Riaditeľka DPOH AROGANTNE REAGUJE na obrovskú kritiku: JE TO FACEBOOKOVÉ ZÚFALSTVO!
02 | 09 | 2023 I Diana Zaťková

Prvé reakcie riaditeľky DPOH na kritiku škandalózneho plagátu! Búrlivé reakcie verejnosti na novú vizuálnu kampaň divadla nazvala zúfalstvom na Facebooku, petície za jej odvolanie ju pobavili, Matica slovenská ju nezaujíma a netuší, kto je Romana Tabák.

Arogancia bez hraníc

Denník Pravda priniesol prvý rozhovor po predstavení škandalóznej kampane Divadla Pavla Országha Hviezdoslava. Riaditeľka, Valéria Schulczová, prekvapila svojimi arogantnými odpoveďami. Búrlivé reakcie verejnosti označila za „zúfalstvo na Facebooku“.

Podľa Schulczovej je celá kampaň parafrázou na vitráže, ktoré v DPOH sú. "Vznikla v kontexte toho, že potrebujeme budovať značku a identitu divadla, ktoré je novovzniknuté. Povedali sme si, že keďže si ľudia spájajú DPOH práve s tými vitrážami, pôjdeme touto cestou. Pôvodné vitráže obsahujú boľševický odkaz, ktorý pochádza zo stalinistických 50. rokov. Jedna vitráž sa viaže k roku 1948, ďalšia k roku 1952. Na tretej sú partizáni so slovenským ľudom a sovietskymi vojakmi v pozadí."

KULTÚRNY HNOJ! Hviezdoslav sa OBRACIA V HROBE!
Kontroverzný plagát bratislavského Divadla Pavla Országha Hviezdoslava propagujúci novú divadelnú sezónu vzbudil poriadne vášne! Najnovšie na kauzu zareagovali aj Tomáš Taraba a Rafael Rafaj. Vznikla už aj petícia „Priatelia, tento hnoj čo vidíte... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Useknutá hlava, bratislavská kaviareň, vlajky...

O odseknutej Hviezdoslavovej hlave riaditeľka mlčí. „Povedali sme si, že pôjdeme cestou parafrázovania motívov, ktoré v súčasnosti hýbu spoločnosťou. Ukrajinská vlajka je pendantom k vlajke sovietskej v tom zmysle, že aj teraz prebieha vojna. Na vitráži je aj nadsázka k tomu, čo sa nazýva bratislavská kaviareň. Verili sme, že tým zasiahneme viac sociálnych skupín a názorových bublín. Zjavne sa na to však chytila len tá, ktorá vníma slovenský gardistický dvojkríž Hlinkovej gardy ako znak svojej štátnosti. To je dosť desivé. Ak to považujú za svoj štátny symbol, tak potom ďakujem pekne. To sa máme vo voľbách na čo tešiť,“ uviedla V. Schulczová.

Valéria Schulczová, foto: FB/DPOH

Kto je Romana Tabák?

Následne sa pani riaditeľky redaktorka spýtala na Romanu Tabák a jej reakciu. Poslankyňa totiž nahnevane oznámila, že ide kontaktovať Maticu Slovenskú a vitráže riešiť. Schulczová reagovala slovami: „Kto je Romana Tabak?“ a už len dodala: „takú hlúposť ani nebudem komentovať.“

No "takú hlúposť" okomentovala samotná Matica. Matica slovenská sa rozhodla, že po tejto škandalóznej kampani nebude ticho. Na stredu 6. septembra 2023 o 17.00 hod. pred divadlom DPOH zvoláva občiansky matičný protest proti takýmto nekultúrnym aktivitám, ktoré sa dejú práve na kultúrnej pôde Divadla P. O. Hviezdoslava.

Matica slovenská NEBUDE TICHO! Kvôli škandalóznej dehonestácii P.O. Hviezdoslava zvoláva protest!
Matica slovenská (MS) protestuje proti aktuálnej reklamnej kampani bratislavského Divadla P. O. Hviezdoslava (DPOH) na novú divadelnú sezónu, ktorá hrubo dehonestuje jedného z najvýraznejších predsedov MS Pavla Országha Hviezdoslava. Matica... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová

Odvolanie? Pobavilo

Riaditeľka DPOH si je vedomá aj petície za jej odvolanie, ktorá bleskovou rýchlosťou vznikla. Tento počin ju podľa jej vlastných slov mimoriadne pobavil. Hovorí, že ju zatiaľ nikto z ministerstav kultúry ani z Výboru pre kultúru a médiá nekontaktoval.

Riaditeľ riaditeľke

Rozporuplný počin DPOH výstižne komentoval na sociálnej sieti aj herec a bývalý dlhoročný diaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre František Javorský. "Dúfam, že túto vitráž, či nový vizuál DPOH alebo novú DPOH grafiku, ako ju divadlo samé nazýva, všetci považujeme za umelecké dielo, či sa nám páči alebo nie. A teraz môj skromný názor, názor človeka, ktorý dlhé roky prežil v profesionálnom divadle. Nikdy nie je šťastné, ak to, čo chcel umelec vyjadriť umeleckým dielom, musí niekto dovysvetľovávať na sociálnych sieťach, v médiách, či v bulletine."

TAKTO BUDE VYZERAŤ SLOVENSKO POD VLÁDOU PS! Už ani DPOH nepropaguje slovenskú vlajku
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová na cestách za povinnosťami svojou rodnou Bratislavou zahliadla už všeličo. Tentokrát ju ohromil plagát, propagujúci novú divadelnú sezónu v bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava (DPOH). Prvé, čo na reklame... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme