došiel sprievod, ktorým vyvrcholil tohtoročný dúhový týždeň, píšu ParlamentníListy.cz.

V sobotu, keď mal festival vrcholiť, sa do dúhového vyzdobila značná časť Prahy. Zvukovú kulisu vrcholu festivalu utvárala okrem všadeprítomnej tanečnej hudby aj policajná helikoptéra, ktorá prelietala nad sprievodom od Václaváku až po Letnú.

Václavské námestie nezostalo iba zhromaždiskom, vyrástlo tu pódium a mnohí to už tu poňali ako začiatok párty. Iní si ešte na poslednú chvíľu nakupovali pri stánku dúhové propriety v cene od päťdesiatich do štyroch stoviek korún, alebo si vedľa v „makeup corner“ nechávali namaľovať tvár.

Alebo narýchlo dorábali svoje transparenty.

Čelo sprievodu sa tentokrát formovalo až za rohom v ulici Na Příkopě, aby cez Prašnú bránu, Celetnú a Staromestské námestie došlo na nábreží a potom cez most k povestnému metronómu. V sprievode mali ísť desaťtisíce ľudí.

A postavili sa do neho dvaja ministri z kandidátky Pirátov a STAN - Ivan Bartoš a Vít Rakušan. Prvý niesol českú vlajku, druhý dúhový prápor LGBTI+ komunity.

 

Z jedného z megafónov zaznievalo kázanie, že „boh má rád všetky vzťahy a všetko ostatné je dezinterpretácia“ a všetko sa schyľovalo k pochodu. Témou tohto ročníka bola snaha o zavedenie „manželstva pre všetkých“.

Hrôza, nedorazili na sprievod. „Európania“ začali kádrovať a potom sa to zvrtlo

V sobotňajšom LGBTQ+ sprievode Prague Pride vyšiel s dúhovou vlajkou do ulíc Prahy minister vnútra Vít Rakúšan (STAN) či minister zahraničia Ján Lipavský (Piráti). Politici niektorých strán však na akcii údajne chýbali. A je zle. „Iba troch ľudí z mladého ÁNO, nikto z koalície Spolu,“ začínajú sa po prechode dúhového sprievodu vytvárať zoznamy, kto tento rok na akciu nedorazil. „Nie si vidieť súdruh. Bol si vôbec v sprievode s mávátkom?“ ozýva sa po sčítaní tých, ktorí nedorazili. Začal s tým spolupredseda strany Volt, ktorá sa definuje ako silne proeurópska.

Festival LGBTQ+ komunity Prague Pride skončil až včera a na sociálnych sieťach sa už začínajú objavovať prvé dozvuky akcie, ktorá vyvrcholila v sobotu dúhovým sprievodom hrdosti v uliciach Prahy.

Práve k tomuto sprievodu, v ktorom boli k videniu ľudia v erotických maskách či v kostýmoch zvierat sa pripojil aj minister zahraničia Ján Lipavský (Piráti), minister vnútra Vít Rakúšan (STAN) či minister pre miestny rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Nechýbal ani pirátsky námestník primátora Zdeněk Hřib, členka Rady vlády pre koordináciu politiky v oblasti závislostí Jána Michailidu (Piráti) aj množstvo diplomatov, medzi ktorými boli zástupcovia veľvyslanectva amerického, britského, nemeckého a holandského.

Napriek tomu po akcii zaznieva, že politikov do dúhového sprievodu neprišlo dostatok a začínajú sa utvárať zoznamy tých strán a politikov, ktorí sa dúhového sprievodu nezúčastnili.

Lekár bije na poplach: COVIDOVÉ REŠTRIKCIE BOLI LEN OCHUTNÁVKA!
Vaše choroby vec verejná? „Počujete to ticho?!“ O hypotéze vzniku pekla na zemi hovorí v súvislosti s novinkou vytvorenie Európskeho priestoru pre zdravotné dáta český poslanec a lekár Vladimír Zlínský (SPD). „Pochopiteľne sa toho chytili firmy... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Počítať, kto sa zúčastnil, začali podpredseda politickej strany Volt Česko Ján Klátil a následne sa k nemu pripojil aj jej predseda Adam Hanka, ktorí začali tvrdiť, že za celý deň nevideli v dúhovom sprievode nikoho z koalície Spolu, pozostávajúcej zo strán ODS, KDU- ČSL a TOP 09, a slabú účasť malo mať v LGBTQ+ sprievode aj mládežnícka organizácia hnutia ÁNO expremiéra Andreja Babiša, pretože z tej tam podľa Hanky ​​a Klátila dorazili len traja ľudia. „U ÁNO ma to toľko neprekvapí, aj keď účasť iba troch ľudí z mladého ÁNO je tiež dosť tristná,“ poznačil Hanka.

Že podobné počítanie tých, ktorí prišli a ktorí neprišli, pripomína doby komunistickej totality a vtedajších májových sprievodov, neušlo bez komentára. „Alebo budeme zase robiť zoznamy ľudí, ktorí sa zúčastňujú na tých správnych akciách. Boží,“ komentoval toto hľadanie tých, ktorí prejavili slabú účasť, právnik a politik ODS Ondřej Šimíček.

„Som tak starý, že ešte pamätám iný pochody, prvomájový. Tiež sa evidovalo, kto sa zúčastňuje a kto nie...“ spomenul podobne riaditeľ česko-portugalského technologického startupu Incomaker a prednášajúci na Vysokej škole ekonomickej v Prahe Tomáš Šalamon.

Jeffrey Sachs BEZ PRÍKRAS: Ukrajinu nikto NEZACHRÁNI, to mi verte! (VIDEO)
„Spojené štáty americké chcú moc a chcú rozšíriť svoje vojenské impérium. Chcú NATO všade, kde sa im zachce, a chcú ho až do posledného Ukrajinca,“ povedal americký ekonóm Jeffrey Sachs v rozhovore s českou moderátorkou Janou Bobošíkovou v programe... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik